ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ, ΤΗΣ ΜΟΚΥΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ


Όσοι φορείς συνυπογράφουμε το κείμενο θέλουμε να καταγγείλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πολιτική του περιφερειάρχη Σγουρού και της κυβέρνησης, αλλά και κάθε άλλη ανάλογη πολιτική που επιδιώκει την επέκταση της χωματερής της Φυλής, δηλαδή της ΟΑΔΕ, την αναβάθμιση της μονάδας καύσης υγειονομικών αποβλήτων (ΜΟΚΥΑ) και την αφαίρεση κρίσιμων αρμοδιοτήτων των δήμων στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων, μέσα από το νέο ενιαίο κώδικα αυτοδιοίκησης.
Είναι σαφές ότι αυτές οι 3 εξελίξεις μας βρίσκουν ριζικά αντίθετους γιατί είναι σαν να βάζουν ταφόπλακα στην ήδη επιβαρυμένη καθημερινή ζωή στην πολύπαθη περιοχή μας μετά από 54 χρόνια χωματερής

και αφήνουν τους μεγαλοεργολάβους και τις πολυεθνικές να αισχροκερδούν με δις ευρώ παίζοντας κυριολεκτικά με τις ζωές μας.
Για να αντιμετωπιστούν όλοι αυτοί οι κίνδυνοι αποτελεσματικά, πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της ΟΑΔΕ Φυλής με όλες τις εγκαταστάσεις μέσα και γύρω από αυτή και για την άμεση περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής. Να ξεκινήσει εδώ και τώρα η άλλη μορφή διαχείρισης με πρόληψη-μείωση απορριμμάτων, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση και επαναχρησιμοποίηση.
Στο πλαίσιο αυτό καταγγέλλουμε και αρνούμαστε τον υφιστάμενο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α). Διεκδικούμε την ανατροπή του με αποκλειστικό κριτήριο το ευρύτερο κοινωνικό και περιβαλλοντικό συμφέρον και τη δημιουργία δημόσιου φορέα διαχείρισης απορριμμάτων με κοινωνικό έλεγχο ώστε η ζωή στη Φυλή και σε ολόκληρη την Αττική να γίνει αληθινά βιώσιμη και ποιοτική. Επίσης, η ΜΟΚΥΑ όχι μόνο να μην αναβαθμιστεί για να γίνει ο δούρειος ίππος της καύσης των απορριμμάτων, αλλά να γίνει μεταφορά της εκτός αστικού ιστού. Τέλος, κανένα εργοστάσιο καύσης να μη δημιουργηθεί στην περιοχή της Φυλής, αλλά και σε ολόκληρη την Αττική.
Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να μην κυριαρχήσουν τα ντόπια και ξένα ιδιωτικά εργολαβικά συμφέροντα, που επιδιώκουν να κλέψουν τον τόπο, το βιός και τη ζωή μας για να μεγιστοποιήσουν τα παράνομα και εγκληματικά τους κέρδη.
Ως τώρα έχουν συνυπογράψει οι εξής συλλογικότητες με αλφαβητική σειρά:
Εκπολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσουκλιδίου «Η Ένωση»
ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής
Επιτροπή Αγώνα Φυλής για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής
Ομάδα Πολιτισμού και Δράσης « Όπου Γης Τέχνη »
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής
Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Λυκείου Άνω Λιοσίων

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια