XYTA Φυλής: Εισαγγελική παρέμβαση για τα νοσοκομειακά απόβλητα ζητά ο Ν. Γαλανός


Επείγουσα αναφορά για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ΧΥΤΑ Φυλής με την λειτουργία του Αποτεφρωτήρα Νοσοκομειακών Αποβλήτων, τον οποίο λειτουργεί «γνωστή»ιδιωτική εταιρεία κατέθεσε στην Εισαγγελέα Περιβάλλοντος κα. Βίδρα ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, Nίκος Γαλανός.
Ο κ. Γαλανός ζητά την άμεση παρέμβαση της κα. εισαγγελέα για την προστασία της υγείας των κατοίκων της περιοχής από την πλημμελή λειτουργία του αποτεφρωτήρα.
Τονίζει στην αναφορά του πως αναγκάζεται να προσφύγει στις εισαγγελικές αρχές μετά την άρνηση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΕΔΣΝΑ Γ. Σγουρού να κάνει δεκτές
τις προτάσεις αυτές κατά την από 21/2/2013συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Επίσης, όπως έχει γίνει γνωστό και πιστοποιήθηκε από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, η διαφυγή από τα αέρια της καύσης διοξίνων και φουρανίων μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην υγεία των κατοίκων. Είναι άγνωστη η μέχρι τώρα διασπορά της τοξικής τέφρας στο τοπικό περιβάλλον και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις βλάβες που έχουν προκληθεί στην υγεία των κατοίκων. Για αυτό το λόγο, ζητήθηκε επίσης από την εισαγγελέα, πέραν των άμεσων μέτρων, να διατάξει την πραγματοποίηση επιδημιολογικής έρευνας στην περιοχή ώστε να καταγραφεί το βάθος του προβλήματος και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.
πηγή:www.aftodioikisi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια