Φεστιβάλ τραγουδιού και θεάτρου για παιδιά και εφήβους…


Αρχή μιας ιδιαίτερης πρωτοβουλίας του γραφείου νεότητας  της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, το φεστιβάλ τραγουδιού και θεάτρου  για παιδιά και εφήβους, το οποίο γίνεται για πρώτη φορά  στην Ελλαδική Εκκλησία.   Το γεγονός είναι  ότι μέσω  αυτού του πολλά υποσχόμενου θεσμού η Εκκλησία δηλώνει περίτρανα σε ένα ακόμη  χώρο της σύγχρονης μουσικής και του θεάτρου  την παρουσία της και εν γένει την
υπεύθυνη στάσης απέναντι στα νέα παιδιά που είναι μέρος της, αυτής εκκλησίας.
Η ικανοποίηση  μας, γίνεται συνεχώς μεγαλύτερη, όταν βλέπουμε το ενδιαφέρον όλων σας και   αισθανόμαστε ότι  είναι υποχρέωση μας να συνδράμουμε και να επιβραβεύουμε κάθε προσπάθεια που προάγει την δυναμική των νέων που θα  ακουστεί η φωνή τους. Σήμερα, που η χώρα μας βιώνει δύσκολες μέρες και βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις λόγω συγκυριών, οι πρωτοβουλίες αυτές έρχονται να παρουσιάσουν μια εικόνα ελπίδας, η οποία βγαίνει από τα πρόσωπα των παιδιών μας.
Βασική προϋπόθεση για να γεννήσει μια κοινωνία ενεργούς  πολίτες είναι η διαρκής, επίμονη, μακροχρόνια, πολυεπίπεδη προσπάθεια από όλους, να έχουμε ως αδιασάλευτο στόχο, την επαναφορά στην κοινωνία, ιδανικών όπως η προσφορά, η ταπεινοφροσύνη, η ανιδιοτέλεια, η κοινωνική αλληλεγγύη, ο πολιτισμός. Ιδανικά που έχουν άμεση σχέση με την ουσιαστική παιδεία, μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους, στοχεύουν στο ΕΜΕΙΣ και όχι στο ΕΓΩ και έτσι δίνουν βαθιά ικανοποίηση στον καθένα ξεχωριστά. Η τέχνη έχει έφορο έδαφος προς αυτή την κατεύθυνση και όταν αυτή η προαναφερθείσα προσπάθεια αγγίζει και το θειο, τότε έρχεται η απόλυτη  ισορροπία. Ο νέος ισορροπεί τα – θέλω του -  με την δραστηριότητα του από την μια και την προσευχή από την άλλη.
Για αυτόν τον λόγο είμαστε όλοι εδώ, για να αποδείξουμε ότι αυτή η ισορροπία είναι εφικτή.
ΤΜΗΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ
ΕΚΘΕΣΗ  ΑΓΙΟΓΡΑΦΕΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ
ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΘΛΩΝ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια