Ντου της αστυνομίας στην Επιτροπή Αγώνα Φυλής




Φυλή 21-5-2013

Ανακοίνωση - Καταγγελία

Η Επιτροπή Αγώνα Φυλής καταγγέλλει την τρομοκρατική επέμβαση της αστυνομίας, κατά την συνεδρίαση της επιτροπής μας στις 20/5/13, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γεννηματά.

Συγκεκριμένα, όταν στις 7μμ  μέλος της επιτροπής άνοιξε την αίθουσα για την συνεδρίαση, περιπολικό της αστυνομίας, στάθμευσε απ’ έξω και ένας αστυνομικός, εισερχόμενος στην αίθουσα,  ρώτησε  πόσο θα διαρκέσει η συνεδρίαση της επιτροπής. Αφού το μέλος της Επιτροπής του απάντησε ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να ρωτάει και ενώ έφυγαν, στις 8.30μμ, το περιπολικό επανήλθε. Εισβάλοντας στο χώρο της συνεδρίασης, και πάλι – διαδοχικά δύο αστυνομικοί αυτή την φορά – απαίτησαν να μάθουν τον χρόνο λήξης της συνεδρίασης της επιτροπής, ακλουθώντας όπως είπαν εντολές του Διοικητή του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος. Σε απάντηση τα παρευρισκόμενα μέλη της Επιτροπής απαίτησαν να φύγουν από την αίθουσα οι αστυνομικοί γιατί ήταν εντελώς αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική η εισβολή τους στο χώρο. Οι πρακτικές θυμίζουν την εποχή της χούντας και δεν μπορούν να τρομοκρατούν λέγοντας ότι αν είχαν εντολή θα μας συλλάμβαναν ακόμα και αν η συνεδρίαση γινόταν σε σπίτι μέλους.!!  

Η Επιτροπή με την συμπαράσταση και άλλων πολιτών και αγωνιστών της περιοχής, το ίδιο βράδυ αλλά και την επομένη,  έκανε παρέμβαση διαμαρτυρίας στο Διοικητή του τοπικού αστυνομικού
τμήματος, ο οποίος δήλωσε ότι εκτέλεσε «άνωθεν» εντολές. Απαιτήσαμε να μην ξανασυμβεί τέτοια αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική παρέμβαση της αστυνομίας που θυμίζει άλλες εποχές.

Η Επιτροπή Αγώνα Φυλής για το οριστικό και αμετάκλητο κλείσιμο της χωματερής, της μη εγκατάστασης των δύο νέων εργοστασίων καθώς και του εργοστασίου καύσης βιομάζας στο ΒΙΟΠΑ, όχι απλά θα συνεχίσει αλλά θα εντείνει την προσπάθειά της στην κατεύθυνση ανάπτυξης μαζικού λαϊκού κινήματος, συστρατευόμενοι και με άλλα τοπικά κινήματα σ’ όλη την Αττική. Υπηρετώντας τις δικές μας «άνωθεν» εντολές, προάσπισης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, αλλά και της υπεράσπισης του δικαιώματος να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας σ’ ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον.  

Αν η Κυβέρνηση, η οποία υπηρετεί ντόπια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα, χρησιμοποιεί τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για να τσακίσει εν τη γενέσει του κάθε κίνημα αντίστασης, τρομοκρατώντας με τέτοιες χουντικές μεθόδους τους ανθρώπους του μόχθου που αγωνίζονται, πρέπει να γνωρίζει ότι όχι μόνο δεν μας τρομοκρατούν αλλά μας δυναμώνουν και μας ατσαλώνουν τέτοιες συμπεριφορές.

Η Φυλή, οι Σκουριές, η Κερατέα, η Λευκίμη, αλλά και  κάθε αντίσταση του εργατικού λαϊκού κινήματος που αναπτύσσεται στην χώρα μας, είναι η δική μας  απάντηση.

Καλούμε κάθε πολιτική και συλλογική δύναμη, ιδιαίτερα στην περιοχή μας, όχι απλά να καταγγείλει την επιδρομή της αστυνομίας, αλλά να στρατευτεί μαζί μας στον αγώνα για το οριστικό και αμετάκλητο κλείσιμο της χωματερής και κάθε νέας ρυπογόνας  εγκατάστασης.

Τέλος, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο που όπως διατείνονται το τελευταίο διάστημα αγωνίζονται για να σταματήσει το έγκλημα της χωματερής, οφείλουν δημόσια να καταγγείλουν το γεγονός, και αν εννοούν ότι λένε να πάρουν εκείνες τις αποφάσεις που δεν θα επιτρέψουν την συνέχιση του εγκλήματος.             

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΕΠΕΙΔΗ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟΣΗΜΕΙΟ ΕΦΘΑΣΕ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΦΑΓΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή