Ανοίγουν τα ιατρεία του πρώην ΕΟΠΥΥ στα Άνω Λιόσια


Δικαίωση για τους ιατρούς – Ανακούφιση για τους ασφαλισμένους
  Τις πόρτες του ανοίγει την προσεχή εβδομάδα μετά από μακρά περίοδο «λουκέτου» το κτίριο του πρώην ΕΟΠΥΥ και νυν Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) στα Άνω Λιόσια. Οι ασφαλισμένοι θα επανακτήσουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται ιατρούς τόσο για συνταγογράφηση όσο και για εξετάσεις, χάρη στην προσφυγή συγκεκριμένων ιατρών, που επέλεξαν την οδό του αγώνα και τελικά δικαιώθηκαν. Τα δικαστήρια αποφάνθηκαν προσωρινά – δεν έχει εκδοθεί οριστική απόφαση - υπέρ των ιατρών, αλλά κυρίως του δημοσίου συμφέροντος και μέσα στις επόμενες ημέρες, στο κτίριο επανέρχονται 9 ιατροί των εξής ειδικοτήτων:

1 παθολόγος – ιατρός υποδοχής
2 οδοντίατροι
1 ορθοπεδικός
2 καρδιολόγοι
1 οφθαλμίατρος
2 ΩΡΛ
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα υποκαταστήματα του πρώην ΕΟΠΥΥ των Αγίων Αναργύρων μόνο αυτό των Άνω Λιοσίων εξασφάλισε τη λειτουργία του, γεγονός διόλου τυχαίο, αλλά αποτέλεσμα συστηματικού αγώνα.   
Προς το παρόν πάντως, οι ιατροί δέχονται χωρίς ραντεβού, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει και η λειτουργία των τηλεφωνικών ραντεβού για την καλύτερη οργάνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η παράταξή μας χαιρετίζει τις ενέργειες των ιατρών που με γνώμονα το κοινό καλό και την υγεία των πολιτών αντέδρασαν δυναμικά και δικαιώθηκαν, αλλά και τον τρόπο που λειτούργησε η δικαιοσύνη προς όφελος της κοινωνίας. Η «Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής» βρίσκεται δίπλα τόσο στους ασφαλισμένους όσο και στους ανασφάλιστους και τους στηρίζει με κάθε τρόπο και όποτε το χρειαστούν. Απώτερος στόχος άλλωστε της παράταξής μας είναι να στελεχωθεί το σημερινό ΠΕΔΥ με ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και να λειτουργήσει ολοκληρωμένα ως Κέντρο Υγείας και αυτόνομη μονάδα. Εμείς προς αυτή την κατεύθυνση αγωνιζόμαστε και αυτό θα επιτύχουμε με τη δική σας συναίνεση και εμπιστοσύνη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια