Προσήχθησαν συνολικά 105 άτομα και συνελήφθησαν εννιά - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση


Εφόδους σε καταυλισμούς των Ρομά στο Ζεφύρι και στις Αχαρνές πραγματοποίησαν σήμερα δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας με στόχο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για την υπόθεση της 4χρονης Μαρίας.
 
Στο Ζεφύρι πραγματοποιήθηκαν και αρκετοί στοχευμένοι έλεγχοι σε σπίτια, ενώ συνολικά προσήχθησαν105 άτομα και συνελήφθησαν εννιά.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν δύο Ρομά για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά

διαρρήξεις ΑΤΜ στην περιοχή της Αττικής, ένας Ρομά σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, ένας για απείθεια και πέντε αλλοδαποί για παράνομη παραμονή στη χώρα μας.

 



Επίσης, κατά τη διάρκειά της επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν 200 αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες, με τη συνδρομή εκπροσώπων των Εισαγγελικών Αρχών, έγιναν έλεγχοι σε 230 άτομα, 50 αυτοκίνητα και χώρους διαβίωσης, καθώς επίσης και σε τρεις οικογένειες Ρομά για ταυτοποίηση παιδιών, με αρνητικό αποτέλεσμα.  





Σύμφωνα με την αστυνομία, το πρώτο 9μηνο του 2013 πραγματοποιήθηκαν 609 αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά στην Αττική στο πλαίσιο των οποίων προσήχθησαν 13.358 άτομα, συνελήφθησαν 254 και βεβαιώθηκαν 844 παραβάσεις.





 

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια