Αναγνώστης μας ενημερώνει : ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΞΕΝΙΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ



Μία ακόμη νίκη στη δικαστική διαμάχη με τον Δήμο Φυλής πέτυχαν οι εργαζόμενοι του ΞΕΝΙΟΥ.
Με την υπ αριθμόν 9627/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που εκδίκασε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων διατάσσεται ο Δήμος Φυλής να καταβάλλει άμεσα προσωρινά ποσά από 10.000 έως 15.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο προκειμένου να καλύψουν επείγουσες ανάγκες τους μέχρι την εκδίκαση της τακτικής αγωγής.
Το Δικαστήριο έκρινε νόμιμη την επίσχεση εργασίας στην οποία είχαν προβεί οι εργαζόμενοι μέχρι και τον Ιούνιο του 2012, οπότε και αποφασίστηκε η λύση και εκκαθάριση της ΔΕΡΑΛ, ενώ
πιθανολογεί ότι μπορούν να διεκδικηθούν και περαιτέρω απολαβές ως αποζημίωση  καθώς ο εκκαθαριστής δεν έχει προχωρήσει σε καταγγελία των συμβάσεων εργασίας.Στην απόφαση επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι του ΞΕΝΙΟΥ νομιμοποιούνται να στραφούν  εναντίον του εκκαθαριστή της ΔΕΡΑΛ κ. Γ. Νικητάκη για την εξόφληση των επίδικων απαιτήσεών τους.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η καταβολή των επίδικων απαιτήσεων των εργαζομένων πρέπει να γίνει από το Δήμο Φυλής με βάση τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ικανοποίηση των πάσης φύσεως οφειλών της ΔΕΡΑΛ πρός τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά ταμεία και προς τρίτους.
Σημαντικό είναι επίσης ότι στην απόφαση επισημαίνεται ότι δεν ήταν δυνατή η μεταφορά των εργαζομένων σε υπηρεσίες του Δήμου καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία ενώ απορρίπτεται και ο ισχυρισμός του εκκαθαριστή περί ακυρότητας συμβάσεων των εργαζομένων τις οποίες το Δικαστήριο χαρακτηρίζει έγκυρες.
Τέλος το δικαστήριο τονίζει ότι η μη καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων στον ΞΕΝΙΟ οφειλόταν σε κακοδιαχείρηση από την πλευρά του εργοδότη.
Πηγή: e-mail 

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. πόσο καιρό θα ταλαιπωρεί τη τσέπη του δημότη των άνω λιοσίων η υπόθεση ξένιος ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ! ΧΑΧΑΧΑ!
      ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ,ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΣ, ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΙΛΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ.
      ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΑΥΤΟ;
      ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΒΑΛΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΕΝΕ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ Μ@Λ@Κ@!
      ΧΑΧΑΧΑ!
      ΜΟΛΙΣ ΣΟΥ ΕΔΕΙΞΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΡΥΠΑ Η ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ!
      ΣΤΡΑΒΕ!

      Διαγραφή
  2. Το θέμα θα λήξει όταν ο Μπουραϊμης πάψει να συμπεριφ'ερεται σαν τσάμπα μάγκας. όταν θα δώσει όσα χρωστάει στους εργαζόμενους και τους επιδώσει τισ νόμιμες απολύσεις τους. Διαφορετικά η δικαστική μάχη θα συνεχιστεί μέχρι εσχάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τσεπη του δημοτη θα ταλαιπωρειται ειτε υπηρχε Ξενιος ειτε δεν υπηρχε.Οποτε μην ψαχνεις για δικαιολογιες γιατι γινεσαι γραφικος.Δηλαδη αμα δεν υπηρχε ο Ξενιος θα σου χαριζανε τα δημοτικα τελη?Μακαρι να παρουν τα παιδια τα λεφτα που τους οφειλονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ειναι μόνο τα χρήματα που οφείλονται στους εργαζόμενους του ΞΕΝΟΥ. Είναι η άθλια και κατάπτυστη συμπεριφορά της σημερινής δημοτικής αρχής που κρατάει 3 χρόνια ομήρους τους ανθρώπους αυτούς.Το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο Δήμαρχος είναι να δώσει έστω και τώρα λύση Όσο για τα λεφτά του δημότη ψάξτε λίγο καλύτερα μα δείτε που έχουν πάει δεν είναι δύσκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΑΣ ΨΑΞΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΤΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΥΛΗΣ Ο ΜΠΟΥΡΑΪΜΗΣ. ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΕΩΣ ΤΟ 2010, ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΔΗΜΟΤΗ ΓΙΑ ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΊΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΤ. ΑΝ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Η ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ΖΗΤΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΑ 40.000.000 € ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΑΝΗΣΕΙ Ο ΧΕΝΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φοβερό πάντως οι υπάλληλοι του ξένιου είναι αραχτοί εδώ και πολλά χρόνια...άλλοι δουλεύουν αλλού και άλλοι ακόμη ξεκουράζονται και θα πληρωθούν σαν να δούλευαν μέχρι και σήμερα,καταπληκτικό,μοναδικό,μόνο στο δημόσιο αυτό και πουθενά αλλου, πλήρωνε λαέ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ότι φαίνεται φιλαράκι μάλλον εσύ ήσουν αραχτός και ανημέρωτος π ιός ξέρει που και δεν γνωρίζεις εδώ και πολλά χρόνια απ ότι λες που δουλεύανε ίσα ίσα που στο δημόσιο δεν γίνονται αυτά... Ο Ξένιος είναι ΝΠΙΔ και εξυπηρετούσε το "ανταποδοτικό τέλος" ο νοών νοεί το , και οι υπάλληλοι του ΙΔΑΧ!!!! ΓΚΕ ΓΚΕ ΜΑΙ ΦΡΕΝ

      Διαγραφή
  7. Μιλάνε όλοι ,μιλάνε κι οι ΑΣΧΕΤΟΙ περί Ξένιου....ετσι απλά γιά να την πούνε, δίχως αποδείξεις.....γειά σου αδιόρθωτε Νεοέλληνα.....σε λίγο θα μας πούν ότι παράνομα αποφάσηε υπέρ των εργαζομένων το δικαστήριο στα ασφαλιστικά......ρε δεν πάμε καθόλου καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή