ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ


Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Συγκινητική απόδραση από τα προβλήματα της καθημερινότητας για 150 δημότες μας. Ο Δήμος Φυλής και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών εξασφάλισαν δωρεάν εισιτήρια για τρεις σπουδαίες παραστάσεις στο Ηρώδειο και την Επίδαυρο.

  Την Παρασκευή 5 Ιουλίου εκατό άτομα από τα ΚΑΠΗ και το Δημοτικό Ωδείο Φυλής παρακολούθησαν το Κοντσέρτο του βραβευμένου Γάλλου Αρχιμουσικού  Πασκάλ Ροφέ. Οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Φυλής συγκλονίστηκαν από την εμβληματική Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τους διακεκριμένους ερμηνευτές οι οποίοι παρουσίασαν αντιπροσωπευτικά έργα της ουγγρικής και της ρωσικής εθνικής σχολής. Οι
μεγαλύτεροι σε ηλικία δημότες μας προς έκπληξη όλων απόλαυσαν την μουσική παράσταση και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το χώρο του θεάτρου  που ενώ βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας δεν είχαν την ευκαιρία να το επισκεφθούν μέχρι σήμερα.

  Την επόμενη ημέρα Σάββατο 6 Ιουλίου άλλοι πενήντα δημότες μας από τα ΚΑΠΗ της περιοχής και το χοροθέατρο ΑΜΥΝΑ απόλαυσαν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου την τραγωδία του Ευριπίδη «Μήδεια». Μια παράσταση πρωτοποριακή, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα καλλιτεχνικά «στοιχήματα» του καλοκαιριού καθώς το ρόλο της Μήδειας ερμήνευσε ο Γιώργος Κιμούλης και όλοι οι ρόλοι -και ο χορός- ερμηνεύτηκαν από άνδρες ηθοποιούς.

 

  Η κοινωνική υπηρεσία έχει εξασφαλίσει δωρεάν εισιτήρια για τους δημότες μας και για τις 19 Ιουλίου στην παράσταση «Σαμεία» του Μενάνδρου που ανεβαίνει στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου από το φημισμένο Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου. Μια παράσταση στην οποία κυριαρχεί ο χορός και το τραγούδι με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στο σημείο της αφετηρίας του: τον ρόλο του Μοσχίωνα, με τον οποίο έκανε το καλλιτεχνικό του ντεμπούτο. Η συγκεκριμένη παράσταση αναμένεται με ενδιαφέρον από τους κύκλους της τέχνης και του θεάτρου αφού θεωρείται  σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί  ως «σημαντική στιγμή των Επιδαυρίων» και «παράσταση ιστορική από τις καλύτερες της τελευταίας 20ετίας».


  Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών κύριο Γιώργο Λούκο για την ευγενική χορηγία του προς τον Δήμο Φυλής. Η ευαισθησία εξάλλου του Φεστιβάλ Αθηνών προς τις οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες είναι δεδομένη και το αποδεικνύει εμπράκτως με την καθιέρωση ειδικού εισιτηρίου για τους ανέργους στην τιμή των 5 € για όλες τις παραστάσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια