Έτοιμη και η έβδομη παράταξη που θα κατέβει στις δημοτικές εκλογές!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30.03.2014 συνέλευση των μελών της «Αντίστασης – Ανατροπής στη πόλη της χωματερής». Έγινε πλούσια συζήτηση και αναδείχτηκε η πολιτική σημασία των δημοτικών εκλογών οι οποίες γίνονται σε περίοδο παρατεταμένης κρίσης και έντασης της επίθεσης στους εργαζόμενους και τον λαό από την πολιτική της Κυβέρνησης. Η μάχη των δημοτικών εκλογών αναδεικνύει την υπαρκτή αναγκαιότητα να σταθούμε απέναντι και να αντιπαλέψουμε την πολιτική της Ε.Ε. και των απανωτών μνημονίων που οδηγούν σε εξαθλίωση των εργαζομένων και σε κατάρρευση των κοινωνικών δομών που έχουν απομείνει στο τοπικό κράτος. Στη συνέλευση έγινε πλούσια συζήτηση για το κίνημα ενάντια στη χωματερή και την ανάγκη μαζικοποίησής του μέχρι την τελική νίκη. Κόντρα στις δυνάμεις που είτε συναινούν στην διαιώνιση  του προβλήματος, είτε κάνουν πλάτες προτείνοντας «δημοψήφισμα», είτε ακόμη επιλέγουν τον μοναχικό δρόμο της φυγής, επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα.

Η «Αντίσταση – Ανατροπή στη πόλη της χωματερής» στοχεύει στην συγκρότηση ενός μαζικού κινήματος στον τόπο μας σε κατεύθυνση ρήξης, ανυπακοής και ανατροπής, για την κατάργηση του Καλλικράτη, ενάντια στην εποπτεία και τις εντολές της ΕΕ, για την υπεράσπιση των δημόσιων
αγαθών (ρεύμα και νερό), ενάντια στην αυξανόμενη φορομπηξία και φοροληστεία (χαράτσια), για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας ενάντια στις κατασχέσεις, για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και της εργασίας, ενάντια στην ανεργία, για δωρεάν παιδεία, για υγεία και περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους, για την  προώθηση της άμεσης δημοκρατίας με την δημιουργία μόνιμων λαϊκών συνελεύσεων και τοπικών συμβουλίων σε κάθε γειτονιά με αποφασιστικό ρόλο, αρμοδιότητες και δικαίωμα βέτο στις αποφάσεις που αφορούν τη συνοικία, για την διεκδίκηση κάθε μικρού και μεγάλου προβλήματος, ενάντια στις προσπάθειες των νεοναζί της Χρυσής Αυγής να πατήσουν πόδι στη γειτονιά μας, για μια πόλη για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της και όχι για τα συμφέροντα των εργολάβων της μαφίας των σκουπιδιών.

Η συνέλευση αποφάσισε την συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές και ενέκρινε την διακήρυξη, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα τις αμέσως επόμενες μέρες. Βασική οργανωτική αρχή λειτουργίας μας είναι η συλλογικότητα στη συζήτηση, στις αποφάσεις και στις δράσεις μας. Η συνέλευση αποφάσισε να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο συναγωνιστής Γιάννης Τσουκαράκης, αγωνιστής του εργατικού και λαϊκού κινήματος, μέλος του ΔΣ τους Συλλόγου Τεχνικών Επιστημόνων Βιομηχανίας (ΣΤΕΒ) και της Επιτροπής Αγώνα Φυλής για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής. Η εκπροσώπηση του δημοτικού σχήματος εκφράζει τις συλλογικές μας αποφάσεις και η εναλλαγή σε θέσεις ευθύνης θα επιδιωχθεί σε εκλογή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σας καλούμε να στηρίξετε ενεργά την «Αντίσταση – Ανατροπή στη πόλη της χωματερής» συμμετέχοντας στις δράσεις της στις γειτονιές για να ενισχυθεί η αλληλεγγύη και η καθημερινή πάλη.

31/3/2014

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια