ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Πολιτιστικού Συλλόγου Θεσσαλών Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής «Ο Ρήγας Φεραίος»



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ
«Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ»
Καλλικράτους 18 Άνω Λιόσια – Ζοφριά
Τηλ. Επικοινωνίας : 210 – 2483435

ΑΡ.ΠΡΩΤ : 1/2013

ΠΡΟΣ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΥΛΑΡΧΟΣ


Φυλή :13 Μαΐου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
       Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλών Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής
«Ο Ρήγας Φεραίος», λαμβάνοντας υπ’ όψιν το σχόλιο του κ. Νταρζάνου Κωνσταντίνου, πρόεδρό του, σε δημοσίευμα άρθρου της διαδικτυακής εφημερίδας «ΦΥΛΑΡΧΟΣ»,  και το άρθρο της ίδιας σελίδας προς τον πρόεδρό μας (http://www.fylarhos.gr/2013/05/blog-post_12.html) , χωρίς να είναι υπόχρεος να λογοδοτήσει, παίρνει θέση και αναφέρει τα εξής:

  • Σαν φορέας δέχεται και τις δύο απόψεις αντίστοιχα.
  • Το σχόλιο του προέδρου ήταν καθαρά μια προσωπική άποψη του ίδιου και όχι των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου.

        Προς απάντηση του άρθρου, ο Σύλλογος Θεσσαλών δηλώνει ότι οι 5 συνεχόμενες
αναρτήσεις της εφημερίδας «ΦΥΛΑΡΧΟΣ», ως προς το πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου ΔΕΝ καλύπτουν εξ ολοκλήρου την εκδήλωση αλλά ένα πολύ μικρό μέρος της, παραλείποντας σημαντικά, για την αντικειμενικότητα των πραγμάτων  στοιχεία, όπως το Αρχιερατείο, την Τοπική Αρχή, την Αντιπολίτευση, την χορωδία της Εκκλησίας καθώς και την παρουσία του Συλλόγου μας. Η περιφορά της εικόνας δεν «καθιερώθηκε από πέρσι» αλλά πραγματοποιήθηκε  ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ, αποκλειστικά από τον Σύλλογό μας, (πέρυσι έγινε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κρητών), με την σύμφωνη γνώμη των 2 πλευρών (Εκκλησίας και Συλλόγου). Η περιφορά της εικόνας, δεν είναι μόνο πολιτιστικό γεγονός του τόπου αλλά σε σχόλιο του ο πρόεδρος αναφέρει χαρακτηριστικά “για τον πολιτιστικό, πολιτισμικό, και θρησκευτικό χαρακτήρα του Συλλόγου”, η παράδοση και η θρησκεία συνδέονται άμεσα!

       Ως προς τα περί «ρατσιστικής συμπεριφοράς», αξίζει να αναφέρουμε ότι τα δημοσιεύματα της εφημερίδας που αναφέρουν το Σύλλογο, δεν σταχυολογήθηκαν πρόχειρα διότι δεν είναι εφικτό να έχεις τόσο παλιό υλικό “πρόχειρο”. Ο Σύλλογος Θεσσαλών αναφέρει επίσης ότι δεν είναι ο ίδιος υποχρεωμένος να καλέσει ή να ενημερώσει τον εκάστοτε τύπο για την κάλυψη οποιασδήποτε εκδήλωσης όταν ο ίδιος δεν είναι ο διοργανωτής αλλά προσκεκλημένος. Κατά την τελευταία εκδήλωση του Συλλόγου, με προσωπικές προσκλήσεις του προέδρου, η εφημερίδα «ΦΥΛΑΡΧΟΣ» ,παραβρέθηκε για 10 μόλις λεπτά στο τόπο της εκδήλωσης και το δημοσίευμα αναρτήθηκε μετά από συνεχόμενη τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου μας προς την εφημερίδα και συνεχόμενα ηλεκτρονικά μηνύματα από το Δ.Σ., φυσικά με ελλιπή φωτογραφικό υλικό, ύστερα από 2 βδομάδες ενώ άλλες εκδηλώσεις αναρτήθηκαν ακόμη και αυθημερόν. Αναφερόμενη δε, λέει χαρακτηριστικά: ”έχω κι άλλο υλικό, θα το επεξεργαστώ και θα το αναρτήσω”  πράγμα το οποίο δεν έκανε ποτέ!

      Όσον αφορά τον πρόεδρό μας κ .Νταρζάνο Κωνσταντίνο παρά το νεαρό της ηλικίας του, δεν μπορούμε να τον θεωρήσουμε άπειρο για το εν λόγω αξίωμα του, διότι βρέθηκε στην θέση του προέδρου του Συλλόγου μας ύστερα από χρόνια παραμονής του στα εκάστοτε Δ.Σ. του Συλλόγου περνώντας από όλες τις θέσεις των, πράγμα το οποίο ο «ΦΥΛΑΡΧΟΣ» δεν είναι δύσκολο να πληροφορηθεί

       Επί των αξιωμάτων που αναφέρονται στο δημοσίευμα δηλώνουμε κατηγορηματικά στην εφημερίδα ότι, και ο πρόεδρος αλλά και τα μέλη του Δ.Σ.
δεν είμαστε τίποτα άλλο από απλούς ανθρώπους που αγαπάμε την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου καταγωγής μας και διαθέτουμε τον ελεύθερο χρόνο μας για την ενασχόληση μας στο χορευτικό τμήμα και την διατήρηση του Συλλόγου μας αφιλοκερδώς. Δεν εργαζόμαστε για τον Σύλλογο και δεν χρησιμοποιούμε τις πολιτικές μας πεποιθήσεις για την προαγωγή και προβολή  του Συλλόγου, άρα το σχόλιο της εφημερίδας περί αξιωμάτων και ηγεσίας, καταρρίπτεται πανηγυρικά!

       Ο Σύλλογος είναι ανοιχτός προς όλο τον κόσμο, Θεσσαλό ή μη, δεχόμενος την όποια κριτική για την καλύτερη πορεία του στο μέλλον. Ουδέποτε κράτησε κακίες και ουδέποτε κατέκρινε τον οποιονδήποτε που σχολίασε αρνητικά για αυτόν, αλλά δεν πρόκειται και να λογοδοτήσει σε κανέναν, σε παρών και μέλλον, παρά μόνο στην Γενική Συνέλευση  των μελών του. Όσο αφορά τη εν λόγω διαδικτυακή εφημερίδα, και μόνη της μπορεί  να διαπιστώσει  ότι κατά καιρούς τόσο ο πρόεδρος όσο και τα περισσότερα μέλη του Συλλόγου χρησιμοποιούν τα δημοσιεύματα της σε προσωπικές τους σελίδες κοινωνικής δικτύωσης  άλλα και στις σελίδες του Συλλόγου μας. Βάση των προαναφερομένων, συμπεραίνετε ότι ουδέποτε ήταν σκοπός μας να υπονομεύσουμε, να μειώσουμε, να αμφισβητήσουμε και να μιλήσουμε με απαξίωση προς οποιαδήποτε  δημοσίευση.

       Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος κ. Νταρζάνος αναφέρει ότι :
“Είμαι σε θέση να δηλώσω ότι το σχόλιό μου είναι εντελώς προσωπικό και δεν αφορά τον Σύλλογο που εκπροσωπώ. Σκοπός μου δεν ήταν η δυσφήμηση, πράγμα που ο «ΦΥΛΑΡΧΟΣ» κάνει από μόνος του, αναρτώντας ελλειπή άρθρα. Ήταν καθαρά μια επισήμανση για το εν λόγω δημοσίευμα. Δεν πρόκειται να απολογηθώ σε κανέναν, θα ήθελα όμως να επισημάνω το εξής : Δεν προτίθεμαι να φτιάξω δική μου σελίδα δημοσιογραφικού τύπου γιατί ήδη εργάζομαι σε διαφορετικό κλάδο από αυτόν της δημοσιογραφίας και θεωρώ πως ισχύει η έκφραση “ έκαστος στο είδος του”.
Στα 20 χρόνια πορείας μου σαν χορευτής στο Σύλλογο Θεσσαλών είχα την τιμή να βρεθώ σε μεγαλύτερου ποσοστού θεαματικότητας σκηνές και εννοείται δεν περίμενα μια διαδικτυακή εφημερίδα για να προβληθώ. Δεν το έκανα για προσωπική προβολή.

      Τέλος, με αφορμή ένα νέο άρθρο, δημοσιογράφου της εφημερίδας, (http://www.fylarhos.gr/2013/05/blog-post_6924.html ),δηλώνουμε ότι τόσο ο Σύλλογός μας, όσο και ο πρόεδρος δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με την εφημερίδα «ΦΥΛΑΡΧΟΣ», και τους δημοσιογράφους της, άρα δεν τίθεται θέμα συμφιλίωσης. Για να θεωρήσει λοιπόν, και η εφημερίδα «ΦΥΛΑΡΧΟΣ», το θέμα «λήξαν», την καλούμε σε διάλογο – κουβέντα – συζήτηση, με καλές και φιλικές προθέσεις έτσι ώστε να προχωρήσουμε μαζί , όπως τονίζει και η ίδια η εφημερίδα, στον κοινό αγώνα για την ανάδειξη του τόπου.




Με τα τιμής , για το Δ.Σ.






 Ο Πρόεδρος                          Η Γραμματέας                             Τα Μέλη

ΝΤΑΡΖΑΝΟΣ                   ΚΟΥΚΟΥΜΤΖΗ                ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ
 ΚΩΝ/ΝΟΣ                            ΑΝΘΗ                         ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

                                                                                 ΡΟΥΝΤΟΥ
                                                                      ΒΑΝΕΣΑ          

                                                                    ΑΓΙΩΤΗ
                                                                    ΣΤΕΛΛΑ

                                                                             ΝΤΑΡΖΑΝΟΣ
                                                                            ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ











ΚΟΙΝ : ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ»
            ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΘΡΙΑΣΙΟ»
            ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ»
            ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ»
            ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ»
            ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

πηγή:https://www.facebook.com/groups/162731643859966/311571118976017/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια