ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ


ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
  
 ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
 ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ
Εδώ και χρόνια όλη η κοινωνία δέχεται ολομέτωπη επίθεση. Τα Μνημόνια, η τεράστια ανεργία η εγκληματική φορολόγηση των περισσότερων πολιτών, οι επικείμενες κατασχέσεις των υπερχρεωμένων σπιτιών και τόσα άλλα μέτρα υλοποιούνται από την Κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Κατεδαφίζουν όλα τα δημόσια αγαθά όπως την παιδεία, την υγεία και την ασφάλιση, ξεπουλάν το δημόσιο πλούτο και  ισοπεδώνουν κατακτήσεις χρόνων που διαλύουν την κοινωνία.
Σε αυτές τις δραματικές συνθήκες στην εργατούπολη του Δήμου Φυλής, με τους συμπατριώτες μας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με μετανάστες και Ρομά, η ανεργία και η φτώχεια αυξάνουν δραματικά. Ο τόπος που έχει ταυτιστεί εδώ και 50 χρόνια με τη χειρότερη και μεγαλύτερη χωματερή της Ευρώπης, δεν πρέπει να γίνει και χωματερή ανθρώπων και μάλιστα νέων. Η μαθητική διαρροή στο Δήμο και σ΄ όλη τη
Δυτική Αττική, κτυπάει κόκκινο. Παρατηρούνται συνεχώς από τα μεγαλύτερα ποσοστά πανελλαδικά. Οι νέοι συχνά εγκα­ταλείπουν το σχολείο ώστε να βοηθήσουν οικονομικά τις οικογένειές τους. Όμως η εκπαίδευση αποτελεί πραγματικό πλούτο, πηγή κοινωνικής συνοχής,  δύναμης και δημιουργίας, γι΄αυτό επιβάλλεται να έχει ιδιαίτερη προστασία. Στην ΕΛΜΕ με αυτόν τον προσανατολισμό μοχθούμε, χρόνια τώρα, με όλες μας τις δυνάμεις γιατί για μας η φράση της Διαμαντοπούλου «Πρώτα ο μαθητής» δεν υπήρξε επικοινωνιακό τέχνασμα κι ωραία λόγια. Είναι τρόπος ζωής, βίωμα και ο κεντρικός στόχος στους αγώνες μας.
·           Εδώ και 3 χρόνια, όλοι οι συνάδελφοι στην ΕΛΜΕ λέμε ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις και στην αύξηση των μαθητών ανά τμήμα. Αγωνιζόμαστε με κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες, εκδηλώσεις ενημερωτικές, συγκέντρωση υπογραφών, με τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων και των Γενικών Συνελεύσεων μας, όπου συμμετέχουν μαζικά 100-200 συνάδελφοι. Κανένα γυμνάσιο, λύκειο και σχολείο τεχνικό, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ & ΣΕΚ να μη χαθεί στο Δήμο.
·           Λέμε ΝΑΙ στη δημιουργία νέων σχολείων στην περιοχή. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ακόμη και 1 παιδί έχει δικαίωμα στη μόρφωση. Με βάση σχετική μελέτη μας, είναι  αναγκαίο να λειτουργήσουν το σχολεία που προτείνουμε στη συνέχεια.
·           Δυστυχώς, καταργείται η ΕΠΑΣ μαζί με όλες τις ΕΠΑΣ στην Ελλάδα. Είναι μια τεχνική σχολή που παρέχιε υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης στους νέους και σε άλλους εργαζόμενους, κατοίκους στο Δήμο Φυλής
·           Ζητούμε την όσο γίνεται ταχύτερη ίδρυση και λειτουργία Εσπερινού Τεχνολογικού Λυκείου, στις εγκαταστάσεις των ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ και στα εργαστήρια του ΣΕΚ. Σε αυτό συμφωνεί η ΔΕΠ, οι Σύλλογοι διδασκόντων ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και ΣΕΚ κι ο Σύλλογος γονέων του ΕΠΑΛ. Πρέπει να λειτουργήσει άμεσα το σχολείο ώστε να καλυφθεί το μεγάλο κενό που θα αφήσει η προβλεπόμενη κατάργηση της ΕΠΑΣ.
·           Ζητούμε την λειτουργία Ειδικού Γυμνασίου. Θα δώσει τη δυνατότητα μόρφωσης και κατάρτισης σε νέους που βιώνουν οικονομικά, κοινωνικά και κυρίως ατομικά προβλήματα υγείας. Η ανέγερση του κτιρίου θα γίνει στην περιοχή της Λίμνης, στα Άνω Λιόσια. Υπάρχει η θετική εισήγηση της ΔΕΠ και αρχικά του Δημοτικού Συμβουλίου.
·         Ζητούμε την άμεση κατασκευή του νέου κτιρίου του 3ου Λυκείου και τη δέσμευση ότι δεν θα επιτραπεί η οποιαδήποτε συρρίκνωσή του, όπως και κάθε άλλου σχολείου στην περιοχή.
·           Λέμε ΟΧΙ σε τμήματα με περισσότερους από 25 μαθητές, 20 στις κατευθύνσεις του λυκείου και στην Τεχνική εκπαίδευση, 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια. Δε δεχόμαστε τα ελάχιστα όρια που θέτει το Υπουργείο για έγκριση τμημάτων στα ΕΠΑΛ γιατί αρνούμαστε να θυσιάσουμε τα παιδιά μας στο βωμό του κέρδους και της εκμετάλλευσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια