Πήραν άριστα στο Ευρωπαϊκό





Η ελληνική πλευρά κέρδισε τις εντυπώσεις στον οργανωτικό τομέα, στο πλαίσιο της φιλοξενίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τζούντο U18 στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, παίρνοντας ψήφο εμπιστοσύνης από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.


Η άριστη διοργάνωση, οι εξαιρετικές συνθήκες των αγώνων και το άρτιο οργανωτικό επίπεδο, ενθουσίασαν τους υπεύθυνους της EJU, που αποφάσισαν την ανάθεση και άλλων μεγάλων διοργανώσεων σε σύσκεψη που έγινε κατά τη διάρκεια των αγώνων, με επικεφαλής τον πρόεδρο της EJU, Σεργκέι Σολοβέιτσικ.
Ο ισχυρός άντρας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είπε χαρακτηριστικά: «Ηταν οι καλύτεροι αγώνες ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U18 που διοργανώθηκαν ποτέ!». Στη συνέχεια δήλωσε την επιθυμία του για την διοργάνωση από τη χώρα μας τόσο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βετεράνων, όσο και ενός προπονητικού camp υψηλών προδιαγραφών.
Ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης μιλώντας για τις νέες προκλήσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο είπε:
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που οι κόποι μας απέδωσαν και που σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Επιβραβευτήκαμε με τον καλύτερο δυανατό τρόπο, καθώς η EJU μας ανέθεσε και νέα σημαντικά γεγονότα: Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων που θα γίνει σε περίπου ένα χρόνο στα Νότια Προάστια της Αθήνας, σε εγκατάσταση που θα αποφασίσουμε σύντομα αλλά και ένα προπονητικό camp, το οποίο θα διαρκέσει δέκα ημέρες και το οποίο σκεφτόμαστε να γίνει στην Πελοπόννησο και κατά προτίμηση στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Εκεί οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία θα έρθουν κοντά στους αρχαιολογικούς χώρους, στις αξίες, τις αρχές  και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Όσο για το European Open Juniors του 2015 με την επωνυμία Iliadis Cup, έχουμε τη διαβεβαίωση ότι θα παραμείνει στην υψηλή κατηγορία (IJF world tour)."
Ένατος ο Παναγιωτόπουλος στα -90 κιλά
Κατά την τελευταία ημέρα των αγώνων στο Ευρωπαϊκό Νέων, την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς έκανε ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος ο οποίος με μία νίκη σε τρεις αγώνες κατέλαβε την 9η θέση στην κατηγορία των -90 κιλών.
Ο νεαρός αθλητής μας, νίκησε με Ippon στον προκριματικό γύρο τον Γιέρε Ζίβκοβιτς Μποκούρινα (Κροατία), όμως στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Ουκρανό Ζελίμ Κοτσόεφ αλλά και από τον Φινλανδό Μάρτι Πουμαλάινεν.
Οι υπόλοιποι Έλληνες τζουντόκα που συμμετείχαν είχαν ως μοναδικό κέρδος τις αγωνιστικές εικόνες και εμπειρίες που αποκόμισαν από τη διοργάνωση. Τον δρόμο του πρόωρου αποκλεισμού πήραν οι Αβραάμ Μπουρντούλη (-81κ.), Κωνσταντίνου Παπαδημητρίου (-81κ.), Δημήτρης Τσουμήτας (+90κ.) και Αντιγόνη Αλειφερη (+70κ.).
Δύο ήττες για την Σουηδέζα Καλπακίδου
Μακριά από τα μετάλλια στην κατηγορία των -70 κ. έμεινε η Κατερίνα Καλπακίδου. Η 16χρονη αθλήτρια που αγωνίζεται με τα χρώματα της Σουηδίας από το 2012, δεν μπόρεσε να διακριθεί καθώς έκανε δύο ήττες.



Διάβασε περισσότερα στο: Πήραν άριστα στο Ευρωπαϊκό | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια