Τι είδαν και τι είπαν οι Ευρωβουλευτές της Επιτροπής Αναφορών.




Όπως έλεγε το πρόγραμμα επισκέψεων   της Επιτροπής Αναφορών της ΕΕ το πούλμαν που τους μετέφερε  έφτασε περίπου στις 3.30 στο χώρο της χωματερής Φυλής. Εκεί τους περίμεναν κάτοικοι της περιοχής για να εκφράσουν την απαίτησή  τους  να κλείσει τώρα η χωματερή , να μην γίνουν τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμάτων και να εξαιρεθεί η περιοχή από όποια δραστηριότητα  απορριμμάτων.
Το πρώτο πράγμα που ρώτησαν αν τους επιτρέπεται η είσοδος στο χώρο της χωματερής μαζί με αντιπροσωπία κατοίκων,αλλά δεν έβρισκαν κάποιον υπεύθυνο να τους απαντήσει.
 Κάτω από τις κατεστραμμένες σημαίες της Ελλάδας και της ΕΕ. τη λύση έδωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ κος Ζαχαρόπουλος  όπου θα επέτρεπε να εισέλθει το πούλμαν μαζί με 

δύο ΙΧ που θα μετέφεραν αντιπροσωπία κατοίκων, βουλευτών και περιφερειακών συμβούλων.
Μπροστά θα πήγαινε υδροφόρα του ΕΔΣΝΑ ώστε να βρέχει το δρόμο για αποφευχθεί η πολλή σκόνη στους χωμάτινους δρόμους της χωματερής.



  Η πρώτη στάση-εμπλοκή  έγινε στην είσοδο του νέου κυττάρου της χωματερής που ήθελαν να τους οδηγήσουν, η απαίτηση όμως  των κατοίκων ήταν  να ανέβουν στο ψηλότερο σημείο ώστε να έχουν πλήρη εικόνα του χώρου πράγμα που τελικά  έγινε .


Κατεβαίνοντας από το πούλμαν ένα από τα πρώτα που είπαν ήταν " ότι πιο  άθλιο έχουμε δει μέχρι σήμερα".



Αφού τράβηξαν τις φωτογραφίες που ήθελαν το λόγο πρώτος πήρε ο κος Μαρμάρου που τους εξήγησε όλα αυτά που περιέχει ο φάκελος που τους είχε δώσει την προηγούμενη μέρα.
Έπειτα τους μίλησε ο γιατρός κος Βάβουλας για τις ασθένειες που βλέπει ότι αυξάνονται συνεχώς στη περιοχή μας και τους παρέδωσε φάκελο με τα στοιχεία.
Το λόγο πήρε η κυρία Ασημακοπούλου που τους ενημέρωσε για τα προβλήματα των εργαζομένων.
Καθώς η ώρα που είχαν στη διάθεσή τους, για να μην χάσουν τη πτήση τους, είχε περάσει το λόγο επέμενε να πάρει ο εργοταξιάρχης της κατασκευάστριας εταιρείας κος  Σοφιανός για να τους δείξει φωτογραφίες για το έργο που έχουν κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα.Η απάντηση του προέδρου της Επιτροπής ήταν "εμείς ήρθαμε να ακούσουμε τους κατοίκους ως προς το έργο σας δεν χρειάζεται να μας το πείτε γιατί το μυρίζουμε αλλά δείξτε μας αυτό που θέλετε γιατί θέλουμε να προλάβουμε και την πτήση".
Παρόλο που η αποστολή των Ευρωβουλευτών  βιαζόταν να φύγει και οριακά προλάβαινε την πτήση της  ο "αρμόδιος"(εργοταξιάρχης ΗΛΕΚΤΩΡ κος Σοφιανός) δεν τους οδήγησε  ούτε από την πάνω πύλη που οδηγεί μέσω του οικισμού Γεννηματά απευθείας στην Αττική Οδό  ούτε όμως και από τον ασφαλτοστρωμένο  δρόμο μέσα από την παλιά χωματερή Άνω Λιοσίων γιατί άραγε; μήπως δεν ήθελαν να δουν άλλα;



12:15 - 13:15

13:30 - 16:30

travel to Megalopoli

Mayor -Town hall

Meeting with the regional authorities

Site visit

- Petition 0978/2008 by Panagiotis Bouras on behalf of the Megalopoli municipal council, on non-compliance by the Greek authorities with EU waste disposal criteria and procedures in connection with the projected landfill site near Megalopoli in the Peloponnese region of Greece

Petition 1152/2010 by Georgios Toussas  on behalf of the Greek Communist Party (KKE), on environmentally damaging activities in the Ermioni municipality of the north-western Peloponnese


Lunch break

Travel to Athens airport possibly via Fyli (220 km)


http://paraponofylis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_40.html#more
γι΄αυτούς που λένε ότι δεν γνώριζαν.
Επίσης ένα φιλικό μήνυμα προς τους τοπικούς "άρχοντες" ,για τις δηλώσεις που θα κάνουν αν κάνουν ,που δε πάτησε ΚΑΝΕΝΑΣ το πόδι του, "μικρό" χωριό είμαστε και γνωριζόμαστε όλοι!!
 Παραπονιάρης.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ντροπή για τους τοπικούς άρχοντες... συμπολίτευση και αντιπολίτευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή