ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΙΡΒΙΛΗ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ενοποιημένος Δήμος Φυλής είναι έργο όλων των Δημάρχων της τελευταίας εικοσαετίας. Το αστείο της ιστορίας είναι, ότι οι διατελέσαντες Δήμαρχοι και οι παρατάξεις τους, το προσπερνούν και δείχνουν να μη καταλαβαίνουν τη ζημιά που προξένησαν στον τόπο. Με αυθάδεια δε, ζητούν την ψήφο μας, για να ολοκληρώσουν το έργο της καταστροφής.
Με καθαρά Δήμαρχο-κεντρικό σύστημα Διοίκησης, ο απερχόμενος Δήμαρχος άσκησε εξουσία, μη επιτρέποντας τη Δημοκρατική λειτουργία του Δ.Σ. και την ενημέρωση των Δημοτών αφού οι περισσότερες συνεδριάσεις γινόντουσαν μεσημέρι, με αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι Δημότες να μη μπορούν να τις παρακολουθήσουν. Ο κ. Παππούς, η αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου, έλαμπε δια της απουσίας του, στις περισσότερες συνεδριάσεις. Σε κάποιες από αυτές δε, ευθυγραμμιζόταν με τον κ. Μπουραίμη όπως: «Τα λεφτά Τάκη, πότε θα δώσουν τα λεφτά!». Μα φυσικά τα λεφτά της συναλλαγής για τη χωματερή εννοούσε, που και οι δυο τους έχουν συμφωνήσει να λειτουργεί μέχρι το 2024. Έχουν πει ναι σε όλα και σου το κρύβουν συνδημότη.
Η μόνη Παράταξη που ΑΣΚΗΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ και έκανε εποικοδομητικές παρεμβάσεις και προτάσεις στην Διοίκηση, ήταν η ανεξάρτητη παράταξη και παράταξη όλων των Δημοτών η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ. Την παρουσία της, από καιρόν εις καιρόν φρόντιζε η Διοίκηση του κ. Μπουραίμη να καταπνίγει, μη επιτρέποντας την μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω του διαδικτύου.
Με ανύπαρκτο οικονομικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης του Δήμου, χωρίς πολιτικές λειτουργίας κοινωνικών δομών όπως Δημοτικό Ιατρείο, Παντοπωλείο, συσσίτια απόρων, με κακή αντιγραφή του προγράμματος της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, που είχαμε καταθέσει στις  εκλογές του 2010 και που συνεχώς βελτιώνουμε, οι αποτυχημένες παρατάξεις του κ. Μπουραίμη και Παππού στέκονται για άλλη μια φορά μπροστά σου συνδημότη και ζητούν την ψήφο σου.
Γιατί άραγε;
Για να απομακρύνουν την χωματερή;  
Για να μη δώσουν εξηγήσεις για το που πήγε μέχρι τώρα ο πακτωλός των εκατομμυρίων ευρώ, με τα οποία έχουν κατά χρεώσει τον Δήμο;
Για να μη πληρώνουν τους μισθούς στους εργαζόμενους και στους προμηθευτές κοροϊδεύοντας μας συνδημότες ότι ευθύνεται η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ; Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ διαχειρίζεται τα ταμεία του Δήμου;
Για να αποφεύγουν έντεχνα και με την κάλυψη της περιφέρειας, να δημοσιεύουν οικονομικές καταστάσεις ώστε να μη πληροφορηθούμε ποτέ σε ποιους χρωστάει ο Δήμος μας και πόσα; Και που δαπανώνται τα χρήματα;
Για την άθλια κατάσταση των σχολείων μας; Για να συνεχίσουν τα παιδιά μας να κρυώνουν το χειμώνα;
Για την ανυπαρξία έργων και κατασκευής υποδομών; Προσπαθεί να μας κοροϊδέψει ο Δήμαρχος  με κακότεχνα έργα της τελευταίας στιγμής!
Για την έλλειψη αστυνόμευσης και ασφάλειας; Προσωπικά τον τελευταίο μήνα έχουν προσπαθήσει να ληστέψουν το σπίτι μου δύο φορές. Σε ακτίνα διακοσίων μέτρων λήστεψαν δύο γειτονικές οικογένειες και αποπειράθηκαν να ληστέψουν μία Τρίτη. Κινδυνεύουν οι ζωές μας.
Για την ανεργία που έχει πλήξει το Δήμο μας και που προσπαθούν με φρούδες υποσχέσεις και με δίμηνες συμβάσεις να σε κοροϊδέψουν ακόμη μια φορά; Με ασπιρίνες ο καρκίνος δεν θεραπεύεται συνδημότη.     
Θεωρώ, ότι στις ιστορικές στιγμές που ζούμε, με όση λογική μας έχει απομείνει,  πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε  τις πολιτικές προτιμήσεις μας τουλάχιστον στις Δημοτικές εκλογές, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικές παρατάξεις των οποίων ο βιολογικός κύκλος έχει κλείσει πια. Στις Δημοτικές εκλογές, είναι μονόδρομος να συμπαραταχθούμε με την ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ως τη μόνη ανεξάρτητη παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί με το πρόγραμμά της, την ελπίδα για ένα καλλίτερο αύριο.
Ανένταχτε ψηφοφόρε που τους βαρέθηκες όλους. Έλα κοντά μας, μάθε για μας. Μάθε το πρόγραμμά μας πρότεινε μας τις δικές σου λύσεις. Έλα να σε ακούσουμε. Έλα μαζί μας να συν διαμορφώσουμε ένα καλλίτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.  
Η πολιτική εξουσία των κομματικών μηχανισμών, φρόντισε να μείνουμε απαίδευτοι. Μας διέφθειρε με  διορισμούς, με αποτέλεσμα να χαθούν οι αξίες, να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός και να ευνουχιστεί η σκέψη μας. Ήρθε ο καιρός να απαλλαγούμε από το σύνδρομο της εξάρτησης και να έρθουμε σε σύγκρουση με τους πάτρωνες του. Τα συνθήματα και οι πρακτικές του περασμένου αιώνα δεν δίνουν λύσεις και δεν μπορούν να εμπνεύσουν πια.
Ο τίμιος και φιλότιμος Δημότης πρέπει επιτέλους να επιβραβευθεί! Αυτό θα επιτευχθεί μόνο με την υιοθέτηση συλλογικών δράσεων, με στόχο το εμείς και όχι το εγώ!
ΒΙΡΒΙΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια