Επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη



ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Υγείας
            Κ. Άδωνη Γεωργιάδη                                                                                                                                                                                                                                        11/10/2013

Αγαπητέ κ. Υπουργέ,
Σας στέλνω αυτή την επιστολή για να τονίσω, ότι παρ’  όλες τις αλλαγές τις οποίες προσπαθείτε να εφαρμόσετε στην οργάνωση του Δημοσίου, δεν θα πετύχετε τίποτα εάν δεν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε έμπειρους Διοικητές του ιδιωτικού τομέα και όχι παιδιά του κομματικού σας σωλήνα.
Με εντολή, την απλοποίηση των διαδικασιών, την πραγματική συγχώνευση υπηρεσιών και την συνεχή επιμόρφωση των υπαλλήλων του Δημοσίου, με στόχο, την βελτιστοποίηση των παρεχομένων υπηρεσιών.
ΕΟΠΥΥ
Σήμερα στις 11/10/2013 η σύζυγος μου,  πηγαίνει στον ΕΟΠΥΥ Ελευσίνας (μένουμε στον Δήμο Φυλής) για να καταθέσει
δικαιολογητικά αγοράς ομματοϋαλίων. Δικαιούται κάποιο ποσό από τη δαπάνη.
Είναι Δημόσιος υπάλληλος. Αναγκάσθηκε να ζητήσει κανονική άδεια από την υπηρεσία της γι’ αυτό το λόγο.
Όλα τα παραπάνω θα ήταν αποδεκτά, εάν στην περιοχή μας δεν είχαμε ΕΟΠΥΥ. Ο Δήμος Φυλής διαθέτει κατάστημα ΕΟΠΥΥ. Αλλά χάσαμε! Ανήκει στο ΙΚΑ! Οι διοικητικές του υπηρεσίες δεν εξυπηρετούν ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ - ΟΠΑΔ.
Αυτά κύριε Υπουργέ, είναι αστεία πράγματα. Εφόσον αποφασίσατε να ενοποιήσετε τα ταμεία υγείας, που προσωπικά θεωρώ ότι έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, κάντε το σωστά. Έναν οργανισμό για όλους, με άμεση χρηματοδότηση, όχι μαζεύει το ΙΚΑ και ο ΟΓΑ ή ο ΟΠΑΔ τις εισφορές και τις αποδίδουν στον ΕΟΠΥΥ , ΠΟΤΕ. Ψάχνεται λοιπόν ο ΕΟΠΥΥ πως θα πληρώσει τους φαρμακοποιούς.
Τα δικαιολογητικά δε και την αίτηση, η σύζυγος μου, θα μπορούσε να τα έστελνε μέσω συστημένης επιστολής με το ταχυδρομείο εάν ο ΕΟΠΥΥ το είχε προβλέψει σαν διαδικασία. Αυτό όμως, όπως και όλα τα παραπάνω, προϋποθέτουν Διοικήσεις ικανές, με γνώσεις και όραμα και υπαλλήλους, που σέβονται τους πελάτες τους ασφαλισμένους.
Θα αποφεύγαμε έτσι, την άσκοπη κανονική άδεια και το χάσιμο πολύτιμου προσωπικού χρόνου, την ταλαιπωρία στην ουρά του ταμείου, την προσωπική δαπάνη μετακίνησης και τη δαπάνη του Δημοσίου για την χρήση άσκοπων υπηρεσιών των υπαλλήλων του.
Κλείνοντας, σας εύχομαι καλή επιτυχία, στο έργο το οποίο κλιθήκατε να φέρετε εις πέρας.
Με τιμή
Βιρβίλης Πέτρος
Οικονομολόγος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια