Σκουπιδότοπος το Πάρκο Πόλης ;


Το πάρκο πόλης είναι μια μεγάλη έκταση στα Άνω Λιόσια δενδροφυτευμένη στο μεγαλύτερο μέρος της που θα μπορούσε με τις κατάλληλες εργασίες – αναπλάσεις να γίνει ένας αξιόλογος χώρος άθλησης – αναψυχής, δίνοντας μια ανάσα ζωής στους κατοίκους του Δήμου Φυλής αλλά και στους κατοίκους των γύρο περιοχών.
Φαίνεται όμως πως η διοίκηση του Δήμου Φυλής δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με το πράσινο αλλά ούτε με την αναψυχή. Δεν εξηγείται διαφορετικά πως ενώ είμαστε στον

Οκτώβρη τα ξερά χόρτα να μην έχουν κοπεί ακόμα, με αποτέλεσμα σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε απέναντι από το Α.Τ. Ζεφυρίου να καταστραφεί ένα μεγάλο μέρος από τη δενδροφύτευση. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρυσι με πυρκαγιά πίσω από την πολεοδομία, όπου καταστράφηκε μέρος του πάρκου.
Η εγκατάλειψη όμως του πάρκου έδωσε το δικαίωμα και σε κάποιους ασυνείδητους να το μετατρέψουν σε χώρο εναπόθεσης άχρηστων δομικών υλικών και μπαζών μετατρέποντάς το σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο. 

Ζητάμε από τη διοίκηση του δήμου Φυλής να γίνει άμεσα καθαρισμός και αποψίλωση όλων των ξερών χορταριών στο Πάρκο Πόλης, καθώς και να αντικατασταθούν όλα τα καμμένα δένδρα. 

Ζητάμε από την Περιφέρεια Αττικής τα χρήματα που τόσο απλόχερα υποσχέθηκε ο Περιφερειάρχης κος Σγουρός σε επιχειρηματίες προκειμένου να κατασκευάσουν ή να αναπλάσουν ποδοσφαιρικά γήπεδα για τις επιχειρήσεις τους ( 28.000.000 Ευρώ ) συνολικά, αυτά τα χρήματα να διατεθούν για την ανάπλαση του Πάρκου Πόλης. 

Δημήτρης Τσιουμπρής
Βασίλης Φάρκωνας

Δημοτικοί Σύμβουλοι

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια