Γιώργος Πάντζας: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα στο Γραμματικό και στη Φυλή μέχρι να δικαιωθούμε»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 20/9/2013
Γιώργος Πάντζας: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα στο Γραμματικό και στη Φυλή μέχρι να δικαιωθούμε»

Στο Γραμματικό και στη Φυλή βρέθηκε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας, με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην χώρα μας κλιμάκιο της επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να εξετάσει και να διαπιστώσει την τραγική κατάσταση στον υπάρχοντα χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στη Φυλή, αλλά και όλες τις παρανομίες των εμπλεκομένων που, χρόνια τώρα, μεθοδεύουν την κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

«Η επιλογή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και των δορυφόρων τους, να δημιουργήσουν ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, δεν είναι σύννομη με την περιβαλλοντική νομοθεσία και έχει βασιστεί σε μαϊμού επιστημονικές μελέτες. Μελέτες οι οποίες έχουν ακυρωθεί από το πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ.
Η επίσκεψη στη χώρα μας, του κλιμακίου της επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποτελεί θετική εξέλιξη. Η επιτυχία αυτή ανήκει δικαιωματικά στις τοπικές κοινωνίες και συγκεκριμένα στο διαρκή και επίμονο αγώνα κάποιων να αποτρέψουμε και να σταματήσουμε τα έργα αυτά.
Υπενθυμίζω ότι, εάν δεν είχε προηγηθεί η αναφορά διαμαρτυρίας
που υπεγράφη από 2220 κατοίκους, εάν δεν είχαν γίνει όλες οι επιτυχείς παρεμβάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον Ευρωβουλευτή μας Νίκο Χουντή, εάν δεν είχαν προηγηθεί μια σειρά από ενέργειες των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όπως ερωτήσεις, ανακοινώσεις, ομιλίες μέσα και έξω από την Βουλή, επιστολές διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σήμερα δεν θα μιλάγαμε για την επίσκεψη αυτή.
Όσοι λοιπόν σήμερα, επιχειρούν να οικειοποιηθούν την εξέλιξη αυτή, ενόψει Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, υποκρίνονται, γιατί όλη η τοπική κοινωνία γνωρίζει ότι είναι οι ίδιοι οι οποίοι συντάχθηκαν και συνεισέφεραν τις υπηρεσίες τους, όλα αυτά τα χρόνια, στις πρακτικές και στα σχέδια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Σχέδια τα οποία υπαγορεύτηκαν από τους μεγαλοκαρχαρίες του κεφαλαίου οι οποίοι σήμερα λιμνάζουν γύρω από την μπίζνα των σκουπιδιών. Οι πολιτικές που ασκήθηκαν εδώ και 45 χρόνια, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί, στη Φυλή και τα Άνω Λιόσια, η μεγαλύτερη καρκινογόνα βόμβα για την δημόσια υγεία του λεκανοπεδίου. Σήμερα με τις ίδιες πολιτικές στην ίδια περιοχή σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μία μόνιμη βιομηχανική ζώνη σκουπιδιών, η οποία θα διαχειρίζεται και θα επεξεργάζεται απορρίμματα και απόβλητα από όλη την Ελλάδα.   
Ελπίζω οι τοπικές και περιφερειακές διοικητικές ‘’σειρήνες’’ να πνιγούν μέσα στην οφθαλμοφανή πραγματικότητα της περιοχής του Γραμματικού και της Φυλής, η οποία θέλει να είναι σε εξέλιξη μια πρωτοφανής περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Στέλνω μήνυμα σε όλες τις πλευρές ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούμε..», δήλωσε ο Βουλευτής Αττικής Γιώργος Πάντζας.


Πολιτικό Γραφείο
Γιώργου Πάντζα
Βουλευτή Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α
Τηλ. 210 3708387

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ ΕΛΕΓΕ:

    «ΌΤΑΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΙΣ ΒΙΑΖΗ, ΑΘΕΤΗ, ΚΑΤΑΦΡΟΝΗ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΗ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΝΑ ΚΑΜΗ Ο ΛΑΟΣ Η ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΝ, ΝΑ ΑΡΠΑΖΗ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗ ΤΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΙΕΡΟΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ»

    ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΣΤΑ ΟΠΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή