σε Λ. Φυλής και Παν. Γρηγορούση προχωρά η Περιφέρεια




Εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής η εκπόνηση μελέτης που αφορά στη διαμόρφωση δύο ισόπεδων κόμβων της Λ. Φυλής με Λ. Καματερού και οδό Παν. Γρηγορούσης.
Ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή δεδομένου ότι μετά τη λειτουργία της Λεωφόρου ΝΑΤΟ και τη σύνδεσή της με τη Λεωφόρο Φυλής, τα φορτηγά μεταφοράς που έρχονται από την Πελοπόννησο μέσω Ν.Ε.Ο.Α.Κ. διέρχονται πλέον από τη Λ. Φυλής. Ο κόμβος όπου γίνεται η αναστροφή προς Παν. Γρηγορούσης δεν επιτρέπει την ασφαλή δίοδο των φορτηγών με αποτέλεσμα να συμβαίνουν πολλά
ατυχήματα στο σημείο.
Η δημιουργία δύο ισόπεδων κόμβων επί της Λ. Φυλής στις θέσεις όπου αυτή συναντάται με τη Λ. Καματερού και την οδό Παν. Γρηγορούσης κρίνεται άκρως απαραίτητη δεδομένου ότι η υφιστάμενη διαμόρφωση της Λ. Φυλής είναι ανεπαρκής και δημιουργεί κινδύνους για την οδική ασφάλεια πεζών και οχημάτων λόγω του υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής. Στην περιοχή των υπό μελέτη κόμβων συναντιούνται σήμερα ροές οχημάτων με υψηλούς κυκλοφοριακούς φόρτους, προερχόμενες από διαφορετικές κατευθύνσεις και από σημαντικές οδικές αρτηρίες της Περιφέρειας Αττικής.
«Η ασφαλής και ταχεία εξυπηρέτηση των αυξημένων κυκλοφοριακών φόρτων αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας. Κινήσαμε τις διαδικασίες και εκπονούμε μελέτη  για την αντιμετώπιση του μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος που εντοπίζεται στη Λεωφόρο Φυλής το οποίο αναμένεται να καταστεί εντονότερο μετά την ολοκλήρωση της διαπλάτυνσης της Λ. Φυλής από το ύψος του Ιδρύματος Αναπήρων μέχρι τη θέση του κόμβου Λ. Φυλής με Λ. Καματερού. Η δημιουργία των δύο ισόπεδων κόμβων θα αποσυμφορίσει την κυκλοφορία των οχημάτων και η διέλευση τόσο των οχημάτων όσο και των πεζών θα γίνεται με ασφάλεια», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κα Σταυρούλα Δήμου.
ΠΗΓΗ:http://www.inews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια