ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ


ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Στην περιβαλλοντολογικά υποβαθμισμένη Δυτ. Αττική το ΚΕΕΛΠΝΟ ξεκίνησε επιδημιολογική μελέτη, προκειμένου να διευκρινιστεί κατά πόσο η χρόνια περιβαλλοντολογική ρύπανση της Δυτ. Αττικής σχετίζεται με τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα 151.612 κατοίκων των πέντε καλλικρατικών δήμων της ( Ασπροπύργου,Ελευσίνας, Μεγάρων, Φυλής,Μάνδρας Ειδυλλίας). Παράλληλα η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτα Φάκου διενεργεί προκαταρκτική εξέταση προς την παραπάνω κατεύθυνση.
Η Δυτ. Αττική αποτελεί μια από τις πιο επιβαρυμένες περιβαλλοντολογικά περιοχές της χώρας, μια και εκεί - ειδικά στην περιοχή του Θριασίου - είναι συγκεντρωμένες μονάδες βαριάς βιομηχανίας και στη Φυλή βρίσκεται ο μοναδικός ΧΥΤΑ - Χωματερή της Αττικής.
Διαχρονικά το μοντέλο διακυβέρνησης του δικομματισμού στηριζόταν στην αλόγιστη αύξηση της ιδιωτικής κερδοφορίας, το περιβάλλον αποτελεί άλλη μια ευκαιρία για την αύξηση των κερδών . Στο βωμό του κέρδους αφού παρακάμπτεται πολλές φορές η περιβαλλοντική νομοθεσία και χωρίς να πραγματοποιούνται οι απαιτούμενες περιβαλλοντικές μελέτες και έλεγχοι, θυσιάζονται η δημόσια υγεία και η ζωες των ανθρώπων .
Επειδή για το Συριζα Δυτ. Αττικής η προστασία του περιβάλλοντος και ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή, αποτελούν τα κύρια στοιχεία του παραγωγικού και οικονομικού μοντέλου, που θα μας οδηγήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτ. Αττικής και στην διέξοδο από την κρίση που βιώνουμε, αξιώνουμε, έστω και τώρα, να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες σε όλους όσους συντέλεσαν στην οικολογική καταστροφή της Δυτ. Αττικής, με όλες τις επιπτώσεις της στη δημόσια υγεία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια