Ο λαός της Φυλής, οι Ευρωεκλογές και το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.



   Για την Ελλάδα οι Ευρωεκλογές είναι Δημοψήφισμα για τα Μνημόνια, την Τρόικα και την απάνθρωπη καταστροφή της χώρας μας.
  Στη χώρα μας- πειραματόζωο επί τέσσερα χρόνια εφαρμόζεται ένα σχέδιο διαρκούς υπερχρέωσης, ταπείνωσης, παραβίασης της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας μετατρέποντας την σε αποικία χρέους.
  Και ενώ είμαστε λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές, η συγκυβέρνηση υπακούοντας, για μια άλλη φορά,  στις επιταγές της Τρόικα κατέθεσε στη Βουλή για ψήφιση το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την περίοδο 2015-2018 με νέες περικοπές των δημοσίων δαπανών, με ένα νέο
σχέδιο λιτότητας βυθίζοντας έτσι το λαό και τη χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση.
  Στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και  μικροί επιχειρηματίες, ο κόσμος της επιστήμης και του πολιτισμού, όλοι μαζί, να δώσουμε το δικό μας μήνυμα απαλλαγής από τη  συγκυβέρνηση της υποτέλειας και την Τρόικα.
 Να συμβάλλουμε σε ένα πολιτικό ρεύμα αλλαγής- χειραφέτησης  για Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ανεξαρτησία.
Να δηλώσουμε ότι συγκυβέρνηση και Τρόικα δεν έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση  να επιβάλλουν Νέο Μνημόνιο, όπως κι αν το «βαφτίζουν» αυτοί.
Να στηρίξουμε τη ριζικά διαφορετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για να ανοίξει ένας νέος δρόμος της σύγχρονης Ελλάδας της ανάπτυξης, της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της λαϊκής κυριαρχίας, της κοινωνικής προκοπής, χωρίς μνημόνια και ταπεινωτική εποπτεία.
Να καταψηφίσουμε τη σημερινή Ευρώπη των τραπεζών και των πολυεθνικών, την Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας, την Ευρώπη της Μέρκελ, της  γερμανικής επικυριαρχίας και του ιμπεριαλισμού.
Να υπερψηφίσουμε την άλλη Ευρώπη της ειρήνης, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της εργασίας, των δικαιωμάτων, της προοδευτικής ανάπτυξης και της ισότιμης συνεργασίας.
Να συμμετάσχουμε όλοι ενεργά στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πορείας της εξαθλίωσης και να ξεκινήσουμε το δικό μας δρόμο της Χειραφέτησης και της Δημιουργίας.


                    Ψιμούλη Χρυσούλα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ,

                     της Ν.Ε.  Δ. Αττικής και της ΟΜ Φυλής

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια