Συζήτηση για κοινωνικά θέματα με τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα είχε ο Λουμιώτης.




Με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αχαρνών – Ιλίου – Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, συναντήθηκε την Τετάρτη, 26 Μαρτίου, ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Κίνησης Φυλής» και υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Λουμιώτης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη μέσα σε φιλική ατμόσφαιρα κι ανταλλάχθηκαν απόψεις για κοινωνικά θέματα που απασχολούν το Δήμο Φυλής.

Ο Σεβασμιότατος κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Μητρόπολη για την ανακούφιση των απόρων και την στήριξη των νέων με τα φροντιστηριακά μαθήματα που προσφέρει. Επιπλέον, διατύπωσε τις σκέψεις
του για τις μελλοντικές, κοινωνικές και πολιτιστικές, παρεμβάσεις του στην περιοχή ευθύνης του.

Ο Κώστας Λουμιώτης επεσήμανε ότι η οικονομική κρίση έχει μετατραπεί, εδώ και καιρό, και σε ανθρωπιστική κρίση. Η ανεργία έχει αυξηθεί ραγδαία, γεγονός που αποτελεί βασική αιτία για το ότι πολλαπλασιάστηκε ο αριθμός των συνδημοτών μας που δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειωδώς βασικές ανάγκες βιοπορισμού. Δήλωσε: «Πρώτη προτεραιότητα, εφόσον γίνουμε η νέα Δημοτική αρχή, είναι η παροχή πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας από τις υπηρεσίες του δήμου και ειδικά στις μέρες μας να μην μείνει κανένας άνθρωπος στο Δήμο Φυλής χωρίς νερό, ρεύμα, φαγητό και περίθαλψη. Κοινωνική πολιτική σημαίνει ενίσχυση των πιο αδύναμων και όχι μόνο την ίση αντιμετώπιση των δημοτών. Στηρίζουμε τις υπάρχουσες δομές αλληλεγγύης και δημιουργούμε νέες απαραίτητες σήμερα (κοινωνικό παντοπωλείο, ιματιοθήκη απόρων, κοινωνικό φροντιστήριο, κοινωνικοί ξενώνες, κίνημα αλληλεγγύης πολιτών, κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο κλπ)».
Τέλος, ζήτησε τη συνεργασία της Μητρόπολης με την παράταξη με μοναδικό σκοπό την υλοποίηση των στόχων αυτών.

Ο Σεβασμιότατος αναγνώρισε το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της παράταξής μας και τόνισε ότι κοινό σημείο των επιδιώξεων και των δύο πλευρών είναι ο αδύναμος οικονομικά και κοινωνικά άνθρωπος.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια