Παρουσία του Χρήστου Παππού στην πασχαλινή εκδήλωση αλληλεγγύης



                                                                                                                  Φυλή, 07  Απριλίου  2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσία του Χρήστου  Παππού στην πασχαλινή εκδήλωση αλληλεγγύης του  Συλλόγου  Τριτέκνων και των  Ενώσεων Γονέων Άνω Λιοσίων  και  Ζεφυρίου  

           Τα συγχαρητήριά του για την κοινωνική τους ευαισθησία και την  έμπρακτη προσφορά του προς το Σύλλογο Τριτέκνων και τις Ενώσεις Γονέων Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου,  εξέφρασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

           Ο υποψήφιος Δήμαρχος, επισκέφθηκε το χώρο της Πλατείας Ηρώων, όπου η πρωτοβουλία ανταπέδιδε με μια πασχαλινή λαμπάδα την αγάπη εκείνων που πρόσφεραν, για τους συμπολίτες που βιώνουν την οικονομική κρίση, μια σακούλα με τρόφιμα, παιγνίδια ή φάρμακα. "Δεν είναι η πρώτη φορά που οι τρεις φορείς οι οποίοι διαπαιδαγωγούν τα παιδιά μας στέλνουν κοινωνικά  μηνύματα, βοηθώντας ουσιαστικά τους συμπολίτες μας. Είμαι πραγματικά περήφανος που βασικά στελέχη αυτών των φορέων στελεχώνουν την παράταξή μας και θα μας βοηθήσουν, ως αυριανή διοίκηση του Δήμου, να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας με ακόμα καλύτερες προϋποθέσεις» τόνισε.

            Επεσήμανε όμως ότι μέχρι τότε, ο Δήμος πρέπει να βρεθεί στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη με έργα κι όχι με λόγια. "Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να συσταθεί μια Δημοτική Επιτροπή Αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή του Δήμου, της Εκκλησίας και των Μαζικών Φορέων, η οποία, με μοχλό της
Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, με απόλυτη διαφάνεια και γνώμονα τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των συμπολιτών μας, θα συντονίσει την μεγάλη αυτή προσπάθεια.

             Παράλληλα θα πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες από την πλευρά του Δήμου, όπως: δημιουργία ουσιαστικών δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, δηλαδή κοινωνικού φαρμακείου, παντοπωλείου, βιβλιοπωλείου, φροντιστηρίου κι εστιατορίου. Λειτουργία συμβουλευτικού γραφείου καταγραφής, ενημέρωσης και βοήθειας για τους άνεργους και τις ευπαθείς ομάδες. Απαλλαγή των ανέργων και των οικονομικά αδυνάτων από τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, τα δίδακτρα στο Ωδείο και στις αθλητικές δραστηριότητες του Δήμου. Εφαρμογή των δυνατοτήτων που παρέχει ο νόμος για τη μείωση των δημοτικών τελών σε ΑΜΕΑ, τρίτεκνους, πολύτεκνους και άνεργους.

            Επίσης, ιδιαίτερο βάρος πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη και στην καταπολέμηση της ανεργίας, με μέτρα όπως: Ίδρυση Φορέα για τη λειτουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου(ΒΙΟ.ΠΑ), διασύνδεση του Δήμου με τις τοπικές επιχειρήσεις, με στόχο την στήριξή τους και την απασχόληση προσωπικού από την περιοχή της Φυλής. Στήριξη των Επαγγελματοβιοτεχνών, με διάθεση διαφημιστικών χώρων του Δήμου και καμπάνια για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Καμιά αύξηση στα Δημοτικά Τέλη και μείωση της τιμής του νερού. Λειτουργία Γραφείου καταπολέμησης της ανεργίας και υποστήριξης  των ανέργων. Δημιουργία συντονιστικής ομάδας στην Τεχνική Υπηρεσία για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων ανάπλασης περιοχών, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που παρέχει η νέα προγραμματική περίοδος 2014-2020"


           Εφαρμογή στην πράξη των αρχών «κανείς μόνος του στην κρίση» και «κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα και νερό». "Χρειαζόμαστε έργα κι όχι ευχολόγια. Κι εμείς έχουμε αποδείξει ότι είμαστε η διοίκηση των έργων". 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια