Αλλού το όνειρο και αλλού το θαύμα




Άρθρο του Μουζακίτη Χρήστου

Διάβασα πρόσφατα στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο του δήμου μας, την έντονα εκφρασμένη δυσαρέσκεια και μάλιστα με αιχμηρό τρόπο, για την καταγγελία του προϋπολογισμού του Δήμου Φυλής, του έτους 2014, από τη δημοτική παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» και τον επικεφαλής της κ. Σάββα Σάββα. Μια καταγγελία που τελικά αποδείχθηκε βάσιμη από τα αρμόδια όργανα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Αττικής, αφού ο προϋπολογισμός επεστράφη για διόρθωση, ζητώντας μάλιστα εξηγήσεις για τις εν λόγω καταγγελίες, από το Δήμο Φυλής και το δήμαρχο κ. Μπουραΐμη.

Όμως, πρώτη φορά βλέπω, να γίνεται αντιπολίτευση από την μείζονα στην ελάσσονα. Κι όχι μόνο αυτό. Από τον κύριο που υπογράφει το εν λόγω δημοσίευμα, δικαιολογήθηκε ακόμα και η διοίκηση του Δήμου, ότι τάχα ο προϋπολογισμός δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια «έκθεση ιδεών». Το τελευταίο το αφήνω ασχολίαστο για τους ειδικούς, που σίγουρα όταν το διάβασαν μάλλον θα κατέστρεψαν τα πτυχία τους.

 
Δεν είδα όμως από την παράταξη του κ. Παππού και τον κύριο που υπογράφει το άρθρο, την ίδια επικριτική διάθεση, για τα πεπραγμένα της τωρινής διοίκησης του Δήμου. Δεν είδα να αντιδρούν στις αναθέσεις 160.000 € για να συγκολληθούν οι σχάρες στους δρόμους. Δεν είδα να αντιδρούν όταν σπαταλήθηκαν 25.000 € για να καταπολεμηθούν οι κάμπιες από τα δέντρα. Δεν είδα να αντιδρούνε όταν έρχονταν τα σκουπίδια από την Μύκονο, τη Πελοπόννησο, από την Ερμιόνη και δεν ξέρω από πού αλλού, όταν αγοράζονται πλήθος οικοπέδων μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς σκοπούς. Δεν είδα να αντιδρούν όταν οι εργαζόμενοι του Ξένιου παραμένουν σε ομηρία, όταν οι εργαζόμενοι του δήμου παραμένουν απλήρωτοι για μήνες. Δεν είδα να αντιδρούν όταν δεν υπάρχουν χρήματα για να κλείσουν τις εκατοντάδες λακκούβες. Όταν το κολυμβητήριο είναι κλειστό και αναγκάζει τους δημότες να ξενιτεύονται επιβαρύνοντάς τους με πρόσθετα έξοδα. Δεν είδα να αντιδρούν όταν τέσσερα χρόνια τώρα, δεν έχει γίνει τίποτα σε μια πόλη που εισπράττει 44 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από τη χωματερή. Όταν η οικονομική κατάσταση του δήμου πάει από το κακό στο χειρότερο.

Είδα όμως να βάλλεται κατ’ επανάληψη, μια παράταξη που έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και προτάσεις για όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα του τόπου. Ένα πρόγραμμα που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο ανοικτό και ξεκάθαρο στον καθένα. Είδα να βάλλεται μια παράταξη κι ο επικεφαλής της, που έκανε ημερίδα για τη χωματερή αλλά δεν ήρθε κανείς ούτε από τη διοίκηση αλλά και ούτε από την παράταξη του κ. Παππού, ενώ παραβρέθηκαν διακεκριμένοι επιστήμονες της χώρας. Είδα να βάλλεται μια παράταξη κι ο επικεφαλής της γιατί ασκεί το αντιπολιτευτικό της έργο, γιατί αγωνίζεται για τη διαφάνεια στα δημοτικά συμβούλια.  

Είναι όμως λογικό. Βάλλεται μια ανεξάρτητη παράταξη, η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ», που οδεύει προς την διοίκηση. Που έχει τον αέρα της νίκης αποφασισμένη να λύσει δια παντός το πλήθος των προβλημάτων που δημιούργησαν οι προηγούμενες διοικήσεις. Μια ανεξάρτητη παράταξη που έχει λάβει το μήνυμα από τους δημότες και είναι έτοιμη να πράξει τα δέοντα και τα αυτονόητα. Για την «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» και τον κ. Σάββα Σάββα, αντίπαλος είναι τα προβλήματα του τόπου και σύμμαχος οι πολύπαθοι δημότες του δήμου Φυλής. Οι υπόλοιποι ας βρίσκονται απέναντί μας.

Μουζακίτης Χρήστος
Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.    

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια