H AEK Θρασύβουλος ή ο Θρασύβουλος ΑΕΚ ;;;;;


ΑΕΚ: Εξετάζεται η εξαγορά ΑΦΜ άλλης ομάδας, με λιγότερα χρέη


ΑΕΚ: Εξετάζεται η εξαγορά ΑΦΜ άλλης ομάδας, με λιγότερα χρέη

Σκέψεις για εξαγορά ΑΦΜ άλλης ομάδας με λιγότερα χρέη, σε περίπτωση υποβιβασμού στη Φούτμπολ Λιγκ, εξετάζουν στην ΑΕΚ. Δείτε ποιες ομάδες πληρούν τις προϋποθέσεις «ένωσης» με τους «κιτρινόμαυρους».
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Goal News», από τη Φούτμπολ Λιγκ το ΑΦΜ τεσσάρων ομάδων μπορεί να εξαγοραστεί από την ΑΕΚ, ενώ από τη Φούτμπολ Λιγκ 2 αρκετών.

Από τη Φούτμπολ Λιγκ, έχουμε τον Απόλλωνα Σμύρνης, τον Βύζαντα Μεγάρων, τον Θρασύβουλο και την Καλλιθέα.

Ας τα δούμε αναλυτικά:


1. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Σενάριο που κάθε άλλο παρά εύκολο να αγγίξει την πραγματικότητα είναι.

Εξάλλου, ο ίδιος ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Σταμάτης Βελλής, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει σε τέτοιου είδους συμφωνία.

Και, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Απόλλων κατά πάσα πιθανότητα θα κερδίσει την άνοδο για τη Σούπερ Λιγκ, το σενάριο αυτό μοιάζει κάτι παραπάνω από... αστείο.

2. ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

Ο Βύζας είναι μία περίπτωση πιο... προσιτή στην ΑΕΚ.

Οι αντιδράσεις των οπαδών της ομάδας ωστόσο πιθανό να αποτελέσει τροχοπέδη.

Οι Μεγαρίτες θα κρατήσουν αρνητική στάση, καθώς ο Βύζας είναι η ομάδα που τους εκπροωπεί και δεν θα ήθελαν να προχωρήσει η εξαγορά του ΑΦΜ από την ΑΕΚ.

Το κλίμα στα Μέγαρα είναι ήδη τεταμένο μετά και από την απόφαση του μεγαλομετόχου, Κώστα Κοσσυβάκη, να θέσει προς πώληση την ΠΑΕ.

Σημαντικό πάντως το γεγονός ότι ο Βύζας είναι ομάδα εκτός Αθηνών και δεν βολεύει την ΑΕΚ κάτι τέτοιο.

3. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ

Με διαφορά το πιο ελκυστική περίπτωση για την ΑΕΚ.

Ο Θρασύβουλος, μετά και τη ρήξη με το δήμο Φυλής, περνά μία πολύ μεγάλη κρίση και οι άνθρωποι του συλλόγου βλέπουν με άκρως θετικό μάτι περίπτωση εξαγοράς το ΑΦΜ της ομάδας από την ΑΕΚ.

Το σενάριο για Θρασύβουλο και ΑΕΚ, μάλιστα, είχε κυκλοφορήσει και πάλι στο πρόσφατο παρελθόν.

Στοιχείο που δίνει ακόμη ένα κίνητρο στην ΑΕΚ για το deal είναι το γεγονός πως ο Θρασύβουλος έχει το δικό του γήπεδο, στο οποίο μπορεί να αγωνίζεται η Ένωση την επόμενη σεζόν.

Επίσης, σημαντικό είναι και το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Θρασύβουλου, Σωτήρης Μασούρης, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

«Αγκάθι» πάντως αποτελεί η ύπαρξη χρεών της τάξεως των 800.000 ευρώ περίπου, από τα οποία όμως προς ΙΚΑ και Δημόσιο δεν ξεπερνούν το 1/4 του συγκεκριμένου ποσού, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πλέον το μετοχικό σχήμα είναι πολυμετοχικό.

4. ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Σενάριο που έχει... ξαναπαίξει στο παρελθόν.

Η Καλλιθέα, εξάλλου, αποτελεί έναν από τους πιο υγιείς οικονομικά συλλόγους, όντας επί σειρά δεκαετιών συνδεδεμένη με το όνομα του Νίκου Σαλευρή και από τις προθέσεις του εξαρτώνται όλα.

Το περιβάλλον του κ. Σαλευρή, ωστόσο, αναφέρει πως ο ίδιος του δεν είναι ιδιαίτερα θετικός σε ενδεχόμενο εξαγοράς του ΑΦΜ της Καλλιθέας από την ΑΕΚ.

Μάλιστα, με δεδομένο πως υπάρχει εξάρτηση από τον δήμο Καλλιθέας, είναι εξαιρετικά δύσκολο να… αφανιστεί ο σύλλογος.
Οι περιπτώσεις από τη Φούτμπολ Λιγκ 2

Τρεις-τέσσερις ομάδες από την Αττική είναι πολύ πιθαότατα θα βρίσκονται στη Φούτμπολ Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Σχεδόν σίγουροι θεωρούνται οι Αχαρναϊκός, Φωστήρας και Αστέρας Μαγούλας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομάδα της Μαγούλας έχει ήδη γίνει μια πρώτη ανεπίσημη κρούση από την πλευρά των ανθρώπων της Ένωσης και μόνο αρνητική δεν είναι η πλευρά των «κυανόλευκων» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αντίθετα, τόσο ο σύλλογος του Μενιδίου όσο και ο «φονέας των γιγάντων» ούτε που συζητάνε το ενδεχόμενο πώλησης του ΑΦΜ τους.

Με την άνοδο «φλερτάρει» και ο ΑΟ Γλυφάδας, ο οποίος όμως φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό, ώστε να λειτουργεί η ομάδα ως Ολυμπιακός Β'.

Επομένως, αυτό μειώνει τις πιθανότητες deal με την ΑΕΚ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια