O σύλλογος Ζωφριάς τίμησε τη γυναίκα.

Αίθουσα του Συλλόγου. Ο Στολισμός είναι χορηγία της κ. Λογαρά ΄Εφης, ιδιοκτήτρια ανθοπωλείου στο Ιλιον πίσω από την εκκλησία της Αγ. Βαρβάρας.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ  ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Την 12η Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε για άλλη μία φορά η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας στην αίθουσα του Συλλόγου Ζωφριάς.
Η Εκδήλωση ήταν απόλυτα πετυχημένη. Η προσεύλεση των Γυναικών της Ζωφριάς και φίλες ήταν  πολύ μεγάλη. 











Η ομιλία της προέδρου του Συλλόγου Ζωφριάς
    κ. Κωβαίου Ευαγγελίας.
Kαλησπέρα σας.
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας,  Σας ευχαριστούμε που είσαστε εδώ., για να τιμήσουμε   την Γυναίκα.
Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους. Έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου. Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.
Είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας, και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Παραδοσιακά, ενώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και ακτιβιστές ,διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους για βελτίωση της θέσης των γυναικών, καθώς και να εορτάσουν τις νίκες και τα επιτεύγματα του κινήματος.
Η παγκόσμια ημέρα των γυναικών ξεκίνησε ως ένας εορτασμός στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Ρωσίας, καθώς και του πρώην σοβιετικού μπλοκ. Σήμερα, σε πολλές περιοχές, η ημέρα έχει χάσει το πολιτικό της νόημα, και έχει γίνει απλώς μια ευκαιρία για τους άνδρες να εκφράσουν την αγάπη τους για τις γυναίκες όπως συμβαίνει και με τη γιορτή της μητέρας και την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου. Σε άλλες περιοχές, ωστόσο, η αρχική παραμένει ισχυρή η αρχική πολιτική σημασία της ημέρας για την υποστήριξη της ενδυνάμωσης και της ισότητα των γυναικών.
Στην σημερινή εκδήλωσή μας, θα τιμήσουμε την γυναίκα και στις δύο μορφές. Δηλαδή το πρώτο μέρος θα περιλαμβάνει ομιλία από την Κοινωνική Λειτουργό κ. Θεοδοροπούλου Κων/να, η οποία εργάζεται στην Κοινωνική Πρόνοια του Δήμου μας με θέμα η γυναίκα στην σύγχρονη εποχή.
Στην συνέχεια θα τιμήσουμε 10 Ζωφριώτισες, 10 κυρίες, 10 προσωπικότητες , στο πρόσωπό τους , εκπροσωπώντας έτσι αντίστοιχες ομάδες γυναικών που προσφέρουν στην κοινωνία μας. Βέβαια , δεν ήταν δυνατόν να τιμήσουμε σήμερα όλες τις ομάδες , γι΄αυτό επιφυλασσόμαστε σε προσεχείς εκδηλώσεις  στην ημέρα της γυναίκας να το πραγματοποιήσουμε.
Η επιλογή έγινε με πολύ προσοχή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, γνωρίζοντας τις κυρίες για την προσφορά τους στην κοινωνία της Ζωφριάς και όχι μόνον .
Το δεύτερο μέρος θα είναι για ψυχαγωγία, πίνοντας κρασί , προσφορά του Συλλόγου μας και με εδέσματα που προσφέρατε εσείς και με πολύ χορό.
Στο τέλος του πρώτου μέρους θα κληρώσουμε δωρεάν ένα ρολόι , αξίας 150 ευρώ, προσφορά του Κοσμηματοπωλείου Πολύτιμο. 
Στην εκδήλωσή μας παρευρίσκετε η κ. Κουράση Χρυσούλα , Δικηγόρος ,πρόεδρος του Συλλόγου Δύναμη ελπίδας,  η οποία έχει βοηθήσει τον Σύλλογό μας όποτε έχει χρειαστεί και την ευχαριστώ πολύ που είναι μαζί μας. Επίσης είναι ιδρυτικό στέλεχος του Κοινωνικού Γιατρείου, και άλλων δραστηριοτήτων αλληλεγγύης  προς τους συνανθρώπους μας και την ευχαριστούμε.
  Μαζί μας είναι και , η κ. Νικολοθανάση Ντίνα και η Γιάννα Λιόση, πρώην συνάδέλφισες  μου στον Δήμο , εργαζόμενες  στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό «η Πάρνηθα» , με τις  οποίες  έχουμε συνεργασία άψογη για τις ανάγκες εκδηλώσεων του Συλλόγου μας , αλλά μας προσφέρουν και πέραν των υποχρεώσεων τους , και τις ευχαριστούμε θερμά.
Πρωτού δώσω τον λόγο την κ. Θεοδοροπούλου, θέλω να σας ενημερώσω τα εξής. Ο Σύλλογός μας , είναι μέλος της στήριξής του Κοινωνικού Γιατρείου για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των άνεργων και ανασφάλιστων  συμπολιτών μας. Μετά το κλείσιμο του ΕΟΠΥ,  τώρα στεγάζετε  στο στέκι της Κίνησης Αλληλεγγύης κατοίκων και εργαζομένων Φυλής, στο Ζεφύρι. Παρακαλούμε πολύ, όσα φάρμακα δεν σας χρειάζονται , να τα φέρετε στον Σύλλογό μας για να τα προσφέρουμε στους άπορους συμπολίτες μας.
Σας υπενθυμίζω την τριήμερη εκδρομή μας που θα γίνει στις 22-23 & 24 Μαρτίου στα Γιάννενα-Ζαγοροχώρια-Μέτσοβο. Η συμμετοχή είναι 100 ευρώ και περιλαμβάνει μεταφορά- διαμονή και δύο πρωινά.
Το Σαββάτο 15 Μαρτίου έχουμε πάλι αγώνες Σκάκι στο 4ο Γυμνάσιο. Οι συμμετοχές των παιδιών στους προηγούμενους  αγώνες ήταν 130 από όλη την Δυτ. Αττική και η διοργάνωση ήταν άριστη και πετυχημένη.
  
   ΑΠΟΝΟΜΕΣ

1.   Κατ΄αρχήν θα τιμήσουμε την κ. Θεοδορωπούλου Κων/να, μεγάλωσε στην Ζωφριά,  Επιστήμονα, Κοινωνική Λειτουργός και εργαζόμενη στην Κοινωνική Πρόνοια του Δήμου μας- Απονέμει η κ. Κωβαίου

  2.   Καλώ την Μέλιου Ελευθερία, Ζωφριώτισα, στο πρόσωπο της οποίας τιμούμε την Πολύτεκνη μητέρα. Η κ. Μέλιου έχει 6 παιδιά και  Θα θέλαμε να μας πει πως είναι να μεγαλώνεις 6 παιδιά.
Απονέμει ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Λυμπερόπουλος Κώστας

Στην συνέχεια ,
    3.   Καλώ την Γιάκα Ευαγγελία, Ζωφριώτισα, στο πρόσωπο της οποίας τιμούμε την γυναίκα που συνέβαλε στην ανάπτυξη της Ζωφριάς. Η Βαγγελίτσα , όπως την φωνάζουμε όλοι μας, ήταν ταμίας στον Σύλλογο Ζωφριάς το 1965, επί προεδρίας της κ.  Μπάζου Αμαλίας. Θα θέλαμε να μας πει η Βαγγελίτσα τα άλλα μέλη του Συλλόγου και ποια ήταν τα προβλήματα τότε της Ζωφριάς.
Απονέμει ο Γραμματέας κ. Πουλόπουλος Παναγιώτης

4.   Καλώ την κ. Λογαρά Εφη, η οποία στα παιδικά της χρόνια ζούσε στην Ζωφριά, στο πρόσωπο της οποίας τιμούμε την γυναίκα εργαζόμενη και για την προσφορά της στον Σύλλογό μας. Η ΄Εφη έχει δύο κόρες και ένα εγγόνι  και εργάζεται στο ανθοπωλείο από το πρωί έως το βράδυ.

           Απονέμει ο Γιώργος  Ζαχουλίτης , ο ταμίας μας.


5.   Καλώ την κ. Γαβρά Τζένη, Ζωφριώτισα, στο πρόσωπο της οποίας τιμούμε την γυναίκα μητέρα και για την 10ετη προσφοράς της στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημ. Σχολείου Ζωφριάς.  Η Τζένη έχει 2 παιδιά και η ηλικία τους είναι τέτοια, που επί 10 χρόνια πηγαινοέρχεται στο Σχολείο, προσφέροντας ανιδιοτελώς    για τις λειτουργικές ανάγκες του και για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν τα παιδιά.  Είναι γνωστό ότι το σχολείο μας  έχει 380 παιδιά, ενώ οι προδιαγραφές του είναι για 200 μόνον παιδιά. Γι΄αυτό τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και όλοι οι  φορείς της Ζωφριάς, αγωνιζόμαστε για την κατασκευή του 8ου Δημ. Σχολείου.
Απονέμει η Κατερίνα Δέδε

     6.   Καλώ την σούπερ Γιαγιά.την Λέλα Κασνέστη, Ζωφριώτισα , στο πρόσωπο της οποίας τιμούμε την γυναίκα γιαγιά με τρία παιδιά- 6εγγόνια  και ένα δισέγγονο, χήρα επί 31 χρόνια  και είναι μόλις 67 ετών. Η Εγγονή της μου έγραψε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα της γιαγιά της και σας το διαβάζω.
Απονέμει ο κ. Αντωναρόπουλος Νίκος, μέλος του Δ.Σ.

      7.  Καλώ την κ. Κυριακού Ευαγγελία, Ζωφριώτισσα , στο πρόσωπο της οποία τιμούμε την γυναίκα στην οικογένεια και για την προσφορά της στον σύλλογο. Η Βαγγελίτσα πέραν ότι είναι στυλοβάτης της οικογένειάς της, στον Σύλλογό μας από το ξεκίνημά του σ΄αυτήν την αίθουσα , ήταν πάντα πρόθυμη να μας προσφέρει την βοήθειά της, όπως μας εφτιαξε τις κουρτίνες, έφτιαξε κουστούμια στα παιδιά του θεατρικού που επιμελήθηκε η Θεανώ Κυριακού., Επίσης σε πολλές εκδηλώσεις μας προσφέρει εδέσματα για τους καλεσμένους μας  και πολλά άλλα.
Απονέμει   η. κ. Μισαηλίδου Ελένη  , μέλος του Δ.Σ.

8.   Καλώ την κ. Καρβουνιάρη Γεωργία, Ζωφριώτισσα. Στο πρόσωπό της τιμούμε την γυναίκα επιστήμονα, Ειδικής Φυσικής Αγωγής, η οποία εργάζεται στον κολυμβητήριο του  Δήμου μας , όπου έχει περί τα 30 παιδιά με ειδικές ανάγκες. ΄Όπως μου είπε η Γιάννα η Λιόση, η Γεωργία επί 8 ώρες μέσα στην πισίνα έχει προσωπική και ψυχική επαφή με τα παιδιά, γιατί όπως καταλαβαίνετε πρέπει να την εμπιστευτούν. Αυτό το έχει πετύχει η κ. Καρβουνιάρη με τον καλύτερο τρόπο και θα θέλαμε να μας πει  γιατί επέλεξε αυτήν την ειδικότητα.
Απονέμει η προισταμένη του Πολ. & Αθλητ. Οργαν. Η Πάρνηθα κ. Νικολοθανάση Ντίνα

1.   Καλώ την    κ. Μιχαλοπούλου Χρυσούλα, στο πρόσωπο της οποίας τιμούμε την γυναίκα ποιήτρια . Η κ. Μιχαλοπούλου, εκτός της ποίηση, είναι δημιουργός καλλιτεχνικών κατασκευών, κατηχήτρια πρώην στον Αγ. Γεώργιο της Ζωφριάς και τώρα στον Αγιο Γεώργιο του Καματερού. Είναι μητέρα δύο παιδιών.

Απονέμει η κ. Κουράση Χρυσούλα

Και τέλος καλώ την Αναστασία Μίχα, στο πρόσωπο της οποίας τιμούμε την καλλιτέχνη γυναίκα. Η Αναστασία είναι επαγγελματίας τραγουδίστρια, αλλά ασχολείτε ερασιτεχνικά και με την ζωγραφική. Είναι μητέρα δύο παιδιών και δύο εγγόνια και είναι σύζυγος του Νίκου του Αντωναρόπουλου

Τιμητικές πλακέτες και λουλούδια για τις τιμώμενές Ζωφριώτισσες 


Κληρώθηκε το ρολόι στις γυναίκες προσφορά του Κοσμηματοπολείου ΠΟΛΥΤΙΜΟ

κΩΝ/ΝΑ θΕΟΔΟΡΩΠΟΎΛΟΥ  - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ 



 ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ ΣΤΗΝ κ. ΜΕΛΙΟΥ          ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ κ. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ ΚΩΝ/ΝΟ
Γιάκα Ευαγγελία  και Πουλόπουλος Παναγιώτης  Γραμματέας του Συλλόγου

΄Εφη Λογαρά   & Ζαχουλίτης Γιώργος Ταμίας του Συλλόγου

Τζένη Γαβρά και Δέδε Κατερίνα μέλος του Συλλόγου


Η σούπερ γιαγιά Λέλα Κασνέστη  με την δισέγγον της που της προσέφερε
 μία αγκαλιά τριαντάφυλλα



ΛΕΛΑ ΚΑΣΝΕΣΤΗ & ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΠΟΥΛΟς  μέλος Συλλόγου.




Ευαγγελία Κυριακού και Μισαηλίδου Ελένη



Καρβουνιάρη Γεωργία και Κων/να Νικολοθανάση



Μιχαλοπούλου Χρυσούλα & Κουράση Χρυσούλα


Αναστασία Μίχα


η μεγάλη τυχερή 



Προσθήκη λεζάντας

ο Ταμίας και ο Γραμματέας του Συλλόγου Τιμούν την Πρόεδρο κ. Κωβαίου Ευαγγελία


μεζέδες που προσέφεραν οι γυναίκες της εκδήλωσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια