Ενημερωτική συνάντηση γονέων μαθητών Ρομά


ΕΝΩΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΑΝΩ  ΛΙΟΣΙΩΝ
( Έδρα : Σχολικό κτίριο 1ου Δημ. Άνω Λιοσίων
τηλ.   6977922678,  6934617981)                         

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Ενημερωτική συνάντηση γονέων  μαθητών Ρομά »

        Το απόγευμα της  Τετάρτης  23 Οκτωβρίου 2013 η Ένωση Γονέων  Άνω  Λιοσίων πραγματοποίησε  στο χώρο του 9ου Δημοτικού Σχολείου  ενημερωτική συνάντηση των γονέων μαθητών Ρομά   των Δημοτικών Σχολείων Άνω Λιοσίων.

        Η συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη από την αρχή της σχολικής χρονιάς, είχε βασικό στόχο την ενημέρωση των γονέων για την αναγκαιότητα φοίτησης των παιδιών τους,  καθώς και της  τήρησης των κανόνων  συμμετοχής και παρουσίας τους στο σχολείο,  θεωρώντας ότι τα
προβλήματα αντιμετωπίζονται μέσα από τη μόρφωση.

       Η ανταπόκριση  των γονέων Ρομά ήταν σημαντική   για ένα θέμα που αφορά τόσο τους ίδιους αλλά και  γενικότερα τη σχολική μας κοινότητα και  κοινωνία.

       Προσκλήθηκαν και μίλησαν στους γονείς οι Διευθυντές του 2ου Δημ.Σχολείου κ. Βασίλειος Γεωργιάδης και του  9ου Δημ. Σχολείου  κα. Λιάκου Ζαχαρούλα, οι οποίοι τόνισαν ότι έχει  ιδιαίτερη σημασία τα παιδιά Ρομά να μορφώνονται όπως όλα τα υπόλοιπα,  με τις ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα ως προς τους κανόνες λειτουργίας του σχολείου (στους οποίους αναφερθήκαν εκτενώς), τονίζοντας παράλληλα ‘ότι για την ομαλή μαθητική τους ζωή καταλυτικό ρόλο έχουν οι γονείς και η οικογένεια τους.

        Επίσης  στην ενημέρωση συμμετείχαν  η ψυχολόγος κα. Βίκυ Βεοπούλου η οποία αναφέρθηκε  στη σημασία που έχει το οικογενειακό περιβάλλον για τη συμπεριφορά των μαθητών Ρομά,  καθώς και η εκπρόσωπος – νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού η οποία έκανε εκτενή αναφορά σε θέματα ατομικής υγιεινής, καθαριότητας  και ασφάλειας των μικρών παιδιών.

       Από μέρους των γονέων Ρομά μίλησαν οι διαμεσολαβητές του προγράμματος «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.κ. Καμπέρης Θεόφιλος (Άνω Λιόσια)  και Χαλιλόπουλος Γεώργιος (΄Ιλιον), οι οποίοι τόνισαν ότι  είναι ανάγκη ‘όλα τα παιδιά να μάθουν γράμματα  χωρίς να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα και κάλεσαν τους γονείς να συνεργαστούν και να αλλάξουν τη λαθεμένη αντίληψη που θέλει τα παιδιά είτε να μένουν σπίτι σαν αγρίμια σε δουλειές,  είτε να παντρεύονται μικρά.

        Η  συνάντηση στην οποία παραβρεθήκαν οι Πρόεδροι των Α&Β Ενιαίων Σχολικών  Επιτροπών κ.κ. Πουλιάσης Δημήτριος και Δρόλιας Θεοδόσιος,  καθώς και ο κ. Ιωάννης Μαρούτας Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Δήμου Φυλής έκλεισε   με τη κοινή πεποίθηση ότι χρειάζονται διαρκείς οργανωμένες και ουσιαστικές δράσεις από όλους τους φορείς εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς και διοικητικούς,  σε προβλήματα που ζητούν λύση με διέξοδο τη μόρφωση.

       Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή  όλων.

Με τιμή για το Διοικητικό  Συμβούλιο


Νίκος    Χατζητρακόσιας                                                           Γεωργία Παπανδρέου   

            Πρόεδρος                                                                        Γενική  Γραμματέας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια