Παρέμβαση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής



Αγαπητοί κύριοι, Αγαπητές κυρίες,

Ως συντονίστρια της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα ζήτημα που προέκυψε αυτή την εβδομάδα.
Όπως γνωρίζετε, στις 21 Μαρτίου είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού. Στα πλαίσια αυτής της συγκυρίας η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κάνει μια προβολή ταινίας αντιφασιστικού χαρακτήρα, την ίδια ημέρα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Φυλής. Ο κ. Καράλης, καθότι δημοτικός υπάλληλος, προσφέρθηκε εκείνος να κάνει την αίτηση για εμάς ώστε να μας διευκολύνει, όπως και έγινε στις 6/3/14 (αριθμός πρωτοκόλλου 11187).
Η απάντηση από το γραφείο του δημάρχου- όπως ενημερώθηκα από τον κ. Βελλή αυτή τη Δευτέρα- ήταν αρνητική γιατί «η αίθουσα είχε δοθεί σε κάποιον άλλο». Όταν όμως ρώτησα σε ποιο σύλλογο ή φορέα είχε παραχωρηθεί η αίθουσα, δεν ήξερε να μου απαντήσει και με κατηύθυνε στο γραφείο δημάρχου για να μου απαντηθεί η ερώτηση. Εκεί, η κ. Ανδρέου αρνήθηκε να μου απαντήσει και αυτή στο απλό αυτό ερώτημα, και μου ζήτησε να κάνω επίσημη αίτηση στο πρωτόκολλο για να μου απαντηθεί. Προσέξτε, η ερώτηση δεν αφορούσε κάποιο επτασφράγιστο κρατικό μυστικό, ήταν απλή. ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΦΟΡΕΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ Η ΑΙΘΟΥΣΑ;
Όλη αυτή η κωλυσιεργία λοιπόν μας κάνει καχύποπτους, Μήπως κ.
Δήμαρχε, η αιτιολογία αυτή ήταν μία κάλυψη; Μήπως η αλήθεια είναι ότι δεν θέλατε να δώσετε την αίθουσα στη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως αυτή η απροθυμία σας πηγάζει στο γεγονός ότι η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει άλλη πολιτική παράταξη από τη δική σας; Τη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΥΛΗΣ; Με όλα αυτά τα ερωτήματα αναπάντητα, πήγαμε στο πρωτόκολλο. Και ρωτήσαμε αν έχει γίνει κάποια άλλη αίτηση για τις 21/3 για την ίδια αίθουσα. Ευτυχώς, εκεί μας απάντησαν! Μας είπαν πως έχει γίνει άλλη μία αίτηση για το ωδείο στις 26/3, αλλά καμία στις 21. Επίσης, ρωτήσαμε στο

ωδείο αν έχουν ενημερωθεί για κάποια εκδήλωση την ίδια ημερομηνία και η απάντηση ήταν πως η αίθουσα ήταν ελεύθερη μέχρι το τέλος του μήνα.
Συμπερασματικά, έχουμε δίκιο να πιστεύουμε πως ο μόνος λόγος που αρνηθήκατε την αίθουσα είναι η πολιτική μας διαφοροποίηση. Κάπως έτσι όμως προκύπτει κι άλλο ένα ερώτημα: Εμείς, ως δημότες αυτού του τόπου, δεν έχουμε δικαίωμα στη χρήση μίας δημόσιας αίθουσας εκδηλώσεων; Θέλετε δηλαδή να μας πείτε ότι όποιος διαφωνεί με τις δικές σας θέσεις, δεν έχει δικαίωμα να το εκφράζει, γιατί θα φοβάται τις επερχόμενες συνέπειες; Αυτός ο αυταρχισμός δε σας τιμά κ. Δήμαρχε. Δε συνάδει άλλωστε με τη δημοκρατική υπόσταση της παράταξής σας. Σαν νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, αισθανόμαστε κοινωνικά αποκλεισμένοι από αυτή σας την απόφαση. Παρακαλούμε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να πάρουν θέση για αυτή την απόφαση του δημάρχου. Τέλος, κ. Δήμαρχε,  απαιτούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας.
Για τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Φυλής,

Βάβουλα Αριστέα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια