«Γραφείο ενοικίασης Αυτοδιοικητικής Αντιπολίτευσης»


του Αντώνη Δεων@

Πριν αρχίσει κάποιος Δημότης να καταφέρεται εναντίον του τίτλου του άρθρου, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πολύ καλά μέσα στο μυαλό του, ότι εδώ και μερικά χρόνια οι περισσότεροι Δήμοι και ιδικά στην Δυτική Αττική που γνωρίζουμε δεν διαθέτουν Αντιπολίτευση, η οποία να ελέγχει υπεύθυνα, να κρίνει αυστηρά και να προτείνει σοβαρές λύσεις στα προβλήματα των Δημοτών.

Θέλω να πω ότι πρέπει η αντιπολίτευση να ενεργεί αξιόπιστα και κριτικά ως «σκιώδης διοίκηση του Δήμου», έτοιμη ανά πάσα στιγμή να αναλάβει την διοίκηση και να προσφέρει την εναλλακτική πορεία και τις διεξόδους στα αδιέξοδα.

(Το ωραίο στην υπόθεση είναι ότι ακόμα και οι ίδιοι οι Δήμαρχοι το λένε και το φωνάζουν φόρα
παρτίδα , «δεν έχουμε αντιπολίτευση», με μια μικρή εξαίρεση για την ώρα στο Περιστέρι, που τον τελευταίο καιρό η παράταξη του Κελάφα έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια της και αυτό φάνηκε στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο που έβγαλε εκτός εαυτού την Διοίκηση Παχατουρίδη και ο λόγος ήταν το θέμα με τις ταμπέλες που πάει κατηγορούμενο όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. «Αισθάνθηκαν ότι πιάστηκαν κορόιδα από την διοίκηση , ότι τους την έφερε και ότι ήταν προμελετημένο, γι αυτό και σήκωσαν τον κόσμο».  Μένει να δούμε αν υπάρχει συνέχεια πάνω στο θέμα αυτό.)

Αυτό που βλέπουμε δυστυχώς σήμερα δεν είναι η δυναμική Αντιπολίτευση, που επιβάλλει η εύρυθμη και έκρυθμη δημοτική ζωή, είναι μια πλαδαρή, κλακαδόρικη συμπολίτευση, που σταθερά σιωπά, ανέχεται, πέφτει στην παγίδα που τους στήνει ο κάθε Δήμαρχος, δεν αντιδρά και απλώς παρακολουθεί και συναινεί, υπό τον μανδύα τού «δεν μας ενημερώνουν και δεν είμαστε διοίκηση».

Εκείνο όμως που δεν είναι κατανοητό στον πολύ κόσμο, που δεν ξέρει το θεατρικό δημοτικό παιχνίδι, είναι η συμπεριφορά της αντιπολίτευσης. Ο κόσμος πιστεύει αφελώς ότι η αντιπολίτευση είναι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να τον προστατεύει από την αυθαιρεσία της εκάστοτε διοίκησης. Λάθος. Ουδόλως η αντιπολίτευση ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο. Για εκείνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι να καταλάβει ή ίδια τη νομή της εξουσίας και να παίξει και η ίδια το παιχνίδι εάν και εφ όσων της δοθεί η ευκαιρία !

Η τωρινή αντιπολίτευση που υπάρχει στους περισσότερους Δήμους , αν θέλει πράγματι για μια έστω φορά να υπερασπιστεί τους Δημότες, δεν έχει καμία θέση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν προσφέρει τίποτα εκεί μέσα εκτός από ένα θέατρο που συναινεί και νομιμοποιεί την παράδοση των Δήμων και των περιουσιών τους στις ΜΚΟ τις  ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ και στον «Χούφτελ», ενώ ταυτόχρονα αποκοιμίζει τους δημότες .

Κλείνοντας σε αυτό το σημείο, να πω μια τρομερή ιδέα που άκουσα δια στόματος αιρετού ο οποίος προτείνει χαριτολογώντας την ίδρυση ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Αντιπολίτευσης, μιας και το τελευταίο καιρό  αρκετοί Δήμοι έχουν έφεση προς αυτές. Δηλαδή, όταν γίνεται σε κάποιον Δήμο Δημοτικό Συμβούλιο να ζητά ο εκάστοτε Δήμαρχος, να του ενοικιάσουν άτομα ικανά να του κάνουν Αντιπολίτευση. Μόνο έτσι θα λυθεί το πρόβλημα και που ξέρετε για ψάξτε το, μπορεί και να χρηματοδοτείτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ίσως να είναι και αυτό σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ!


Read more: http://pitsounicity.gr/2010-12-29-12-58-47/24057-l-r.html#ixzz2j3InsLER

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια