Εμβολιασμός μέσω του προγράμματος «Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά»



Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, σε συνεργασία με τον τομέα «Υγεία του Παιδιού» της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, υλοποίησαν πρόγραμμα εξέτασης 131 παιδιών και εμβολιασμού 89 εξ΄ αυτών, στους οικισμούς των Ρομά σε Άη Γιάννη (Άνω Λιόσια) και Σικελιανού (Ζεφύρι).

Ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά» 2010-2013, το οποίο υλοποιείται από το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής
του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με συγχρηματοδότηση της Ε.Ε. και του Ελληνικού Δημοσίου.

Στόχοι του προγράμματος είναι η ομαλή ένταξη των παιδιών Ρομά στο εκπαιδευτικό σύστημα και η υποστήριξη της τακτικής φοίτησής τους μέσω της μείωσης της σχολικής διαρροής.

Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Φυλής διέθεσε το υγειονομικό κλιμάκιο που απαιτήθηκε για τον εμβολιασμό των παιδιών, τα οποία εξέτασαν παιδίατροι που συνεργάζονται με το πρόγραμμα, το οποίο παρείχε και τα εμβόλια. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες δράσεις: 

Δράσεις
Αριθμός παιδιών ανά οικισμό

Άη Γιάννης
(Άνω Λιόσια)
Σικελιανού
(Ζεφύρι)
Εξετάστηκαν
69
62
Εμβολιάστηκαν
50
39
Εκδόθηκαν Ατομικά Δελτία Υγείας
41
39
Δόθηκαν Βιβλιάρια Υγείας Παιδιού
18
10


Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους φορείς του προγράμματος, οι οποίοι χαρακτήρισαν τις δράσεις στον Δήμο ως σημείο αναφοράς για την περαιτέρω συνέχιση παρόμοιων ενεργειών, ακόμα και μετά το πέρας του Προγράμματος «Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια