ΘΕΣΕΙΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΦΥΛΗΣ



Η Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής

Αγωνίζεται για την υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη 
με αξιοπρέπεια, συνέχεια και ποιότητα

Ο Δήμος μας βιώνει καθημερινά τις τραγικές κοινωνικές συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής: Η ανεργία έχει χτυπήσει τις πόρτες των περισσότερων νοικοκυριών, άνθρωποι δεν έχουν να φάνε, νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα, οικογένειες απειλούνται με εξώσεις και κατασχέσεις, η πρόσβαση σε βασικές παροχές υγείας και κοινωνικής φροντίδας είναι πλέον σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Χρόνιοι ασθενείς και άνθρωποι με αναπηρίες θεωρούνται πολίτες τρίτης κατηγορίας. Και όλα αυτά γίνονται ακόμα πιο ανυπόφορα σε μια πόλη που είναι από τις πιο εχθρικές για τους ανθρώπους με αναπηρία, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Σε αυτές τις συνθήκες, η παρούσα μνημονιακή δημοτική αρχή όχι μόνο δεν έδωσε προτεραιότητα στα φλέγοντα ζητήματα υγείας, κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης αλλά πολέμησε τις συλλογικότητες και τα κινήματα αλληλεγγύης, υποκρίνεται ότι ασκεί κοινωνική πολιτική χωρίς κοινωνικές υπηρεσίες και κοινωνικούς επιστήμονες, «πουλάει» τις ελάχιστες δράσεις κοινωνικής παρέμβασης μέσω των ΜΚΟ της δουλοπαροικίας ως «δημοτική πρόνοια», δεν διεκδικεί την παρουσία βασικών υγειονομικών
και κοινωνικών δομών στο Δήμο μας και έχει αφήσει συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου έρμαιο στις δυνάμεις της γκετοποίησης.

Η Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής υπερασπίζεται:
ü Το δικαίωμα κάθε δημότη σε πλήρη κοινωνική, προνοιακή και υγειονομική προστασία.
ü Την παροχή κοινωνικής προστασίας με αξιοπρέπεια, ποιότητα και συνέχεια
ü Την παροχή κοινωνικής στήριξης μέσω οργανωμένων δημοτικών ιατρείων και κοινωνικών υπηρεσιών και όχι την εκμετάλλευση συνδημοτών σε ανάγκη από δημοτικούς συμβούλους που παριστάνουν τους κοινωνικούς λειτουργούς ή τους φιλάνθρωπους.
ü Το δικαίωμα κοινωνικής προστασίας όλων των ηλικιακών και πληθυσμιακών ομάδων του Δήμου.
ü Την αναγνώριση του ρόλου των συλλογικοτήτων και των κινημάτων αλληλεγγύης.

Η Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής δεσμεύεται για τα ακόλουθα:
ü Δημιουργία δικτύου δημοτικών ιατρείων για παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας σε όλους τους Δημότες με δικαίωμα συνταγογράφησης.
ü Δημιουργία Κεντρικής Κοινωνικής Υπηρεσίας με λειτουργία τριών αποκεντρωμένων Γραφείων Κοινωνικής Υπηρεσίας στη Φυλή, τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι.
ü Εφαρμογή της δεοντολογίας της κοινωνικής εργασίας στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών με πλήρη σεβασμό στην προσωπικότητα και τις ανάγκες των εξυπηρετούμενων.
ü Ανάλυση κοινωνικών επιπτώσεων των πολιτικών παρέμβασης του Δήμου έτσι ώστε να αποφεύγεται η κοινωνική ερημοποίηση και η γκετοποίηση ολόκληρων οικοδομικών τετραγώνων.
ü Θέσπιση και λειτουργία Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας: «Κανένας Δημότης μόνος και φοβισμένος έναντι της παραβατικότητας στις γειτονιές».
ü Δημιουργία συνεργατικού δικτύου με τα κινήματα και τις συλλογικότητες στο πεδίο της κοινωνικής αλληλεγγύης.
ü Ανακατανομή πόρων του δημοτικού προϋπολογισμού υπέρ της Κοινωνικής Υπηρεσίας και των δράσεών της.
ü Δημιουργία προγραμμάτων σχολικής κοινωνικής εργασίας για την πρόληψη της παραβατικότητας, την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και την στήριξη πολύτεκνων, μονογονεϊκών και ευάλωτων οικογενειών και παιδιών.
ü Διεκδικητικό πλαίσιο έναντι φορέων κοινωνικής προστασίας του κράτους για τη λειτουργία κοινωνικών δομών στο Δήμο μας (Ιατροκοινωνικά Κέντρα, Κέντρα Στήριξης Ευπαθών Ομάδων).
ü Συνεργασία με τους δημόσιους ερευνητικούς και πανεπιστημιακούς φορείς της χώρας μας στο πεδίο της διάγνωσης και χαρτογράφησης των κοινωνικών προβλημάτων των περιοχών.
ü Τήρηση των προδιαγραφών προσβασιμότητας για τους κινητικά ανάπηρους δημότες σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και τους κοινόχρηστους χώρους.
ü Ενίσχυση των ΚΑΠΗ με επαρκή παρουσία στις δημοτικές ενότητες με παροχή υγειονομικής υποστήριξης.

ü Δημιουργία τράπεζας αίματος σε συνεργασία με δημόσιο νοσοκομείο και την ανάπτυξη προγραμμάτων για δωρεές οργάνων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια