Και από Σίφνο έρχονται απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Φυλής (φωτό).



Έρευνα : Αντώνης Δ' (Κουρσ@ρος)

Φωτογραφίες ντοκουμέντο του πλωτού σκουπιδιάρικου των Κυκλάδων.
Όχι μόνο από την Μύκονο αλλά και από την Σίφνο μαζεύει το Fery boat  ΜΑΡΙΑ .Π κοντέινερ με σκουπίδια. και δεν ξέρουμε και από ποια άλλα νησί, τα οποία ως φαίνεται καταλήγουν και αυτά παράνομα στο Χυτά Φυλής .

Το εν λόγο Fery boat φωτογραφήθηκε την Δευτέρα 3 Ιουνίου στο λιμάνι της Σίφνου να φορτώνει κοντέινερ με σκουπίδια που ως συνήθως, το φορτίο καταλήγει και αυτό στο παράνομο (δεν διαθέτει άδεια) λιμάνι της Βλύχας στην Ελευσίνα,  μία ματιά στο ημερολόγιο του πλοίου θα δώσει ακριβή στοιχεία για το που ακριβώς ελλιμενίζετε και ξεφορτώνει τα κοντέινερ που στην τελική ανάλυση αυτό καταμαρτυρεί πόσα ακριβώς δρομολόγια έχει κάνει. ( Δύο δεν έχει κάνει σίγουρα ).
Τα μέλη της κίνησης πολιτών «Πρωτοβουλία Συνεννόησης για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων»  μπορούν να ζητήσουν από το Λιμεναρχείο Ελευσίνας να δουν το ημερολόγιο του πλοίου και αν τους αρνηθούν μπορούν να ζητήσουν την παρέμβαση του Εισαγγελέα Περιβάλλοντος γιατί όπως δείχνει η όλη διαδικασία κάθε άλλο παρά νόμιμη φαίνεται.
Το ερώτημα παραμένει, υπάρχει τελικά σύμβαση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. με Δήμους εκτός Αττικής;  Ποιοί έχουν ναυλώσει το


πλοίο; Ο κ. Γιάννης Σγουρός, έχει διαψεύσει ότι έρχονται στον ΧΥΤΑ Φυλής σκουπίδια άλλων νομών αλλά ως φαίνεται τα γεγονότα και οι φωτογραφίες τον διαψεύδουν κατηγορηματικά και επειδή ο ίδιος  έχει δηλώσει ότι είναι υπέρ της διαφάνειας παντού, δεν βλέπουμε να κάνει το ίδιο εδώ...θα λέγαμε ότι  σφυρίζει αδιάφορα.

«Γεννιούνται και πολλές  απορίες που χρίζουν απαντήσεις για την όλη εικόνα και κατάσταση του πλοίου.  Είναι σαφές ότι ηλικιακά είναι γερασμένο και κουβαλά επικίνδυνο φορτίο , είναι ανοιχτού τύπου  τη στιγμή που και στον Αργοσαρωνικό έχουν μπει κλειστού τύπου, το όνομα στην πλώρη πριν λίγες ημέρες ήταν δυσδιάκριτο, επίσης το όνομα στην πρύμνη είναι ανύπαρκτο, το λιμάνι που πιάνει στην Βλύχα είναι μη νόμιμο και όλα αυτά συνθέτουν μια εικόνα πλοίου φάντασμα. Άραγε ποιος Νηογνώμονας το παρακολουθεί; Είναι κατάλληλο για αυτά τα φορτία;Το λιμεναρχείο έχει κάνει κάτι για όλα αυτά, η το νοιάζει μόνο ποιοι ψαρεύουν χωρίς άδεια, σπάρους και κέφαλους;»



« Καί λίγα λόγια και για την ιστορία του πλωτού σκουπιδιάρικου των Κυκλάδων με το όνομα  Μαρία Π (ΙΜΟ 7941411) το οποίο έχει κατασκευαστεί το 1979 ( είναι 34 χρονών) στο ναυπηγείο Ζέρβα του Περάματος με πρώτο του όνομα το ΔΑΝΑΗ, που έφερε όμως για μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι δηλαδή και το 1980 ».








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια