Στο Δήμο φαίνεται πιστεύουν ότι οι δημοτικοί χώροι είναι τσιφλίκι τους…





ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής elme-alzefy.blogspot.com//elmealzefy@gmail.com
 
 
 

 
Με βάση τη δική μας εμπειρία και την ενημέρωση, που έχουμε από άλλες συλλογικότητες της περιοχής, ο Δήμος το τελευταίο διάστημα φαίνεται να έχει αρχίσει απαράδεκτα παιχνίδια με την παραχώρηση των δημοτικών χώρων.
 
Σε ό,τι αφορά την ΕΛΜΕ, δεν μας παραχωρήθηκε το Πνευματικό κέντρο Ζεφυρίου για μια θεατρική παράσταση στην οποία ήταν συνδιοργανωτές και ο Εκπολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσουκλιδίου «η Ένωση» και η Ομάδα Πολιτισμού & Δράσης « Όπου Γης Τέχνη». Ευτυχώς, βρήκαμε φιλόξενη στέγη στο κτίριο των ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ Άνω Λιοσίων την Παρασκευή, 11/4, όπου έγινε με επιτυχία η παρουσίαση της παράστασης.
 
Είχαμε υποβάλει αίτηση για την παραχώρηση του Πνευματικού κέντρου Ζεφυρίου και, μετά από 3-4 ημέρες, ενημερωθήκαμε από τον αντιδήμαρχο κο Ραφτέλη ότι θα υπήρχαν  εκδηλώσεις στο Πνευματικό κέντρο τις ημέρες που το ζητούσαμε, την Παρασκευή και το Σάββατο, 11/4 & 12/4. Πρότεινε να χρησιμοποιήσουμε το χώρο την επόμενη εβδομάδα, ίσως την Παρασκευή, 18/4, που ήταν η Μ. Παρασκευή… Δηλαδή,  ημέρα απαγορευτική για την παρουσίαση μιας θεατρικής παράστασης. Αλλά, επιπλέον, διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε κάποια εκδήλωση τελικά στο Πνευματικό κέντρο ούτε το βράδυ του Σάββατου ούτε της Παρασκευής. Αυτή η εξέλιξη προκαλεί ερωτηματικά: έγινε κάποιο λάθος; είναι άλλος ο λόγος της μη παραχώρησης;
 
Στο Δημοτικό Συμβούλιο, πριν από ένα μήνα περίπου, είχε τεθεί με έμφαση το θέμα ότι σταμάτησε η παραχώρηση των δημοτικών χώρων και είχαν ζητηθεί εξηγήσεις από το δήμαρχο. Η απάντησή του ήταν ότι το χρονικό διάστημα της προεκλογικής περιόδου πρέπει να παραχωρούνται οι χώροι δίκαια, να δίνονται εξίσου σε όσους φορείς τους ζητούν, ώστε να μην υπάρξουν αδικίες. Αυτός ήταν ο λόγος της μη παραχώρησης χώρων σε εκείνη τη φάση.
 
Αυτό το σκεπτικό υλοποίησε ο κος Ραφτέλης με το να μην παραχωρήσει σε κανένα το Πνευματικό κέντρο Ζεφυρίου; Ένα χώρο με ενοίκιο περίπου 2.200 ευρώ, που μάλιστα  αυξήθηκε αυτήν την περίοδο της τεράστιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που ταλαιπωρεί το Δήμο Φυλής και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Βέβαια, το θέμα της ενοικίασης χώρων, που είτε δεν χρειάζονται είτε έχουν πολύ υψηλό ενοίκιο, είναι ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα διασπάθισης του δημοσίου χρήματος από την πλευρά του Δήμου, όταν για την παιδεία και τον πολιτισμό το σακούλι έχει ελάχιστα χρήματα ή είναι και τελείως άδειο.    
 
Αυτές οι πρακτικές μάς έβρισκαν, μας βρίσκουν και θα μας βρίσκουν πάντα αντίθετους. Γι΄αυτό ως σωματείο και εργαζόμενοι στην περιοχή αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις με δημοκρατία, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη για να γίνει το καλύτερο σε αυτήν τη γωνιά της Αττικής.
 
 
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια