Μήνυμα του Δημάρχου Φυλής Δημήτρη Μπουραΐμη για την έναρξη του σχολικού έτους



Μήνυμα 
του Δημάρχου Φυλής Δημήτρη Μπουραΐμη
για την έναρξη του σχολικού έτους
Αγαπητά μου παιδιά, φίλοι γονείς & σεβαστοί εκπαιδευτικοί,
Στις μέρες μας η γνώση έχει χάσει το σκοπό της. Ανάμεσα σε συμπληγάδες η ελληνική παιδεία προσπαθεί να βρει το βηματισμό της και να σταθεί όρθια, κουβαλώντας στο ανεμικό κορμί της, λάθη, στρεβλώσεις και αποτυχημένους σχεδιασμούς πολλών χρόνων.
Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και τοπική αυτοδιοίκηση - οι κοινωνικοί εταίροι δηλαδή της παιδείας - προσπαθούμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι, αλλά κι όλοι μαζί, να δώσουμε όραμα και να δημιουργήσουμε ρεαλιστικούς στόχους, σ’ ένα εκπαιδευτικό σύστημα που απαξιώνει, υποβαθμίζει και εμπορευματοποιεί την γνώση. Δυστυχώς για όλους μας, παιδεία, με
όρους αγοράς δεν γίνεται.  Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν πρωτίστως όσοι νομίζουν ότι μπορούν να περιθωριοποιούν την παιδεία, σε τόσο δύσκολες, εθνικά, στιγμές. Η παιδεία ήταν και παραμένει ο μόνος ασφαλής δρόμος εξόδου από την κρίση, το μόνο εθνικό κεφάλαιο με πραγματικά μεγάλη αξία, η μόνη επένδυση με μετρήσιμο και υψηλό κοινωνικό κέρδος.
Εμείς σα Δήμος έχουμε συνειδητοποιήσει από πολύ νωρίς, πως ανάπτυξη και πρόοδος χωρίς παιδεία δεν υπάρχουν. Γι ‘ αυτό έχουμε βάλει στο κέντρο των πολιτικών μας, την ενίσχυση της παιδείας με κάθε μέσο. Σήμερα λοιπόν κοιτάμε με περηφάνια στα μάτια την εκπαιδευτική κοινότητα, παρουσιάζοντας έργο χειροπιαστό. Η Α΄& Β’/βάθμια σχολική επιτροπή του Δήμου Φυλής έχουν δουλέψει σκληρά κι έχουν πετύχει πολλά, καθιστώντας την λειτουργία των σχολείων της περιοχής ως πρότυπη στο σύνολο των Δήμων της Αττικής. Έχουμε καταφέρει, τίποτα να μη λείπει από τα εκπαιδευτήριά μας, υποστηρίζοντας στην πράξη το έργο εκπαιδευτικών και μαθητών. Ταυτόχρονα χτυπάμε στη ρίζα του και το πρόβλημα υπερπληθυσμού ορισμένων σχολικών μονάδων, εγκαινιάζοντας το αμέσως επόμενο διάστημα ένα νέο δημοτικό σχολείο για τα παιδιά της πόλης μας. Το 10ο Δημοτικό, ένα όνειρο πολλών χρόνων, γίνεται πραγματικότητα.
Για μας, η παιδεία είναι προτεραιότητα και τοπική υπόθεση με εθνικά χαρακτηριστικά. Για μας, πατριωτισμός και εθνικοί στόχοι δεν μπορούν να υπάρξουν αν δεν βιώσουμε όλοι μας βαθιά τα νοήματα των ελληνικών γραμμάτων, αν δεν γίνουμε μέτοχοι της ελληνικής παιδείας.
Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια