Στο ΣΕΕΔΔ οι καταγγελίες για τη στάση του κ. Σγουρού.



Στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προσέφυγε η Πρωτοβουλία Συνεννόησης για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων , εναντίον του Περιφερειάρχη, κ. Γ. Σγουρού.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Με βασικό «μπούσουλα» την απρόσκοπτη διεξαγωγή και ολοκλήρωση των διαγωνισμών για τα τέσσερα εργοστάσια της Αττικής, κινείται ο Κ. Σγουρός, ο ΕΔΣΝΑ και η περιφέρεια Αττικής.
Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η εκτίμηση αυτή, με τη συνεχιζόμενη άρνησή τους να απαντήσουν σε κρίσιμα ζητήματα, που άπτονται της νομιμότητας και του ουσιαστικού περιεχομένου των διαγωνισμών.
Πέρα από την αδιαφάνεια της όλης διαδικασίας, έχουν τεθεί και δύο ακόμη ζητήματα, στα οποία μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η ενδιάμεση διαχειριστική αρχή περιφέρειας Αττικής και ο
προϊστάμενός της κ. Λέμας, που, κατά τα φαινόμενα, βρίσκεται σε ευθεία γραμμή συνεννόησης με τον κ. Σγουρό:
• πολυδιάσπαση του υποστηρικτικού έργου των διαγωνισμών και η απευθείας ανάθεσή του δε διάφορα γραφεία «ημετέρων», έναντι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Ενός έργου που ανήκει, φυσιολογικά, στο τεχνικό - επιστημονικό δυναμικό του ίδιου του ΕΔΣΝΑ
• η αδικαιολόγητη απόκρυψη της υποστηρικτικής μελέτης για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ, η οποία είχε ανατεθεί από την περιφέρεια και όφειλε να έχει παραδοθεί στις 31/12/2012.
Όλα τα σχετικά ερωτήματα έχουν τεθεί με αλλεπάλληλες επιστολές, τόσο προς την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή, όσο και προς τον κ. Σγουρό.
Η παράνομη άρνησή τους να απαντήσουν, για μακρύ χρονικό διάστημα, έχει οδηγήσει την υπόθεση στο Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), που εξετάζει τις καταγγελίες. Στη συνέχεια παρατίθενται οι τελευταίες επιστολές – καταγγελίες προς το ΣΕΕΔ».
Η επιστολή που απέστειλε η ΠΡΩΣΥΝΑΤ στο ΣΕΕΔ έχει ως εξής:
Προς το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης
υπόψη κ. Λ. Χρανιώτη
Θέμα: «καταγγελία κατά του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΕΔΣΝΑ κ. Ι. Σγουρού,για»-Συσχετιζόμενη καταγγελία: η με α.π. ΣΕΕΔΔ 10835/22.11.2012
Κύριε Χρανιώτη,
είμαι αναγκασμένος να καταφύγω στις υπηρεσίες του ΣΕΕΔΔ, εξ αιτίας της έμπρακτης άρνησης του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΕΔΣΝΑ κ. Ι. Σγουρού, να ανταποκριθεί σε αίτηση ενημέρωσης, που έχω υποβάλλει, από τις 18.3.2013 (α.π. 53733/19.3.2013), σχετικά δραστηριότητες που αφορούν, άμεσα ή έμμεσα, τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής .
Μέρος των ερωτημάτων μου αφορούσε ζητήματα για τα οποία η ενδιάμεση διαχειριστική αρχή (ΕΔΑ) περιφέρειας Αττικής έχει αποφύγει να με ενημερώσει, όπως γνωρίζετε από τη συσχετιζόμενη καταγγελία μου με α.π. ΣΕΕΔΔ 10835/22.11.2012.
Στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει, απλά, μου κοινοποιήθηκε διαβιβαστικό έγγραφο του γραφείου του κ. περιφερειάρχη προς την ΕΔΑ (α.π. 53733/20.3.2013). Αναγκάστηκα να επανέλθω με νέο έγγραφο υπόμνησης της αίτησης ενημέρωσης (α.π. 79702/22.4.2013) και με ανοιχτή επιστολή μου στις 28.4.2013.Μέχρι αυτήν τη στιγμή, δεν έχω κανένα, απολύτως, δείγμα των προθέσεων του κ. Σγουρού και για το λόγο αυτό σας παρακαλώ να εξαντλήσετε τις δυνατότητές σας, προκειμένου να ικανοποιηθεί η αίτηση ενημέρωσης, που έχω υποβάλλει. Επισημαίνω την ανάγκη αυτό να γίνει άμεσα, καθώς, όπως θα γνωρίζετε ίσως, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τέσσερα νέα μεγάλα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική ,που συνδέονται με το βασικό πυρήνα των ερωτημάτων μου. Από την απάντηση των οποίων εξαρτάται η χρήση, από μέρους μου, ένδικων μέσων, προτού οι συγκεκριμένες επιλογές καταστούν αναπότρεπτες .Σας επισυνάπτω τα έγγραφα της αλληλογραφίας, που επικαλούμαι παραπάνω.
Με εκτίμηση
Τάσος Κεφαλάς
ηλεκτρολόγος μηχανικός
μέλος της "Πρωτοβουλίας συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων"


Read more: http://pitsounicity.gr/2012-03-28-18-54-18/22417-2013-05-22-23-03-15.html#ixzz2U9VkCEBt

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια