Εργαζόμενοι Ξένιου-Δήμος Φυλής 1-0;;;;



Όπως μας ενημερώνει αναγνώστης, στη δίκη που έγινε την Τρίτη 4-6-13 στην Ευελπίδων μεταξύ των εργαζομένων του ραδιοφωνικού σταθμού Ξένιου και του Δήμου Φυλής υπάρχει η αίσθηση πως οι εργαζόμενοι κέρδισαν . 
Συγκεκριμένα αναφέρει:

Έχω έντονη την αίσθηση πως σήμερα, στο δικαστήριο της Ευελπίδων, εκεί στο container 3, κρίθηκε η Δημαρχία του κ. Μπουραϊμη! Ο μοιραίος δήμαρχος φαίνεται πως θα κληθεί να πληρώσει, όλες τις απαιτήσεις του ραδιοφωνικού σταθμού και θα έχει χάσει, ως τις εκλογές, και την συχνότητα του σταθμού... Ας πάει "κερατάς και δαρμένος" στις εκλογές. Περιμένω πως και πως να το ζήσω... Αναρωτιέμαι, όσοι τον συμβουλεύουν, γιατί δεν του προτείνουν να ξανανοίξει την ελεύθερη φωνή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Άνω Λιοσίων, κάνοντας τις πληρωμές των δεδουλευμένων πρώτα. Οι εργαζόμενοι, είμαι σίγουρος πως θα δείξουν μεγαλοψυχία και θα εργαστούν με σύμπνοια για το συμφέρον του δήμου, μέσα από το ραδιόφωνο που έχτισαν με τα ίδια τους τα χέρια, την φωνή, και πολλοί από αυτούς και με την ζωή τους ακόμα!!!!


Ας θυμηθούμε επίσης τι  έλεγε ο τότε υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραϊμης, από σχετική ανάρτηση της τότε εποχής:
πηγή άρθρου:http://www.otyposnews.gr/archives/2182#ixzz2VNSYem00
Συνάντηση με τους εργαζόμενους της Δημοτικής Ραδιοφωνίας των Λιοσίων «Ξένιος FM 94,3» είχε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής με τον Συνδυασμό «Δύναμη Συμμετοχής», Δημήτρης Μπουραΐμης το μεσημέρι της Παρασκευής, 29 Οκτωβρίου.
Η συνάντηση, κατά την οποία ο κ. Μπουραΐμης ξεκαθάρισε πως ο «Ξένιος» είναι απαραίτητος, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του εκλογικού κέντρου της παράταξης, στη Πλατεία Δημαρχείου, στα Άνω Λιόσια.
Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Μπουραϊμης ανέφερε:
«Γνωρίζετε πολύ καλά τι έχει γίνει με τον ραδιοσταθμό «Ξένιος»  στα Άνω Λιόσια. Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται, ο ραδιοσταθμός χρησιμεύει ως ένα μεγάλο πλυντήριο για να ξεπλυθούν τα ανομήματα και να ξεπληρωθούν υποχρεώσεις. Αυτά που σας λέω δεν είναι δική μου άποψη, είναι η άποψη της πλειοψηφίας των εργαζομένων.
Αυτό είναι και το πρώτο ζήτημα.
Αν ένας δημοτικός ραδιοσταθμός μετατρέπεται σε μια υπηρεσία προσωπικής εξυπηρέτησης του εκάστοτε δημάρχου ώστε μέσα απ” αυτόν να κάνει ότι δεν του επιτρέπουν οι νόμοι να κάνει, τότε τι μπορούμε ειλικρινά να συζητήσουμε;
Τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να λειτουργούν σας προβολείς. Να φωτίζουν. Γιατί διαφάνεια σημαίνει φως. Αν τα μέσα ενημέρωσης αντί να φωτίζουν, συσκοτίζουν, τότε η δημοκρατία δεν θα λειτουργήσει. Θα παρακμάσει, θα καταντήσει φτηνή πόρνη που θα πηγαίνει με όποιον της δίνει τα περισσότερα. Είμαι βέβαιος ότι έχετε δει όλοι τους Ιππείς του Αριστοφάνη.
Σας θυμίζω ότι εκεί ο Δήμος αναπαριστάνεται ως ένας βαρήκοος γέρος που προτιμά όποιον του κάνει τα πιο αισχρά χατίρια και του λέει τις πιο γλοιώδεις κολακείες. Εκεί οδηγούμαστε όλοι μαζί όταν τα μέσα ενημέρωσης είναι ελεγχόμενα και ταυτισμένα με την εξουσία, την όποια εξουσία.
Πιστεύω ότι η ύπαρξη δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών μπορεί να προσφέρει πολλά υπό τις εξής προϋποθέσεις:
1. Διασφάλιση της ανεξαρτησίας τους από την όποια εξουσία.
2. Διασφάλιση της οικονομικής τους βιωσιμότητας χωρίς να βασίζονται σε δημοτικό χρήμα.
3. Ανάδειξη του τοπικού τους χαρακτήρα και επιμονή στην υποστήριξη των συμφερόντων της περιοχής.
4. Επιμονή σε ένα πρόγραμμα που θα υπηρετεί τον πολιτισμό και τις τοπικές ιδιαιτερότητες, όταν αυτές υπάρχουν.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας, εμείς θα κάνουμε ότι πρέπει ώστε αφενός να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και στη συνέχεια να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις που σας ανέφερα.
Υπάρχει όμως ένα ακόμη σημείο που θεωρώ σημαντικό. Πιστεύω ότι το μέλλον του ραδιοφώνου περιλαμβάνει και την εικόνα.
Πρέπει να πάμε σε ένα υβριδικό μοντέλο μίξης ήχου και εικόνας όπου η πληροφορία και η διασκέδαση θα έχει ραδιοφωνική ταυτότητα αλλά ταυτοχρόνως θα έχει και εικόνα. Το διαδίκτυο είναι μια καλή πλατφόρμα γιατί είναι φθηνή, γρήγορη και τώρα υπάρχει σε πολλά σπίτια.
Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει μέλλον στο ραδιόφωνο αν δεν μπει και η εικόνα στο πακέτο προσφερόμενων υπηρεσιών. Νέοι δρόμοι ανοίγονται με το διαδίκτυο, ας τους περπατήσουμε».


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. 2-0 πλέον με την παραχώρηση της συχνότητας στους εργαζόμενους του σταθμού!!!στο 3-0 που έρχεται σε λίγο έχουμε ημίχρονο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή