Τέταρτη απόπειρα απόρριψης νοσοκομειακών απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής ( video clip by Sgouros)


Τέταρτη απόπειρα απόρριψης νοσοκομειακών απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής. Νομοθετική παρέμβαση ζητά ο Γιάννης Σγουρός από τον Υπουργό Υγείας για τη διαχείριση των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων.
Εκτύπωση
Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013 12:51
  • Γιάννης Σγουρός: Νιώθω ότι είμαστε μόνοι. Αντιμετωπίζουμε μεγάλα προβλήματα χωρίς την αναγκαία βοήθεια από το κράτος.
  • Τέταρτη απόπειρα απόρριψης νοσοκομειακών απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής.
  • Νομοθετική παρέμβαση ζητά ο Γ. Σγουρός από τον Υπουργό Υγείας για την διαχείριση των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων.
Διαστάσεις λαμβάνει το ζήτημα με τη διαχείριση των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων που ορισμένοι επιχειρούν να απορρίψουν στο ΧΥΤΑ Φυλής κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.
Σήμερα νωρίς το πρωί οι υπηρεσίες ελέγχου του ΕΔΣΝΑ εντόπισαν και νέες ποσότητες νοσοκομειακών απορριμμάτων που ήταν αναμεμειγμένα με οικιακού τύπου απόβλητα. Τα απορρίμματα είχαν μεταφερθεί από δύο
δημοτικά απορριμματοφόρα και προέρχονταν από ένα ιδιωτικό και ένα δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον μακροσκοπικό έλεγχο ανάμεσα στις σακούλες με τα κοινά απορρίμματα βρέθηκαν και μαύρες σακούλες που περιείχαν γάζες με αίμα, σύριγγες, πανιά, ορούς και διάφορα χρησιμοποιημένα αναλώσιμα χειρουργείου.
Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι υπηρεσίες περιβάλλοντος, η Εισαγγελία και η ΕΛΑΣ.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, επεσήμανε ότι: «Ορισμένοι δεν έχουν καταλάβει ότι οι εποχές που έριχναν ότ foto 2ι ήθελαν στο ΧΥΤΑ έχουν τελειώσει. Ζητάμε από τον Υπουργό Υγείας, με τον οποίο έχουμε συνεργασία, να λάβει αυστηρά μέτρα και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους υπεύθυνους γι’ αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Επίσης να φέρει νόμο στη Βουλή, με τον οποίο θα υποχρεώνει τα ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία να συμβάλλονται με τον ΕΔΣΝΑ για τη διαχείριση των ιατρικών αποβλήτων τους και για να μην έχουμε πια παρόμοια περιστατικά και στο μέλλον».
Υπενθυμίζεται ότι είναι το τέταρτο περιστατικό απόρριψης νοσοκομειακών απορριμμάτων που εντοπίζουν οι υπηρεσίες του συνδέσμου σε λιγότερο από ένα μήνα και το τρίτο μέσα σε μία μόλις εβδομάδα.
Με εντολή της Εισαγγελίας τα ιατρικά απόβλητα οδηγήθηκαν στην ειδική μονάδα αποτέφρωσης του ΕΔΣΝΑ.


πηγή:http://www.patt.gov.gr/main/index.php?option=com_content&view=article&id=9058%3A2013-12-16-10-51-01&catid=344%3A2013-07-15-09-37-01&Itemid=379&lang=el

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια