Διπλή επιτυχία για τον αθλητή Αμπελακιώτη Σταύρο .



Σε δύο σημαντικά πρωταθλήματα σκακιού συμμετείχε ο αθλητής και μαθητής  Δ΄ Δημοτικού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου.
Στο Πανευρωπαϊκό σχολικό πρωτάθλημα που έγινε στη Καβάλα στα μέσα Ιουνίου ο Σταύρος ήρθε 2ος  Έλληνας και ισοβάθμησε στην 18η θέση ανάμεσα σε 63 αθλητές από τους οποίους οι 19 ήταν από την Ελλάδα .Η συμμετοχή του πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια του Δημήτρη Πουλιάση όπου συνέβαλε  οικονομικά μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.
Η μεγαλύτερη διάκριση ήρθε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε στις αρχές Ιουλίου στο Ρίο . Στο τελευταίο αγώνα αντιμετώπιζε τον Παπαδημητράκη Γιώργο από τα Χανιά οπού μετά από 5 ½  ώρες ο αγώνας έληξε ισόπαλος και ταυτόχρονα ο Σταύρος να χάσει το χρυσό μετάλλιο. Ας δούμε τι έγραψε ο Χανιώτικος τύπος για τον Αμπελακιώτη «Στην κατηγορία κάτω των 10 ετών είχαμε τη δεύτερη μεγάλη επιτυχία για την ΣΑΧ με τον Πατρελάκη Βαγγέλη (ΣΑΧ) να κατακτά τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος. Στην κατηγορία αυτή έγιναν συναρπαστικές μονομαχίες και ο τίτλος κρίθηκε ακριβώς με την λήξη της τελευταίας παρτίδας όλου του πρωταθλήματος! Ο Βαγγέλης αντιμετώπιζε τον Κασιούμη από το Αιγάλεω που προηγούνταν μέχρι εκείνη τη στιγμή και ήθελε μόνο νίκη για να ανέβει στο βάθρο, αλλά ταυτόχρονα και βοήθεια
από έναν άλλο συναθλητή του τον Παπαδημητράκη Γιώργο (ΣΑΧ) που έπρεπε να σταματήσει τον Αμπελακιώτη από το Περιστέρι. Και ενώ ο Πατρελάκης από νωρίς πήρε το προβάδισμα και μετά από τετράωρη μονομαχία πήρε το πολυπόθητο αποτέλεσμα έπρεπε να περιμένει το αποτέλεσμα στην παρτίδα του Παπαδημητράκη όπου γινόταν μία από τις πιο συναρπαστικές μονομαχίες του πρωταθλήματος! Ο Γιώργος μετά από μία χειρότερη θέση που είχε στο μέσον ανέκαμψε και εκμεταλλευόμενος άψογα ένα μικρό πλεονέκτημα στο φινάλε έφτασε να διεκδικεί ακόμη και τη νίκη! Χρειάστηκε να περάσουν πεντέμισι ώρες σκληρής μονομαχίας για να δώσουν οι δύο παίκτες τα χέρια συμφωνώντας ισοπαλία. Με το αποτέλεσμα αυτό ο Πατρελάκης κατακτούσε και τυπικά την πρώτη θέση του πρωταθλήματος! Μία θέση που είχε κατακτήσει και πριν δύο χρόνια βλέποντας μάλιστα και τότε ένα αντίστοιχο σκηνικό! Ο Παπαδημητράκης Γιώργος έχασε μία ευκαιρία να είναι στο βάθρο μιας και έφτασε πολύ κοντά στη νίκη κατακτώντας τελικά την 7η θέση!»
Η ισοπαλία όμως δε  στέρησε στο Σταύρο τη δεύτερη θέση και το αργυρό   μετάλλιο . Ταυτόχρονα του έδωσε  τη δυνατότητα να συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει στο Batumi  της Γεωργίας από 18 έως 29 Οκτωβρίου 2014 ή στο  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί   στην πόλη Durban στη Νότιο Αφρική από 18 έως 30 Σεπτεμβρίου 2014.

Η συμμετοχή του θα εξαρτηθεί , λόγω του νεαρού της ηλικίας του, αν βρεθούν οι σχετικοί πόροι,  ώστε ο σταθερός και όλο ελπίδες αθλητής (που αγωνίζεται από φέτος με την πρωταθλήτρια  ομάδα  2014 σκακιού  Π.Σ. Περιστερίου που  έχει ήδη  αναγνωρίσει το ταλέντο του ) να μπορέσει να ακολουθήσει την υπόλοιπη Ελληνική αποστολή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια