«Βούλιαξαν» από κόσμο τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Χρήστου Παππού



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Βούλιαξαν» από κόσμο τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Χρήστου Παππού

Καθαρή εντολή στον ίδιο και στην παράταξή του, από την πρώτη Κυριακή, ζήτησε από τους δημότες Φυλής,  ο Υποψήφιος Δήμαρχος  Χρήστος Παππούς.
Μιλώντας, το βράδυ της Παρασκευής, 25 Απριλίου, μπροστά σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε για τα εγκαίνια του εκλογικού Κέντρου των Άνω Λιοσίων, που βρίσκονται στην οδό Στρατηγού Λιόση,  απηύθυνε μήνυμα ενότητας, ώστε να δημιουργηθεί μια ευρεία αυτοδιοικητική συμμαχία, με στόχο την απομάκρυνση της σημερινής διοίκησης, η οποία ευθύνεται για τα τελευταία τριάμιση πέτρινα χρόνια  στο Δήμο Φυλής.
«Η αποψινή συγκέντρωση, που είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στα Λιόσια,  δίνει  την απάντηση στην αλαζονεία και την κοροϊδία. Στόχος όλων μας είναι μετά τις εκλογές να αποτελέσουν όλα αυτά  μια κακιά ανάμνηση.  Οι κραυγές της δημαγωγίας δεν μας αποπροσανατολίζουν. Όσες ύβρεις και να εξαπολύσουν, όσα ψέματα και να πουν… Προσπαθούν να πολώσουν το κλίμα γιατί βρίσκονται σε πολιτικό αδιέξοδο. Βαφτίζουν πρόγραμμα την αοριστία και τα ευχολόγια. Μέσα στην δίνη του πανικού υπόσχονται τα πάντα. Ούτε ένα έργο δεν έχει να καταγράψει στον  απολογισμό της η απερχόμενη Διοίκηση του Δήμου, αφήνοντας ασυντήρητα και όσα είχε  παραλάβει, παραμελώντας  την  καθημερινότητα των  δημοτών. Ας μας δείξουν λοιπόν ένα έργο που έκαναν. Ακόμα και οι δύο
Παιδικοί Σταθμοί που εγκαινίασαν αποτελούν δικά μας έργα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να ζητήσει, δημόσια συγγνώμη, απ’ όσους πίκρανε με τα λάθη που διέπραξε κι έκανε δημόσια αναφορά στον Βασίλη Γκόλτσιο, τονίζοντας από το βήμα ότι τον αδίκησε. 
«Λάθη κάνουν αυτοί που δουλεύουν. Να είστε σίγουροι ότι έμαθα από τα λάθη μου. Έγινα πιο σοφός κάνοντας αναδρομή στις παραλείψεις μου. Λάθη και παραλείψεις που τελικά έφεραν την απερχόμενη διοίκηση στον δήμο μας. Κι εδώ αισθάνομαι την ανάγκη κοιτώντας σας στα μάτια, όπως πάντα, να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη  για τα όποια λάθη μου απέναντι σας», τόνισε.  
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα πεπραγμένα της  τετραετίας 2007-2010, επισημαίνοντας ότι ως Δήμαρχος Άνω Λιοσίων  υλοποίησε ένα πρόγραμμα 79 έργων.
«Κατασκευάσαμε τρία (3) νέα  σχολικά  κτίρια, τέσσερις  (4) νέους   παιδικούς   σταθμούς, παραδώσαμε δεκατρείς (13)  νέες  ή  ανακαινισμένες πλατείες, δυο νέες εκκλησιές και δέκα  (10)  παιδικές χαρές, ανάμεσα στις οποίες  και την μεγαλύτερη παιδική χαρά της Αττικής, στο Πάρκο Πόλης. Εξοπλίσαμε το  Δήμο με  σαράντα τρία (43)  νέα οχήματα και συντηρήσαμε ανελλιπώς  το οδικό  δίκτυο,  ενώ φτιάξαμε πάνω από 30km νέων οδών. Επεκτείναμε τα δίκτυα ομβρίων και αποχέτευσης, απομακρύναμε 2.300 οικίσκους παύοντας την εικόνα της παραγκούπολης.  Δενδροφυτεύσαμε πάνω  από 10.000 δέντρα δημιουργώντας νέους χώρους πρασίνου.  Δώσαμε  αγώνες  για τη  κοινωνική  μέριμνα και την  υγεία, βρεθήκαμε κοντά στη νεολαία μας, στους εργαζόμενους, στους επαγγελματίες,  στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Κι όλα αυτά με λιγότερα χρήματα σε σχέση με  το τότε  παρελθόν», επεσήμανε.



Θέτοντας τους προγραμματικούς άξονες της νέας πενταετίας, ανέφερε ότι πρέπει:
-Να δρομολογηθούν  νέα έργα και να δημιουργηθεί ένας Δήμος αλληλεγγύης με σεβασμό στην προσωπικότητα του δημότη που βρέθηκε, όπως όλοι μας,  στη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης.
-Να στηριχθεί η τοπική αγορά και οι ντόπιες επιχειρήσεις.
-Να μην ξεπουληθούν η δημόσια περιουσία και τα δίκτυα ύδρευσης «που μας κληρονόμησαν, με τον ιδρώτα του προσώπου τους οι παππούδες μας».
-Να διεκδικηθούν νέοι πόροι από την Πολιτεία και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
-Να δοθεί έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, με την απομάκρυνση των οχλουσών χρήσεων και να αναπτυχθεί ένα σχέδιο αναδάσωσης των χώρων που έχουν χαρακτηρισθεί ως περιαστικό πράσινο.

Τόνισε ακόμα ότι πολύ σημαντικό θέμα αποτελεί η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το Δήμο κι ότι ο τελευταίος έχει υποχρέωση να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντί τους και κατήγγειλε το καθεστώς ομηρίας και εκλογικής πελατείας που έχει επιβάλει η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου.
«Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε και την εμπιστοσύνη του δημότη στο Δήμο. Μα πάνω απ’ όλα πρέπει να βάλουμε, οριστικά και αμετάκλητα, τέλος, στο  καθεστώς αιχμαλωσίας που έχει επιβάλει η σημερινή Διοίκηση του Δήμου.  Οι κάτοικοι των Άνω Λιοσίων, του Ζεφυρίου και της Χασιάς, δε μπορεί να παρακαλάνε γονυπετείς το Δήμο για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Έχουν δικαίωμα στη δουλειά, έχουν το δικαίωμα να εισπράττουν τα ενοίκιά τους και τις αποζημιώσεις των ιδιοκτησιών τους. Δεν μπορεί να σκύβουν το κεφάλι και να υποτάσσονται σε ένα πελατειακό σύστημα που εξευτελίζει προσωπικότητες και ταπεινώνει ανθρώπους. Εμείς, από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε ότι, ως αυριανή διοίκηση του Δήμου, θα δώσουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση, με πνεύμα δικαιοσύνης και ισονομίας», υπογράμμισε.
Δεσμεύθηκε επίσης, δημόσια, ότι ως αυριανός Δήμαρχος θα προστατέψει όλες τις θέσεις εργασίας, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Φυλής έχει ανάγκη όλους τους εργαζομένους, ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο που η ανεργία έχει εκτοξευθεί στα ύψη. Υπενθύμισε ακόμα ότι ο ίδιος και στελέχη της παράταξής του σύρθηκαν στα δικαστήρια, επειδή στήριξαν έμπρακτα, τους εργαζόμενους.  «Μάλιστα κάποιοι  διέδιδαν ότι είμαστε υπόδικοι. Δεν πειράζει, τους αγαπάμε και τους θέλουμε κοντά μας», ανέφερε με σημασία.
Κλείνοντας την ομιλία του ζήτησε τη συστράτευση όλων, «ώστε, μια κι έξω, να τελειώσουν οι εκλογές την πρώτη Κυριακή, αναδεικνύοντας την παράταξή του στη διοίκηση του Δήμου. «Απόψε το βράδυ θέλω να στείλω ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα ενότητας. Ένα μήνυμα ευθύνης. Της ενότητας που απαιτείτε εσείς! Της ευθύνης που βαραίνει εμένα. Η Κυριακή 18 Μάη είναι ημέρα ΝΙΚΗΣ. Η Δευτέρα είναι μέρα ευθύνης και σκληρής δουλειάς. Και η δική σας στήριξη σφραγίζει σήμερα την νίκη από την πρώτη Κυριακή», τόνισε, καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά την οδό Στρατηγού Λιόση, από τη Λεωφόρο Φυλής, μέχρι την Πλατεία Ηρώων και τους γύρω δρόμους.
Κι υπενθύμισε ότι το επόμενο μεγάλο ραντεβού της παράταξης  είναι την Παρασκευή, 16 Μαΐου, «για να βουλιάξει από κόσμο η Πλατεία Μητροπόλεως».






Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. σημείωση 1η: στα πεπραγμένα ξέχασε να αναφέρει την ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ παρά τις τότε προεκλογικές του εξαγγελίες (ξέχασε να ζητήσει και δημόσια συγνώμη και γι' αυτό)
    σημείωση 2η: για το ΧΥΤΑ και τα νέα εργοστάσια που σχεδιάζονται από τον πασοκονεοδημοκράτη Σγουρό ούτε λόγος...
    σημείωση 3η: όταν τα λάθη είναι περισσότερα από τα σωστά κάποιο πρόβλημα υπάρχει και μάλλον το λάθος δεν θα πρέπει να το ξανακάνουμε όλοι εμείς και να τον ξαναδιαλέξουμε
    σημείωση 4η: το 'υπόδικοι' δεν το εξήγησε....γιατί άραγε...
    σημείωση 5η: ..μας κληροδότησαν...
    σημείωση 6η: πολλή ...σκουρίλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...σημείωση 7η: κανένα πρόγραμμα-κανένα σχέδιο..
    σημείωση 8η: τα φέσια στους εργολάβους περιλαμβάνονται στα 79 έργα;;
    σημείωση 9η: η Χρυσή Αυγή σε πρώτο πλάνο!!!
    .....και μία απορία: αν, λέμε αν εκλεγούν και οι υπόδικοι (Παππους & λοιποί συνεργάτες) κυρικτούν έκπτωτοι θα έχουμε Χρυσαυγίτη Δήμαρχο από την πίσω πόρτα;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...σημείωση 10η: πολλοί 'κουμπάροι' εθεάθησαν να κατεβαίνουν προς τα εγκαίνια
    σημείωση 11η: είδα κι ένα φίλο απ' το στρατό που μένει όμως Ζωγράφου...παράξενο...τη βενζίνη του την πληρώσαν άραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ....σημείωση 12η: Οι "κουμπάροι" ήταν και πολύ θερμοί...κρατούσαν δάδες....
    ....σημείωση 13η: Θα δουλέψει πάλι το ..ξυλάδικο..θα δούμε και άλλα πενηντάρικα στην κάλπη!
    ....απορία 2η: οι..μεταγραφές στον συνδιασμό πόσο στοίχισαν;;
    ...απορία 3η: έχουμε "αβάντα" από τον νυν ή έτσι μου φαίνεται ;; αν ναι με τι ανταλάγματα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απορία 4η: στην Κηφισιά φτάνει η μπόχα της χωματερής ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή