ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΑΓΟΥ ΚΑΙ ΛΑΠΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε ΘΩΜΑ ΜΠΙΖΑ


 ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΩΜΑ ΜΠΙΖΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ .ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΕΥΘΎΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΠΠΑΚΑΙ ΠΑΝΑΓΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΠΑΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ[ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ] ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ[ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΥΛΗΣ]ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ [ΟΛΑ ΕΔΩ]ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΠΠΑ ΚΑΙΠΑΝΑΓΟ.              Τα στερνά τιμούν τα πρώτα. . Του Θωμά Μπιζά

Βλέποντας  την συμμετοχή κάποιων  παλιών μου συντρόφων μου σε ορισμένα  «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια στον δήμο Φυλής,  μου έρχεται στο μυαλό εκείνη η σοφή λαϊκή ρήση που λέει πως«τα στερνά τιμούν  τα πρώτα».
Όσο και να προσπαθώ , ειλικρινά  αδυνατώ να τους καταλάβω.
Γνωρίζω πως και οι ίδιοι ήταν κάποτε  επικεφαλής  δημοτικών ψηφοδελτίων της αριστεράς στην περιοχή των Λιοσίων και του Ζεφυρίου.
Δεν ξέρω αν βαθειά μέσα τους πιστεύουν πως  μας έκαναν την χάρη να είναι  επικεφαλής των ψηφοδελτίων της αριστεράς εκείνη την περίοδο , αλλά  αν το πιστεύουν αυτό , τότε δεν μπορούμε να συζητάμε σοβαρά.
Όλοι τους ήταν κομματικές επιλογές (και μάλιστα της Κ.Ε του ΚΚΕ και ούτε καν των τοπικών οργανώσεων)    με τις οποίες επιλογές,   όλοι οι άλλοι  πειθαρχούσαν  ανεξάρτητα από το αν είχαν ενστάσεις ή ακόμα και διαφωνίες με τα πρόσωπα.
Οι άνθρωποι της αριστεράς σεβόμενοι τις εσωτερικές διαδικασίες του κόμματος , τους τίμησαν και με το παραπάνω .
Το ανέκδοτο της ιστορίας , είναι ότι μερικοί από αυτούς,  (που ήταν τότε και στελέχη της Κ.Ε),  διέγραφαν με συνοπτικές διαδικασίες όσους διαφωνούσαν με τις επιλογές της ηγεσίας για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων .
Ορισμένοι δε από αυτούς  στα δύσκολα χρόνια που ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ είχε μια πολύ προβληματική εσωτερική λειτουργία , κατάφεραν (άγνωστο πως) και εξασφάλισαν  χρίσμα από τα κεντρικά χωρίς κανείς από τις τοπικές οργανώσεις να το πάρει χαμπάρι.
Τώρα που η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ και η δημοτική  παράταξη συζήτησαν και ψήφισαν δημοκρατικά για τον επικεφαλής  του ψηφοδελτίου ,  αυτοί οι ίδιοι,  το έστριψαν δια του αρραβώνος  με άλλα ψηφοδέλτια.
Είναι αυτό που λέμε δημοκρατία ala cart. Όπως μας βολεύει δηλαδή.
Άρχισαν να ψιθυρίζουν  για  περισσότερο και λιγότερο χαρισματικούς επικεφαλής  και  δημοτικότητες,  προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα στον κύκλο τους.
Εγώ  (αν και διαφωνώ με αυτό) , μπορώ να καταλάβω ένα ψηφοφόρο  που λέει: εγώ διαλέγω πρόσωπο και όχι πρόγραμμα . Εγώ διαλέγω ένα πρόσωπο και όχι  ένα πολιτικό χώρο γιατί έτσι μου κάνει κέφι.  Διαφωνώ με αυτούς τους ψηφοφόρους αλλά μπορώ να καταλάβω  την λογική τους.
Αυτή η πολιτική κουλτούρα υπάρχει και είναι και πολύ διαδεδομένη  μάλιστα .Είναι όμως ξένη και εχθρική προς την πολιτική κουλτούρα της αριστεράς.
Αυτούς που δεν καταλαβαίνω είναι αυτοί οι τέως δήμαρχοι της αριστεράς που ξαφνικά τώρα στα γεράματα  ανακαλύπτουν   ιλουστρασιόν υποψηφιότητες  και αποφασίζουν  να συνταχτούν μαζί τους  χωρίς  να  δώσουν μια πολιτική εξήγηση για αυτό.
Να πουν δηλαδή αν το κάνουν επειδή είδαν κάποιο πρωτοποριακό πρόγραμμα  σε αυτούς ή αναγνώρισαν την  διαχρονική παρουσία  τους στους κοινωνικούς αγώνες , ή τους είδαν έστω στους αγώνες για την κατάργηση των μνημονίων και την πολιτική ανατροπή.
Να πουν μια κουβέντα ρε αδερφέ.
Θα μπορούσαν να πουν  πως διαφωνούν με τις επιλογές της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ  στο πρόγραμμα ή στα πρόσωπα.  Ακόμα και αυτό.
Ή ότι οι ίδιοι είχαν προτείνει  άλλες ιδέες για το πρόγραμμα και αυτές δεν έγιναν αποδεκτές.
Αυτή η προσχώρηση  σε κάποια «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια,  γιατί αυτά τα ψηφοδέλτια μπορεί να έχουν έναν  πιο ιλουστρασιόν  επικεφαλής,   νομίζω πως  δεν τους τιμά και τους ίδιους.
Δεν τιμά πρώτα από όλα την δική τους διαδρομή στην αριστερά.  
Η  λαϊκή ρήση ισχύει στο ακέραιο για όλους. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα..  
Τώρα θα μου πει κανείς ρε αδερφέ,  εδώ ολόκληρος Μάρκος Βαφειάδης , αρχηγός του ΔΣΕ μπήκε στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.   Εσένα σε παραξένεψαν  δυο παλιοδήμαρχοι τοπικοί;
Σωστό και αυτό..
Δυο κουβέντες για την δική μου συμμετοχή
 Τελικά βάση της εγκυκλίου του Υπ. Εσ. και εξαιτίας της υπαλληλικής μου σχέσης με το ΕΔΣΝΑ υπάρχει κώλυμα για την συμμετοχή μου   στον συνδυασμό της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΦΥΛΗΣ.
 Δεν πειράζει όμως. Έτσι και αλλιώς η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο  είχε ΜΟΝΟ συμβολική αξία, καθώς ήθελα  να δείξω πως σε αυτές τις δημοτικές εκλογές,  η θέση ενός αριστερού  ανθρώπου και μάλιστα ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα του ζητήματος της ΟΕΔΑ Φυλής και που εκτιμά  ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντολογικά εγκλήματα στην  Αττική ,  είναι στο πλευρό των ανθρώπων  της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΦΥΛΗΣ. Ελπίζω πως κάτι κατάφερα.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κόμμα που έχει ένα πλήρως  επεξεργασμένο πρόγραμμα για την διαχείριση των απορριμμάτων στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ειδικό κεφάλαιο για την ΟΕΔΑ της Φυλής.
Το ίδιο συμβαίνει και με το πρόγραμμα της  περιφερειακής παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ της Ρένας Δούρου.
Η δήλωση της Ρένας Δούρου ότι «είμαστε όλοι δημότες Φυλής» μας εκφράζει όλους μας.
Προσωπικά θα υποστηρίξω όσο μπορώ την ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΥΛΗΣ και τον Κώστα Λουμιώτη σε όλη την  προεκλογική περίοδο και κυρίως μετά τις εκλογές , για να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα. Πιστεύω βαθειά πως μπορούμε να τα καταφέρουμε.  

Καματερό 26/4/14  
Θωμάς Μπιζάς
πηγή:http://odofragma-skas.blogspot.gr/2014/04/blog-post_626.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια