To ημερολόγιο του Παραπονιάρη 17/3



Αγαπητό μου ιστολόγιο 
την εποχή που μεσουρανούσε ο ΓΑΠ σου είχα μιλήσει  σχετικά με τα μαντριά και τα πρόβατα, σήμερα λέω να ασχοληθώ με τα super market. 
Όπως σε κάθε πόλη έτσι και στη δική μας υπάρχουν τα super market και τα μίνι μάρκετ. Ενώ η αγορά είναι παγωμένη λόγω των κυβερνητικών επιλογών και ενώ κανείς δεν ενδιαφέρεται να κάνει μεγάλες αγορές παρόλα αυτά νέα μίνι μάρκετ βλέπουμε να ξεπροβάλλουν στη γειτονιά μας, προσπαθώντας να διεκδικήσουν πελατεία. 
 Οι νέοι επιχειρηματίες στήνουν με όρεξη το νέο μαγαζάκι  τους , άλλος νοικιάζοντας μαγαζί γωνία , άλλος χρησιμοποιώντας φρέσκα προϊόντα και μερικοί  ακόμα που σκέφτονται αν θα
ανοίξουν τελικά ή όχι.
Βλέποντας αυτά τα ήδη υπάρχοντα μαγαζιά κάνουν τις ανάλογες κινήσεις για να μη χάσουν τη λιγοστή πλέον πελατεία τους μιας και όπως σου είπα ελάχιστοι  ενδιαφέρονται να μπουν σε αυτά για να κάνουν  αγορές.
Tο υπάρχον μίνι μάρκετ ψάχνει για νέα προϊόντα για να γίνει και αυτό super market μην όμως προσαρμόζοντας την τιμολογιακή του πολιτική στα νέα δεδομένα.Τα νέα μίνι μάρκετ προσπαθούν να στήσουν το μαγαζάκι τους μήπως καταφέρουν και αυτά να γίνουν super market.Την ίδια στιγμή που τα μίνι μάρκετ προσπαθούν να οργανωθούν  τα  super market αντιλαμβανόμενα τον κίνδυνο που μπορεί να προκύψει φτιάχνουν ένα μνημόνιο μελλοντικής συνεργασίας σε περίπτωση που κάποιο από τα μίνι μάρκετ πετάξει έξω από την αγορά έναν από αυτούς.
Οι νέοι μέτοχοι  που προστίθενται,  στα super market,  έχουν την εντύπωση πως θα βρουν χώρο να εφαρμόσουν τις νέες τους ιδέες ξεχνώντας πως υπάρχουν  οι παλιοί μέτοχοι και ο διαχειριστής που δεν πρόκειται να αλλάξουν  την πεπατημένη. 
Ένας επενδυτής, που θέλει να αναπτύξει την περιοχής μας και όχι μόνο, θα μπορέσει να έρθει στη γειτονιά μας  ή κάποιο μαγαζί θα τον θέλει αποκλειστικότητα για να διαφημίσει τα δικά του μόνο προϊόντα,  εγκλωβίζοντας τον  ταυτόχρονα  στο μικρό πελατολόγιο που έχει.
Η καρέκλα του μικρομάγαζου τους δεν τους αφήνει άραγε να δουν πως αν έφτιαχναν  ένα τεράστιο super market άνετα θα μπορούσαν να βρουν  μετόχους και το βασικότερο, θα έπαιρναν σχεδόν ολόκληρη την πελατεία τόσο από τα παλιά και φθαρμένα super market όσο  και από το  ψιλικατζίδικο που έχει πιάσει αράχνες.
Φαντάζομαι πως οι περισσότεροι θα πάνε τελικά στα υπάρχοντα super market να ψωνίσουν μιας και γνωρίζουν τα προϊόντα που διαθέτουν.  Ελπίζω όσοι ψωνίσουν από αυτά τα μαγαζιά να πάρουν τα νέα προϊόντα που θα τους προσφέρουν και  να αναγκάσουν έτσι τον διαχειριστή του  να βαδίσει σε άλλα μονοπάτια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια