ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΥΛΗΣ



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΥΛΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Κατ’ αρχάς θέλω να εκφράσω τα πιο θερμά μου ευχαριστήρια στις συντρόφισσες και στους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ Φυλής, που μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες την Κυριακή 19-1-2014 με εμπιστεύτηκαν και με ανακήρυξαν επικεφαλή της δημοτικής παράταξης με την επωνυμία «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΥΛΗΣ».

    Η Δημοτική μας παράταξη βασιζόμενη στις θέσεις της διακήρυξης μας  θα δώσει τη μάχη για μια αυτοδιοίκηση που θα βάλει το νέο στη θέση του παλιού, το δημοκρατικό στη θέση του αυταρχικού, το ριζοσπαστικό στη θέση του γραφειοκρατικού, το άφθαρτο στη θέση του φθαρμένου, το έντιμο στη θέση της σχεδόν επίσημα θεσμοθετημένης ανεντιμότητας, που τόσο έχει κοστίσει στο κύρος της τοπικής αυτοδιοίκησης.
    Αντιτάσσει στην ιδιοτέλεια, στο ψέμα, στους εκβιασμούς, στους παραγοντισμούς μια άλλη λογική, μια άλλη ηθική, μια άλλη αισθητική για την τοπική αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία που αγκαλιάζει και υπολογίζει όλους τους πολίτες και τον καθένα ξεχωριστά.
    Διεκδικεί χρηστή διαχείριση των πόρων του Δήμου αλλά και ανακατανομή του πλούτου σε
όφελος των δημοτών. Προστασία των αδυνάτων. Κανένας άνθρωπος στο δρόμο, κανένας άνθρωπος χωρίς νερό, ρεύμα, φαγητό και περίθαλψη. Στηρίζει τις υπάρχουσες δομές αλληλεγγύης και δημιουργεί νέες απαραίτητες στο σήμερα.
    Για τη χωματερή της Φυλής, θ’ αγωνιστούμε για το άμεσο κλείσιμό της και κάθε δραστηριότητας παλιάς ή νεότερης που επιβαρύνει την υγεία μας και το περιβάλλον.

    Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι με τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών, η Αυτοδιοίκηση θα είναι όχι απλά καχεκτική αλλά κλινικά νεκρή, για αυτό και πιστεύουμε ότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα κριτήρια για την επιλογή και συμμετοχή στις Αυτοδιοικητικές εκλογές δεν μπορούν να είναι μόνο αυτοδιοικητικά, αλλά και πολιτικά αφού η Αυτοδιοίκηση πρέπει να παλέψει στο πλάι του αγωνιζόμενου λαού για την ανατροπή της πολιτικής λιτότητας που καταδικάζει τον Δήμο και τους πολίτες σε αδράνεια, μαρασμό, ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση. 

    Δεν θα δεχτούμε εκβιασμούς. Δεν θα συναινέσουμε στο  μικρότερο κακό. Δεν θα επιτρέψουμε στα ιδιωτικά συμφέροντα να πλουτίσουν στις πλάτες των πολιτών. Δεν θα επιτρέψουμε  τον μαρασμό των Δημοτικών διαμερισμάτων, των γειτονιών της πόλης.

    Το δικό μας μοντέλο δεν είναι δημαρχοκεντρικό. Είναι συλλογική προσπάθεια για την οποία όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Σε αυτήν την προσπάθεια ζητάμε την συμπαράσταση όλων των συμπολιτών μας και κυρίαρχα των νέων ανθρώπων αυτής της πόλης που χτυπιούνται ανελέητα από την ανεργία, την υποαπασχόληση, την επισφάλεια, την έλλειψη πολιτιστικών υποδομών και δημιουργικών διεξόδων. Δεν θεωρούμε τα προβλήματα του Δήμου μας απλά διαχειριστικά. Χωρίς να παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες, πιστεύουμε στη διεκδίκηση όλων όσων δικαιούμαστε μέσα από αγώνες, μέσα από την ενεργοποίηση όλων των πολιτών.
    Καλούμε σε συμπόρευση, όσους εναντιώνονται στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων, έκφραση των οποίων είναι ο Καλλικράτης, που οδήγησε την αυτοδιοίκηση σε τέλμα και μαρασμό, επιδιώκοντας συμμαχίες με ευρύτερες δυνάμεις και προσωπικότητες στη βάση όχι μόνο των κοινών επιδιώξεων και στόχων, αλλά και στη βάση ενός συμβολαίου εντιμότητας.

Για την Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Φυλής

Ο επικεφαλής Λουμιώτης Κώστας

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. οτι γίνεται κομματικά ελεγχόμενο, είναι καταδικαστέο... ακόμα και αν προέρχεται από τον άφθαρτο σύριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι μόνο ότι ο Συριζα έβαλε κομματικό πρόσωπο με τη βούλα, ως επικεφαλή αλλά όλη η διαδικασία ήταν καθαρά με παλαιοκομματική μεθόδευση.Για ποιό άνοιγμα στην κοινωνία μιλάνε? Το άφθαρτο στη θέση του φθαρμένου? Με ποιόν ? Με τον συνδικαλιστή?Οι δικοί τους είναι οι καλύτεροι? Κρίμα για τη Φυλή, χαρές για την παράταξη του Δήμαρχου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή