Στο Μέγαρο Μουσικής οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Φυλής


Μια συναρπαστική μουσική βραδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Φυλής, για τους οποίους η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής εξασφάλισε δωρεάν εισιτήρια με την ευγενική προσφορά του Φεστιβάλ Αθηνών.

Οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Φυλής παρακολούθησαν την Τετάρτη 25 Ιουνίου, την παράσταση «Σιρόης, ο βασιλιάς της Περσίας», που παρουσίασε η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής. Για άλλη μια φορά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών, κ. Γιώργος Λούκος, ανταποκρίθηκε στις ιδιαίτερες ανάγκες του Δήμου Φυλής και έδωσε την ευκαιρία στους σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου να ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Η παράσταση ήταν συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών με τη Βασιλική Όπερα των Βερσαλλιών και εκτελέστηκε από την Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τον μαέστρο Γιώργο Πέτρου. Ορχήστρα και μαέστρος τιμήθηκαν με το Διεθνές Βραβείο Όπερας 2013 για τον Αλέξανδρο του Χαίντελ.

Το Δημοτικό Ωδείο Φυλής με αυτές τις «αποδράσεις» στον πολιτισμό αποδεικνύει πως δε μένει περιχαρακωμένο στα όρια της περιοχής, αλλά αναζητά για τους σπουδαστές του ευκαιρίες να συμμετέχουν στα πολιτιστικά δρώμενα. Σημειώνεται πως οι καθηγητές του Ωδείου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχουν ενεργά στο αθλητικό camp του Δήμου Φυλής, με ένα καινοτόμο πρόγραμμα διδασκαλίας, όπου παρουσιάζουν στα μικρά παιδιά τα μουσικά όργανα, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να τα «προσελκύσουν» στη μουσική παιδεία.
- See more at: http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=12968#sthash.ziPeOdsM.dpuf

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια