Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 17/5/2013
Γ. ΠΑΝΤΖΑΣ: «Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ»
Στην συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, τόσο στο σύνολο της χώρας όσο και στην Περιφέρεια Αττικής, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Γιώργος Πάντζας.
Η συζήτηση διεξήχθη στο πλαίσιο Επίκαιρης Επερώτησης που κατέθεσαν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ερώτηση με την οποία επισημαίνουν ότι ο Περιφερειακός Σχεδιασμός για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων είναι αναχρονιστικός τόσο στην μεθοδολογία του, όσο και στη λογική του, που θέλει ΣΔΙΤ με αδιαφανείς διαδικασίες και τεχνολογίες καύσης.
Ο Γιώργος Πάντζας μεταξύ άλλων επεσήμανε:
«Πρόσφατα μου τράβηξε την προσοχή μία φράση γραμμένη σε ένα κάδο απορριμμάτων η οποία έλεγε: ‘’Τα όνειρά μας βρίσκονται εδώ μέσα’’. Αυτό είναι το αποτέλεσμα και το κατάντημα της πολιτικής σας. Κάνατε τα όνειρα του Έλληνα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. Μπράβο, σας αξίζει ένα μεγάλο και φαραωνικό ΜΠΡΑΒΟ. Σαν τις μονάδες που σκοπεύετε να φτιάξετε, για να κάνετε στάχτη τα όνειρα της ελληνικής κοινωνίας, που στρέφονται ενάντια στις επιδιώξεις του κεφαλαίου και πρέπει να ΚΑΟΥΝ. Να καούν όπως κάποτε..., σε μία άλλη εποχή…, που οι φούρνοι δούλευαν ασταμάτητα... Τι κάνετε λοιπόν σήμερα; Προωθείτε έναν άθλιο και αναχρονιστικό περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων, με μεγάλα στρατόπεδα συγκέντρωσης Σκουπιδιών. Με ογκώδεις μονάδες που καταστρέφουν το περιβάλλον, στραγγίζουν την τσέπη του δημότη, και επιβαρύνουν την υγεία του...»
Επίσης αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του στο θέμα της Φυλής αναφέροντας τα εξής:

«Οι μονάδες που θέλετε να φτιάξετε είναι όμοιες με αυτές στην περιοχή της Φυλής και των Άνω Λιοσίων. Εκεί που οι πολιτικές που ασκήθηκαν εδώ και 45 χρόνια, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη καρκινογόνος βόμβα για τη δημόσια υγεία του λεκανοπεδίου. Προτεραιότητα όμως για εσάς είναι να εξυπηρετήσετε τα οικονομικά συμφέροντα. Αυτά σας ενδιαφέρουν. Για αυτά κόπτεστε χρόνια τώρα. Είναι οι ίδιοι που σας υπαγορεύουν εδώ και χρόνια, να δημιουργήσετε μια μόνιμη βιομηχανική ζώνη στην περιοχή της Φυλής, που θα διαχειρίζεται και θα επεξεργάζεται απορρίμματα και απόβλητα από όλη την Ελλάδα...»
Για το Γραμματικό τόνισε ότι:
«Όπως και στο Γραμματικό. Που εκεί θα πρέπει επιτέλους να πάρετε θέση κ. Υπουργέ, και να μας πείτε εάν η επιλογή της θέσης για τη δημιουργία ΧΥΤΑ είναι σύννομη με την περιβαλλοντική νομοθεσία, ή εάν έχει βασιστεί σε επιστημονικές μελέτες μαϊμού. Μελέτες οι οποίες έχουν ακυρωθεί από το πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, δηλαδή την δική σας Υπηρεσία. Αλλά Τα ψέματα λοιπόν τελειώνουν εδώ. Και τελειώνουν εδώ γιατί τον έλεγχο που θα έπρεπε να έχετε κάνει εσείς εδώ και χρόνια, έρχεται να τον κάνει κλιμάκιο της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 28 Μαΐου, μετά από αναφορές των κατοίκων.…»
Πολιτικό Γραφείο
Γιώργου Πάντζα
Βουλευτή Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ
Τηλ. 210 3708387

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια