Kατασκευή (ξανά) δημοτικού αναψυκτηρίου στο πάρκο Κ. Λιάρος


Στο παρελθόν, εντός του πάρκου και σε συγκεκριμένο χώρο είχε τοποθετηθεί κτίσμα, το οποίο χρησιμοποιείτο αρχικά ως δημοτικό αναψυκτήριο, χωρίς όμως ποτέ να αποχαρακτηριστεί από χώρος πρασίνου, με αποτέλεσμα ναθεωρείται παράνομο και μην μπορεί να λειτουργήσει.

Υπενθυμίζεται, ότι το Πάρκο «Κώστας Λιάρος» είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου, η συνολική του έκταση ανέρχεται σε 10,8 στρέμματα, είναι ιδιοκτησίας του δήμου και έχει διαμορφωθεί μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και εργολαβία του ΑΣΔΑ. Μέσα στο χώρο υπάρχει παιδική χαρά, μικρό υπαίθριο θέατρο, καθιστικά και χώροι πρασίνου.

Στο χώρο βρίσκεται ήδη παράνομο κτίσμα, το οποίο θα κατεδαφιστεί και στη θέση του θα τοποθετηθεί λυόμενο κτίριο ή θα κατασκευαστεί νέο. Το εμβαδό του περιγράμματος δόμησης
είναι 320 τ.μ., επιφάνεια που αποτελεί το 2,96% της συνολικής επιφάνειας του οικοδομικού τετραγώνου.
Παράλληλα, ο κοινόχρηστος χώρος που θα μειωθεί, θα αναπληρωθεί με την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου σε διπλανό οικοδομικό τετράγωνο, το οποίο θα χαρακτηριστεί ως χώρος πρασίνου, ύστερα από απόφαση που είχε λάβει το 2010 το δημοτικό συμβούλιο Ζεφυρίου.

Οι ενέργειες για την εξέλιξη του θέματος, το οποίο είχε βαλτώσει, ανήκουν στον αντιδήμαρχο Ζεφυρίου Γιώργο Ραφτέλη, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν άμεσα οι διαδικασίες και να ανοίξει όσο πιο γρήγορα γίνεται το αναψυκτήριο.

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή δημοτικού αναψυκτηρίου, με νόμιμες διαδικασίες, στο πάρκο «Κώστας Λιάρος» του Ζεφυρίου, ύστερα από την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής να προχωρήσει στον αποχαρακτηρισμό συγκεκριμένου χώρου, εντός του Πάρκου, από χώρο πρασίνου και να χαρακτηριστεί ως δημοτικό αναψυκτήριο.

Δείτε και παλαιότερο άρθρο με κινητοποιήσεις : http://www.zefyri.net/Portal/eidiseis/eidiseis-zefyri/94-synavlia-parko-liaros.html


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια