Σταυρούλα Δήμου προς Στυλιανίδη: Μην αδικείτε την Δυτική Αττική


Τα Γεράνεια, ο Πατέρας, ο Κιθαιρώνας, η Πάρνηθα χρειάζονται πυροπροστασία


Επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη έστειλε η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Σταυρούλα Δήμου με την οποία ζητεί να προσληφθεί και στους Δήμους της Δυτικής Αττικής Αττικής ικανός αριθμός προσωπικού για την υλοποίηση του αντιπυρικού έργου.
Αφορμή για την επιστολή στάθηκε η ανακοίνωση ότι το Υπουργείο Εσωτερικών προγραμματίζει να προσλάβει περισσότερους από 500 συμβασιούχους δασοπυροσβέστες για διάστημα 4 έως 8 μηνών.
Λέει συγκεκριμένα η Αντιπεριφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι την μερίδα του λέοντος θα πάρουν οι Δήμοι  Κηφισιάς, Πεντέλης, Παπάγου – Χολαργού, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος, Δάφνης – Υμηττού και Καισαριανής :
Κύριε Υπουργέ,
Πληροφορήθηκα από τον τύπο για τις επικείμενες προσλήψεις 2500 δασοπυροσβεστών στους ΟΤΑ Α΄ & Β΄ βαθμού ενόψει της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου με αντικείμενο τον καθαρισμό της βλάστησης σε περιαστικά δάση, άλση, τον καθαρισμό και τον έλεγχο των χωματερών κλπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην Αττική θα προσληφθούν περισσότεροι από 500
συμβασιούχοι στον τομέα της πυρασφάλειας για χρονικό διάστημα 4 έως 8 μηνών με τη «μερίδα του λέοντος» να κατανέμεται στους δήμους Κηφισιάς, Πεντέλης, Παπάγου – Χολαργού, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος, Δάφνης – Υμηττού και Καισαριανής. Ουδεμία αναφορά γίνεται στους Δήμους της Δυτικής Αττικής. Περιοχή όπου το 60% της έκτασής της καταλαμβάνεται από δάση και που ουσιαστικά αποτελούν τους τελευταίους εναπομείναντες «πνεύμονες» της Περιφέρειας Αττικής με παρθένα δάση που βρίσκονται στην Πάρνηθα, στα Γεράνια όρη, στα όρη Πατέρας και Κιθαιρώνας, στο Μελετάνι, αλλά και γύρω από τους αστικούς ιστούς.
Επιπλέον, στην περιοχή του Δήμου Φυλής βρίσκεται ο μοναδικός ΧΥΤΑ της Αττικής που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους  για εκδήλωση πυρκαγιών. Επίσης, λόγω της αυξημένης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και της συγκέντρωσης της βαριάς βιομηχανίας και χιλιάδων βιοτεχνιών στην περιοχή, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών είναι εξαιρετικά αυξημένος σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Αττικής.
Τέλος, αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιών στην περιοχή η ανεξέλεγκτη και συνεχής καύση καλωδίων και ελαστικών από τους Ρομά σε καθημερινή βάση.
Κύριε Υπουργέ, 
Σας παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα πρόσληψης ικανού αριθμού προσωπικού για την υλοποίηση του αντιπυρικού έργου στους Δήμους της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα για τους Δήμους Φυλής, Ασπροπύργου, Μεγάρων, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Ελευσίνας, το συντομότερο δυνατόν.
πηγή:http://www.megara.org


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια