Ήταν, είναι και θα είναι, ο Παπά-Δημήτρης μας…




Άρθρο του Βαγγέλη Βάθη

Η Φυλή ευτύχησε τα τελευταία 30 χρόνια, να έχει εφημέριο ένα σημαντικό άνθρωπο, τον Πατέρα Δημήτριο, ο οποίος ήταν, είναι και θα είναι, ο Παπα-Δημήτρης μας. Ο άνθρωπος αυτός σε ηλικία 24 ετών ξεκίνησε έναν αγώνα προσφοράς προς τον τόπο μας, στον τομέα των εκκλησιαστικών έργων.
Δικό του έργο είναι η κατασκευή της νέας εκκλησίας. Ο χώρος αθλοπαιδιών στη θέση Λιβάδι, καθώς και η συντήρηση όλων των εξωκλησιών. 

Η προσφορά του, δεν σταματά όμως εδώ. Σε δύσκολους καιρούς δημιουργεί και λειτουργεί πολιτιστικά τμήματα, όπως σκάκι, χορό, ζωγραφική, ποδόσφαιρο, εκδρομικό τμήμα κλπ. Στον τομέα της κοινωνίας, η προσφορά του είναι μεγαλειώδης.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την περίοδο του σεισμού, όπου αυτός και η οικογένειά του, νυχθημερόν εργάζονταν για μήνες ώστε ο τόπος αυτός να ανακουφιστεί και να βρει το ρυθμό του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Παπα-Δημήτρης μεσολαβούσε για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των συμπολιτών μας, όπου υπήρχαν αντιπαλότητες.


Στον τομέα των αγαθοεργιών, στο όνομα της εκκλησίας του Χριστού, η προσφορά του, ήταν μέγιστη.

Το μεγάλο κακό όμως που έκανε ως Έλλην, ήταν ότι θέλησε σε μια περίοδο κοινωνικής, ηθικής και οικονομικής κρίσης, να διατηρηθούν τα έθιμα του τόπου, συμπαραστεκόμενος στις κοινοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής μας, για την λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Μονής Κλειστών.

Από ότι φαίνεται, η λαοφιλία του προξένησε αρνητικά συναισθήματα σε κάποιους, με αποτέλεσμα να τον οδηγήσουν στο να ζητήσει να μετατεθεί σε άλλη ενορία.

Δεν θα ξεχάσω ότι η «έγκριτη» και «ανεξάρτητη» τοπική εφημερίδα, πέρσι την περίοδο της κρίσης, τον έρανε με κουβάδες λάσπης.

Ούτε και τη βράβευση μπορώ να ξεχάσω από τον Δήμαρχο Φυλής και τα σπουδαία (παχιά) λόγια που συνόδευαν αυτή.

Έχουν περάσει τρεις μέρες και καμία αντίδραση δεν υπήρξε από την δημαρχιακή αρχή. Οι φήμες δίνουν και παίρνουν, ότι ο Δήμαρχος είναι υπεύθυνος για τη μετάθεσή του.

Για να διαψευστούν όλα τα ανωτέρω, προτείνω στον κ. Μπουραΐμη να συγκεντρώσει περισσότερες από 3.500 υπογραφές, όπως συγκέντρωσαν οι κάτοικοι για τη λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Μονής Κλειστών. Να καλέσει τον Παπά-Δημήτρη σε δημόσια συγκέντρωση στην πλατεία και να του παραδώσει τις υπογραφές που θα έχουν σαν σκοπό την παραμονή του. Και αν θέλει ο εφημέριός μας, ας το αρνηθεί.

Αν δεν τον κάνει ο Δήμαρχος, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα το κάνουμε εμείς.
                                                                                                                               
Βαγγέλης Βάθης
Δημοτικός Σύμβουλος
ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια