"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Ε.Δ.Σ.Ν.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α. ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ."



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πρόεδρος και η Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. με πρόσχημα το «κούρεμα» των χρεών του Συνδέσμου αποφάσισε να επεκτείνει τη λειτουργία των μονάδων (Ε.Μ.Α.Κ. και αποτεφρωτήρα
Ε.Ι.Α.) για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια. Πρόκειται για ένα «δώρο» προς τους μεγαλοεργολάβους που εκμεταλλεύονται τις μονάδες αυτές.
Η επέκταση της λειτουργίας των μονάδων του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. έγινε με διαδικασίες αδιαφανείς και με γνώμονα την εξυπηρέτηση των μεγάλων εργολαβικών και επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι των πολιτών. Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. κ. Γιάννης Σγουρός και η Εκτελεστική Επιτροπή δημιουργούν τετελεσμένα και δεσμεύουν το Σύνδεσμο με συμβάσεις ετών σε βάρος των πολιτών της Αττικής.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τη Διοίκηση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. που για άλλη μια φορά, υπηρετώντας τις μνημονιακές πολιτικές, αποφασίζουν για τους πολίτες της Αττικής χωρίς αυτούς και με την απουσία των θεσμικών φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην απόφαση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. για την συνέχιση της συνεργασίας με τους εργολάβους-ιδιώτες. Είμαστε υπέρ της λειτουργίας των εγκαταστάσεων από το προσωπικό του Συνδέσμου (επιστημονικό και εργατοτεχνικό).
Καλεί την Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. να δώσει στη δημοσιότητα τις συμβάσεις του Ε.Μ.Α.Κ. και του αποτεφρωτήρα Ε.Ι.Α. καθώς και την αποτίμηση της λειτουργίας τους από τον ιδιώτη (τεχνική και οικονομική αξιολόγηση).
Κάθε άλλη προσπάθεια είναι σίγουρο ότι προετοιμάζει την καθολική εκχώρηση της λειτουργίας του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. στα μεγάλα επιχειρηματικά - εργολαβικά συμφέροντα και οι εργαζόμενοι του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. δεν μπορούν να παραμένουν απλοί παρατηρητές του «αργού θανάτου τους».
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια