ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΧΥΤΑ 03.06.2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανοίγει από αύριο ο ΧΥΤΑ Φυλής μετά από παρέμβαση του Γιάννη Σγουρού στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών – Συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση του αγνοουμένου

Ανοικτός θα είναι από αύριο στις 8 το πρωί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Φυλή. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έκανε δεκτό αίτημα του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής να γίνουν εργασίες απόθεσης των απορριμμάτων, παράλληλα με τις συνεχιζόμενες έρευνες για την αναζήτηση ατόμου που αγνοείται από την περασμένη Τετάρτη σύμφωνα με αναφορά ομοεθνούς του στην ΕΛΑΣ.
Οι εργασίες διάθεσης των απορριμμάτων θα γίνονται σε σημείο που δεν θα εμποδίζεται η αστυνομική έρευνα, σύμφωνα με το σχετικό σχεδιάγραμμα που απέστειλε ο ΕΔΣΝΑ στην Εισαγγελία.
Για τον σκοπό αυτό ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός μαζί με τον Δήμαρχο Κηφισιάς και αντιπρόεδρο του ΕΔΣΝΑ κ. Νίκο
Χιωτάκη επισκέφθηκε σήμερα την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.
Ο κ. Σγουρός την ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΔΣΝΑ από την ανεξέλεγκτη δράση αυτών των ατόμων που εισέρχονται παράνομα στον ΧΥΤΑ με σκοπό την περισυλλογή αντικειμένων προς εμπορία, και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν τόσο για την σωματική ακεραιότητα των ίδιων, όσο και για το προσωπικό που απασχολείται στις εργασίες της υγειονομικής ταφής. Παράλληλα τόνισε ότι προκαλούνται σημαντικά προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων της πρωτεύουσας και των δήμων της Αττικής από την αναπόφευκτη διακοπή λειτουργίας των εργασιών διάθεσης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρός επεσήμανε ότι «Το πρόβλημα με την είσοδο αυτών των ατόμων είναι πολύ κρίσιμο για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και για την αποκομιδή των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου γενικότερα. Δεν μπορεί όποιος θέλει, όποτε θέλει, να μπαίνει μέσα στον εργοταξιακό χώρο και να κάνει «πλιάτσικο» στα σκουπίδια. Κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε θύματα ανά πάσα ώρα και στιγμή. Μακάρι η αναφορά να μην επιβεβαιώσει τις ανησυχίες των ομοεθνών του και ο άνθρωπος που αναζητείται να ‘ναι καλά στην υγεία του. Όμως το θέμα είναι ότι εάν δεν υπάρξει ριζική λύση, θα χουμε τα ίδια και τα ίδια, κάθε μέρα, μέρα παρά μέρα και πάντα θα ελλοχεύει ο κίνδυνος να συμβεί κάτι απευκταίο. Πρέπει να δοθεί ριζική λύση και η λύση πρέπει να δοθεί πάνω από όλα για να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ΖΩΗ». 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια