Φωτογραφία


Εορτάσαμε και πανηγυρίσαμε με την λαμπρή παρουσία του ποιμενάρχη μας κ. Αθηναγόρα και ιερέων των όμορων ενοριών και όχι μόνο, την αθρόα  συμμετοχή των πιστών, τον αγαπημένο μαθητή του Κυρίου μας  αγ. Ιωάννη τον Θεολόγο. Η ενορία ως πνευματικός φανός συνεχίζει και δίνει αυτό το εγκάρδιο, φιλόξενο και γεμάτο αγάπη εκκλησιαστικό ύφος και ήθος, κόντρα στα σκοτάδια της περιρρέουσας κοινωνικής πραγματικότητας. Η
προσευχή και η κατάνυξη του διημέρου έδωσε την σειρά στο γλέντι που έγινε ανήμερα το απόγευμα ως λήξη της πανηγύρεως.  Ο χορός και τα εδέσματα επισφράγισαν αυτές τις παραδοσιακές αξίες που κυριαρχούν στην πατρίδα μας, όπου και στα δύσκολα ξέρουμε να χαμογελάμε και να προσευχόμαστε μαζί.  Και του χρόνου λοιπόν να τιμήσουμε τον Άγιο της Αγάπης !!!
Υ.Γ. 1.  ( Κανονιέρης ή βομβιστής ) έλαβε τον χαρακτηρισμό ο τοπικός αγ. Ιωάννης την περίοδο του 1940. Όταν οι Γερμανοί βορβάριζαν την Αττική οι κάτοικοι της περιοχής προσευχόμενοι στην εκκλησία του αγ. Ιωάννη δημιουργήθηκε μια πάχνη  και τα Γερμανικά αεροπλάνα δεν έβρισκαν στόχο στον κατά τα άλλα πεντακάθαρο Αττικό ουρανό.
Y.Γ. 2. Συγχαρητήρια στα  μέλη του εκκλησιαστικού  συμβουλίου, της ενοριακής δράσης, και όλους  τους συνεργάτες όπου με ενθουσιασμό οργάνωσαν και υλοποίησαν τα της πανηγύρεως. Είναι αυτό το έμψυχο δυναμικό όπου δίπλα στον εφημέριο, πέραν των πανηγύρεων συμπαρίστανται σε όλο το πολύπλευρο έργο της ενορίας. 
πηγή: http://theologos.tk

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια