Αφήνουμε το τίποτα, διαλέγουμε την προοπτική και την προσπάθεια



Άρθρο του Χρήστου Λιόση

Σήμερα αυτός ο τόπος που ονομάζεται Φυλή (ΧΑΣΙΑ),που βρίσκεται μόλις 16 χλμ. από την Ομόνοια και είναι ένα φυσικό στολίδι μέσα στο χάος του λεκανοπεδίου, έχει την ατυχία να διοικείται από άτομα ανάξια που κατ εξακολούθηση εξαπάτησαν με ψεύτικες υποσχέσεις το λαό της Φυλής και καπηλεύτηκαν την εμπιστοσύνη που τους έδειξε, έτσι όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα οι μέρες και τα έργα τους ως διοίκηση του τόπου να αποδεικνύουν περίτρανα ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων και ότι δεν μας αξίζουν.

Διοικήσεις τόσων ετών που δεν κατάφεραν ή που δεν ήθελαν για άλλους λόγους να αναδείξουν τις φυσικές ομορφιές και τα μαγευτικά τοπία που διαθέτει η Φυλή (ΧΑΣΙΑ)και να την μετατρέψουν σε ένα κοντινό και εύκολο προορισμό ΑΝΑΨΥΧΗΣ, ένα προορισμό ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ, ένα προορισμό ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ για τους κατοίκους της ΑΤΤΙΚΗΣ.

Eνα προορισμό ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ενδιαφέροντος δεδομένου του πλήθους των ιστορικών σημείων και χώρων που διαθέτει η περιοχή ως ένας από τους αρχαιότερους δήμους της ΑΤΤΙΚΗΣ, με αποτέλεσμα της ανυπαρξίας πλάνου εξέλιξης και ανάπτυξης της περιοχής στο συγκεκριμένο τομέα από την απερχόμενη διοίκηση να έχει αυτούς τους χώρους ακόμα και σήμερα ανεκμετάλλευτους.

Ένα ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ προορισμό, με τους ιερούς χώρους της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΜΟΝΗΣ ΚΛΕΙΣΤΩΝ και τη ΜΟΝΗ του ΑΓΙΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ και ΙΟΥΣΤΙΝΗΣ να μπορούσαν να προσέλκυαν μεγαλύτερο πλήθος πιστών στους χώρους τους και κατ επέκταση στην περιοχή και τα καταστήματα της ,εάν υπήρχε η κατάλληλη προβολή από τους αρμόδιους διοικούντες του τόπου.

Κινήσεις και σχεδιασμοί που θα έδιναν σημαντικές ανάσες επιβίωσης στην τοπική οικονομία που φυτοζωεί λόγο της γενικότερης κρίσης.

Αντί όλων αυτών όμως ,αυτοί που άσκησαν και ασκούν διοίκηση τόσα χρόνια σε αυτό τον τόπο, επέλεξαν να τον κάνουν γνωστό ως η ΠΙΣΩ ΑΥΛΗ, η ΣΚΟΥΠΙΔΑΠΟΘΗΚΗ της ΑΤΤΙΚΗΣ και όχι μόνο, με σκοπό να επωμιστούν τα εύκολα και πολλά αντισταθμιστικά οφέλη(ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΗΣΙΩΣ)τα οποία τους απάλλαξαν από την ανάγκη για σκέψεις και προγράμματα δράσεων που θα είχαν σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής ,την υγιή εξέλιξη και αναβάθμιση της περιοχής.

Χρήματα τα οποία δόθηκαν στο δήμο Φυλής με τον όρο ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ για να κάνει τόσα χρόνια τον ΚΑΔΟ των ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ των υπολοίπων περιοχών, που όμως οι σκοποί για τους οποίους χορηγήθηκαν οι πολίτες αυτού του δήμου δεν τους είδαν ποτέ να υλοποιούνται.

Οι κάτοικοι του δήμου Φυλής δεν θα έπρεπε να ξέρουν τι πάει να πει η φράση "λακκούβες στους δρόμους", αντιθέτως όμως η πραγματικότητα που αντικρίζουν στην καθημερινότητα τους είναι εντελώς διαφορετική, με άλλες κοιμούνται το βράδυ ,με άλλες τόσες ξυπνούν το πρωί. Τον τελευταίο καιρό βέβαια κάποιοι προσπαθούν να επαναφέρουν και να επιδιορθώσουν την ανυπαρξία 3,5 ετών ,νομίζοντας ότι έτσι θα κερδίσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη του κόσμου, γελιούνται εάν πιστεύουν ότι πιάνει ακόμα και στις μέρες μας το κόλπο αυτό , προσβάλουν τη νοημοσύνη των κατοίκων.

Θα έπρεπε να υπήρχε ένα ευρύ ,ολοκληρωμένο δίκτυο αποχέτευσης και όχι οι γνωστοί σε όλους μας βόθροι που ξεχειλίζουν με αποτέλεσμα να δημιουργούν εστίες μόλυνσης(ΧΑΣΙΑ),ένα δίκτυο ομβρίων υδάτων το οποίο θα ανακούφιζε από τα δεκάδες προβλήματα που προκαλούν οι πλημμύρες στους κατοίκους της περιοχής, στα σπίτια, στα καταστήματα τους έστω και μετά από μια απλή ψιχάλα, ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης με κανόνες υγιεινής της εποχής και όχι δίκτυα μιας άλλης εποχής που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγειά των κατοίκων (ΧΑΣΙΑ).

Δε νοείτε σε δήμο που στα όρια του βρίσκεται χώρος αμαξοστασίου των αστικών συγκοινωνιών, οι πολίτες που τις χρησιμοποιούν, λόγω κρίσης κάθε μέρα και μεγαλύτερος αριθμός επιβατών σε αυτές, να καταλήγουν να περιμένουν στις στάσεις των λεωφορείων ώρες αναμονής που παραπέμπουν σε ΚΤΕΛ, με την απερχόμενη διοίκηση του δήμου να δείχνει πλήρη αδιαφορία για το πρόβλημα.

Θα μπορούσα να γράφω προβλήματα και ελλείψεις που υπάρχουν στην περιοχή μας(ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ-ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΟΜΑ και ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ κτλ)για ώρες.

Ένα πάντως είναι σίγουρο, η μόνη και βασική έλλειψη που χάρη σε αυτήν προκύπτουν όλες οι υπόλοιπες είναι η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ μιας ΙΚΑΝΗΣ και ΑΞΙΑΣ διοίκησης, με ΟΡΕΞΗ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και ΣΤΟΧΟ το να αναδείξει και να προσπαθήσει να διορθώσει τα αναρίθμητα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή μας και το σύνολο των κάτοικων εδώ και χρόνια.

Όλοι μαζί ας σκεφτούμε τι θέλουμε τελικά , για το καλό των οικογενειών μας και του τόπου αυτού που τόσα χρόνια αδικείται λόγο των ατόμων που άσκησαν διοίκηση αλλά στην ουσία του πράγματος το μόνο που έκαναν ήταν, να εκμεταλλευτούν την εμπιστοσύνη που έδειξαν στα πρόσωπα τους οι κάτοικοι της Φυλής.

Όλοι μαζί στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ας δώσουμε σε όσους διοίκησαν τα τελευταία χρόνια τον τόπο μας, ότι ακριβώς μας προσέφεραν και οι ίδιοι, σε όλους εμάς και στη Φυλή.

ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ.

ΛΙΟΣΗΣ Δ. ΧΡΗΣΤΟΣ 
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Φυλής(ΧΑΣΙΑ) 
Με την "ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" και ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια